HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2011.04.19. 10:30 Ward Dávid

Farkas űzte török Budapesten

Bookmark and Share

Bő 310 évvel az Oszmán Birodalom Magyarország területéről való kiszorítása után ismét komoly törökverés volt fővárosunkban. A Budapest Wolves az Istanbul Cavaliers-t fogadta szombat délután és ha nem is elsöprő, de magabiztos győzelmet aratott a török bajnok felett a Közép-európai Footbal Liga magyarországi nyitómeccsén.

A mérkőzést a Cavaliers kezdte tiszavirág életű támadással. Egy futást és egy sikertelen passzt követően Iványi Márton halászta le a Güchan Ozbilgin passzát, aki ezzel be is fejezte, mint QB a mérkőzésen. A nem egésszen 50 yard nem volt kihívás a Farkasoknak, a támadássorzat végén Cseperkáló Péter juttatta a játékszer az endzonba. A touchdown után még nem sejthették a Láng Sporttelepre kilátógató nézők, hogy a Wolves egyetlen sikeres extrapont kísérletét láthatták ezen a délutánon, amikor Storcz András értékesítette a bónusz-rúgást.

Simák Gergő fotója

Cseperkáló TD (Fotó: Simág Gergő)

Sokáig úgy nézett ki a török bajnokot megviselte a repülőút, esetleg a tegnap este a belvárosban elköltött vacsora, azonban Desmond Mays amerikai idegenlégiós futását követően 7:7-re alakult az eredmény. A második negyedben újabb Cseperkáló pontszerzés következett, azonban Igor Vukoje a törökök szerb idegenlégiósa meghökkentő magasságba emelkedve blokkolta az extra kísérletet (13:7). Vukoje teljesítménye - mind támadásban (WR), mind védekezésben (FS) gyönyörű dolgokat mutatott be - nem lehetett meglepetés azok számára, akik látták tavaly játszani a Klek Knights színeiben a Budapest Cowboys ellen (28:25 a szerbeknek).

A kickoffnál Berkay Ülgün egy szabálytalan és önveszélyes blokkolást követően mintegy 20 percig pályán feküdt mozdulatlanul. Előbb úgy nézett ki mentőhelikoptert kell hívni a török játékoshoz, majd miután elkezdett visszatérni az érzés végtagjaiba, mentővel szállították kórházba. Bahadir Irilgac csapatmenedzser tájékoztatása alapján játékosát az éjszakára megfigyelésre kórházban tartották, azonban vasárnap hazatérhetett csapattársaival Isztambulba.

A harmadik negyedben a Wolves egy újabb Cseperkáló futással (19:13) növelni tudta előnyét, azonban a mérkőzésre csupán 26 játékost nevező Cavaliers-t nem lehetett lerázni. A törökök harmadik kísérleten Mays futásával 19:14-re alakították az állást. Az amerikai idegenlégiós a mérkőzés egyik legmeghatározóbb játékosa volt, rendszeresen gondot okozva erejével és agilitásával a Farkasok védőinek.

Obi Mbagwu menti a menthetőt igor Vukoje elkapása után (Fotó: Simák Gergő)

A törökök a negyedik játékrész közepén közel kerültek a vezetés megszerzéséhez, azonban remek szituációban, a Wolves gólterületétől mintegy 20 yardra labdát vesztettek. Ahmet Kitirci irányító és Mays handoffja nem sikerült, a szemfüles Uche Mbagwu pedig rávetődött a fumble-ra. A Farkasok támadói megköszönték a lehetőséget és egy hosszú támadássorozat végén Vasyl Yordan ukrán irányító passzából, Piros Krisztián elkapásával beállították a 25:14-es végeredményt.

A magyar bajnok a tavalyi MAFL elődöntős Budapest Cowboys legyőzését (54:14) és a szlovák bajnok Bratislava Monarchs megverését (28:7) követően ezzel a győzelemmel 3:0-ra alakította idei mérlegét. A Wolves a CEFL nemzetközi ligában legközelebb Belgrádban, a szerb bajnok Vukovi Beograd otthonában lép pályára május 7-én.

Összefoglaló videó hamarosan!

Budapest Wolves - Istanbul Cavaliers 25:14
Láng Sporttelep, Budapest
2011.04.16.
Eredmény alakulása:
1. negyed

  • 7:0 TD Cseperkáló Péter (futás) XP sikeres: Storcz András

2. negyed

  • 7:7 TD Desmond Mays (futás) XP sikeres: Ergün Yalcin
  • 13:7 TD Cseperkáló Péter (futás) XP sikertelen (Storcz András) blokkolta: Igor Vukoje

3. negyed

  • 19:7 TD Cseperkáló Péter (futás) XP sikertelen (Storcz András) blokkolta: Igor Vukoje
  • 19:14 TD Desmond Mays (futás) XP sikeres: Ergün Yalcin

4. negyed

  • 25:14 TD Piros Krisztián elkapás (passz: Vasily Yordan), XP: 2-pontos kísérlet sikertelen

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest amerikai football wolves farkasok amerikaifoci budapest wolves cefl istanbul cavaliers


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr662838954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása