HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2010.07.07. 22:29 Wildbird#69

Ez kérem botrányos!

Bookmark and Share

Az NFL híres a bajkeverőkről és változatos bűnlajstromukról: nem telik el év anélkül, hogy ne hallanánk lövöldözésről, drogbirtoklásról, asszonyverésről, nemi erőszakról, kocsmai verekedésről, ittas vezetésről, vagy valami hasonló, sportolóhoz méltatlan és/vagy törvénysértő viselkedésről. Az idei offseason úgy fest különösen termékeny ebből a szempontból.

Az elmúlt években az egyik legnagyobb visszhangot Michael Vick ügye kavarta, akinek volt szerencséje 19 hónapon keresztül rácsok mögött ülni, kutyaviadalok szervezéséért, és az állatok kivégzéséért. (Ezzel évek óta vezeti a legutáltabb sportolók listáját.) Miután leülte a magáét lehetőséget kapott az Philadelphia Eaglestől, de az elmúlt napokban úgy tűnt, hogy újabb kétes ügyletbe keveredett. Ezúttal egy lövöldözéssel hozták kapcsolatba, ami annak a bárnak a környékén történt, furcsa módon épp akkor, amikor épp a harmadik X-et ünnepelte az Atlanta Falcons volt irányítója.

A lövöldöző ellen nem történt vádemelés, mivel sem az áldozat, sem a szemtanúk nem működtek együtt a nyomozásban. Az áldozat – bizonyára a valószínűtlenségi hajtómű generálta ezt a valóban fatális véletlent – az a Quanis Phillips volt, aki a másik gyanúsított volt Vick kutyaviadalos ügyében. Vick ügyvédje szerint védence a lövöldözés előtt 10-20 perccel távozott a bárból, de bizonyos felvételeken látszik, hogy Vick csak 3 perccel korábban lépett ki a lövöldözés helyszínétől egy sarokra lévő Guadalajara ajtaján, majd – bizonyára szintén egészen véletlen egybeesés – pont a későbbi lövöldözés irányába indult autójával. Amíg a lelőtt Phillips nem emel vádat, vagy nem nyilatkoznak a szemtanúk, addig az ügy lezártnak tekinthető, Vick pedig ártatlannak. Vick is saját ártatlanságát hangsúlyozza, és csak azt sajnálja, hogy bulit rendezett, ahonnan kidobták az áldozatot. 

Nézzünk csak rá, hát nem egy ma született bárány?    

Száguldás, porsche, szerződés... vagy ki tudja mi miatt nem bírt megmaradni a hátsóján Derrick Morgan a Titans defensive endje, aki a drafton a 16-dikként talált magának csapatot. Morgant felfüggesztett jogosítványával kapták el gyorshajtásért, majd óvadék ellenében bocsátották szabadon. 

 

Az alkoholizálás legalább olyan népszerű műfaja az NFL játékosoknak a törvénysértésben, mint a tiltott fegyverviselés, és a kábítószer birtoklás, így ezúttal sem hagyhatták, hogy lemaradjanak a piás-balhés sztorik statisztikájával:

 

Quinton Ganther a Seattle Seahawks új futóját Californiában vették őrizetbe ittas vezetésért. Ganthert korábban már Steve McNair halálának ügyében is kihallgatták. McNairt egy éve lőtte le barátnője, aki utána magával is végzett.

 

Jeremy Truebloodot, a Tamba Bay Buccaneers tackle-jét július 6-án éjjel tartóztatták le Indianában nyilvános alkoholfogyasztásért. Az autót, amiben ült, nem ő vezette, így óvadék ellenében szabadon engedik.

 

Tom Lewand, a Detroit Lions elnöke se maradhatott le a játékosoktól, ittas vezetésért tartóztatták le. Óvadék ellenében szabadon távozhatott, és a nyilvánosság előtt is vállalta tettét, azt hogy számíthat-e büntetésre a ligától, még nem lehet tudni.

 

JaMarcus Russelt tiltott anyag birtoklásáért vették őrizetbe. Egy két hónapos kiterjedt nyomozás során többször előkerült az Oakland Raiders korábbi irányítójának a neve és címe. Végül otthonában tartóztatták le. Russelt még nem tudni, hogy pontosan mivel gyanúsítják, de a nála talált kodein szirupból egy „purple drank” nevezetű főzet készíthető, amely drognak minősül. (Köhögés elleni gyógyszer édes üditőkkel összefőzve.)

Russelt óvadék ellenében elengedték, és azóta sem nyilatkozik az ügyről, július 20-án megjelennie a bíróságon.

Az irányítót 2007-ben elsőként draftolták, és három halvány szezont húzott le az Oaklandnél: 25 meccsen volt kezdő, ebből hetet nyert meg, 18 touchdownt és 23 interceptiont dobott. Ezzel az ügyével a hírek szerint maximum a CFL-ben folytathatja. Az óvadék kifizetése után a Raiders is benyújtotta igényeit Russel pénztárcájára: kilenc és fél millió dollárt kérnek vissza abból a 36,4 millióból, amit az elmúlt három évben kifizettek Russelnek. 

Most aztán tényleg padlóra küldhetik JaMarcus Russel karrierjét!

 

 Chris Simms, a Tennessee Titans csereirányítójának csuklóján is kattant a bilincs: az őt megállító rendőrök szerint azt mondta, hogy füvezett korábban a járműben. Simms állítólag rendes cigarettára gondolt, amit a rendőrök félreértettek. Az intézkedésnél Simms 8 hónapos terhes felesége is jelen volt, így az ügyvéd szerint már a vád is abszurd. A bíróság nem így gondolta: Simms ellen drog által befolyásolt állapotban való vezetésért emeltek vádat.

Az autóban két másik férfi is tartózkodott, lehet, hogy tőlük eredt a rendőrök által észlelt szag, de ha valami véletlen folytán kiderülne, hogy a kétszeres Super Bowl győztes Phil Simms fiacskája mégis elkövette azt, amivel vádolják, akkor akár egy év börtönbüntetés és 1000 dollár bírság vár rá.

 

Ben Roethlisberger, a Pittsburgh Steelers irányítója ellen ugyan nem emeltek vádat, mégis egy hat meccses eltiltással kezdi a szezont. Őt márciusban vádolták meg egy 20 éves lány megerőszakolása ügyében, de bizonyítékok híján nem kerül bíróság elé az ügy, ennek ellenére Roger Goodell az eltiltás mellett döntött, mivel vétett az NFL magaviselési szabályzata ellen.

 

Ha a játékosok hasonló tempóban termelik tovább az NFL rosszhírét öregbítő híreket a bűnügyi rovatba, akkor Goodellnek idén még jó pár eltiltásról kell ítélkeznie, és az ESPN lassan nekiállhat szerződéseket kötni a börtönligák mérkőzéseire vagy börtönvalóságshowkra, hogy a szurkolók ne maradjanak le a hűvösön csücsülő klasszisokról.

7 komment

Címkék: botrány nfl oakland raiders michael vick jamarcus russel chris simms ben roethlisberger


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr612137163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

swiftplus 2010.07.08. 13:08:40

"de bizonyos felvételeken látszik, amint az míg bizonyíték került elő arra, hogy Vick csak 3 perccel korábban lépett ki"

hogy mi?...

"magaviselési szabályzat" max. magaviseleti, még inkább viselkedési szabályzat

azért illett volna átolvasni közlés előtt...

misc · http://misc.blog.hu 2010.07.08. 13:12:19

Vick PR-csapatának lesz néhány álmatlan éjszakája.. ezzel jó eséllyel vége a karrierjének. Kár érte, bár idén Philadelphiában nem alkotott maradandót.

A többi meg.. Truebloodot beviszik azért, mert kocsiban iszik, amit nem ő vezet.. Russel meg házilag barkácsolt droggal bukik le. Simms-t fűszag miatt vegzálják. Azért ezek nem hangzanak olyan súlyosnak :)

histar007 2010.07.08. 14:19:34

Azért vegyük figyelembe, hogy odaát olyanért is bevisznek, ami itthon korántsem főbenjáró bűn.

Azért a különbség világos. Ott bevisznek, hátha tanulsz belőle, de legalább is aznap estére már nem veszélyeztetsz senkit. Nálunk meg kapsz egy csekket, azt jónapot.

Amúgy piálás a hátsó ülésen, fűszagú haverok, meg köhögéscsillapító... vicces.

deny79 2010.07.08. 15:49:28

@SCUMM: Miért lenne vége? Áruld már el, légyszi! Okés, valószínűleg van köze a dologhoz, de max pár meccses eltiltás. Ráadásul Kolb mögött ő az elsőszámú back-up QB.

Pocak66 2010.07.08. 15:58:22

A pályán legyenek oroszlánok, az életben meg nyuszik?

Dani Kalifornia 2010.07.08. 16:11:00

@swiftplus: Sikerült megragadnod a poszt lényegét...

misc · http://misc.blog.hu 2010.07.09. 14:39:04

@deny79: ha azt látni, hogy Vicknek szabadulása után is vannak zűrös ügyei, akkor elég valószínűtlen, hogy valamelyik csapat rábízná az első számú QB pozíciót.. senkinek sem kell egy balhés irányító. Ha több meccsre felfüggesztik, akkor az Eaglesnek kell szereznie egy normális backupot és akkor már 4 QB lesz philadelphiában (a 3rd string most egy rookie).

mindegy igazából a mostani botrány olyan sokat tényleg nem módosít a helyzetén, sztem egyébként is valószínűtlen volt, hogy philadelphiában első számú QB lenne, ha Kolb szarul játszik vagy lesérül.
süti beállítások módosítása