HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.12.05. 14:44 Jerome de la Essex

NFL-edző dolgozik a Budapest Cowboysnál!

Bookmark and Share

AZt hiszem, ez egy olyan hír, amit elég, ha csak szárazan leközlünk és nem fűzünk hozzá semmilyen dumát... A lényeg, hogy ütött, tegnap este, mikor kikerült a kickoffra, kicsit megállt a kaja a számban és elővettem egy cigit a dobozból majd rágyújtottam egy hű b.zmeg mellett...

"A COWBOYS megalakulása óta, szisztematikusan építi fel az alapításkor megtervezett programjait. A csapat kisebb-nagyobb bökkenőkkel tarkítva, de folyamatosan a tervezett úton maradva valósítja meg a 2006-ban lefektetett elképzeléseket. A legfontosabb szempontok a minőségi EDZŐ, MÉRKŐZÉSEK, EDZÉSI FELTÉTELEK szenthármasság, hiszen ezek megléte nélkül felesleges a csapatalapítás. Példának tekintette az Európában már több évtizedes amerikai futball tapasztalattal rendelkező országok eddigi elért eredményeit és módszereit, hogy saját berkein belül hasznosíthassa ezeket. További példát meríthetett még a hazai futball legeredményesebb csapataitól is.

2006 óta folyamatosan javítottunk a mindhárom - EDZŐ/MÉRKŐZÉS/EDZÉS - fenti feltételen. 2006-ban Varga István, Pacuk László és a Kelemen testvérek - Sándor és András -vezetésével megkezdődött a csapat felépítése. Először az amerikai futball egyik emblematikus pályáján, az Orczy Kertben, majd egy előnyös megállapodás keretében a Zrínyi Miklós Főiskola pályáján. A 2006-os év első fele még a felkészülési mérkőzésektől volt hangos, majd a Blue Bowl keretein belül a Kovbojok ősszel már szövetségi tét meccseken is pályára léphettek. A csapat veretlenül jutott a Blue Bowl elődöntőjébe, de ott már a Budapest Wolves áthatolhatatlan akadályt jelentett a csapat számára.

A 2007-es év ismét megújulást hozott magával. Új edzés helyszínként - egy hosszú távú megállapodás keretében - az FTC Népligeti Sportcentruma vált valóra, ahol az ország egyik legjobb műfüves pályáján, kulturált környezetben készülhetnek a Kovbojok. Az edzői stáb további három fővel bővült a tengerentúlról, név szerint: Deric Demyanick (OL/DL), Daniel Blagg (QB, WR, LB) és Andre Bynoe (RB, OC). A lelkes és példamutató munkájuk nagyban közrejátszott abban, hogy a Budapest COWBOYS veretlenül nyerte meg az I. Pannon Bowl-t, és decemberben a CEFL meghívta a csapatot a nemzetközi ligába, így a csapat nemzetközi mérkőzéseken is további tapasztalatokat szerezhetett.

2008, hatalmas kihívásokat rejtő évadnak bizonyult. A Kovbojok a IV. Hungarian Bowl-lal párhuzamosan a CEFL nemzetközi ligában is bemutatkoztak. A csapatot a magyar bajnokságban, csak a Budapest Wolves tudta megállítani, egy drámai mérkőzésen a döntőben. A CEFL első felvonását a COWBOYS .500 mérleggel (3-3) zárta, azonban az őszi mérkőzésekre már egy motiválatlan csapat lépett pályára, így ez a mérleg az alapszakasz végére negatívba fordult. Színre léptek a Juniorok is, első mérkőzéseiken folyamatos fejlődést mutattak, de ez idén még nem volt elég az első győztes mérkőzéshez.

A Cowboys vezetősége már idén is keményen dolgozott azon, hogy a 2009-re kiírt terveket megvalósítsa. A három fő szempontot szem előtt tartva, a Junior bázis - 12-19 éves korosztály - továbbépítését, valamint az második csapat elindítását határozta meg. Továbbá, megirigyelvén Lee Hlavka szakmai tudását - ami eddig behozhatatlan előnyt nyújtott a Farkasok számára -, a COWBOYS csapatainak és az edzői gárda szakmai fejlődésének érdekében, egy külföldi vezetőedző alkalmazása mellett döntött

1135.jpg Sajnos a Kovbojoknak még senki nem küldött SMSt - ilyen tapasztalt edző személyében -, hogy elvállalja a csapat vezetőedzői pozícióját, ezért a vezetőségnek kellett szétnézni a nagyvilágban, hogy megtalálja azt a személyt, aki a következő szintre tudja vezetni a Budapest COWBOYS-t. Először az anyagi hátteret kellet megteremteni, amit egy új szponzor nagy részben fel is vállalt, így már semmi sem akadályozta, hogy a Budapest COWBOYS új vezetőedzője Wallace G. English legyen.

Wally English, több mint 40 évet töltött el a legmagasabb szinten az amerikai futballban, mint edző.

Három NFL, nyolc NCAA és egy World League csapatnál volt edző. Kilenc irányítóját láthattuk viszont az NFL-ben. (Részletes futball életrajzát itt olvashatjátok el. ÉRDEMES!!)

Irányítók, akiknek edzője volt és NFL csapatok draftolták

Dan Marino, Jon Ferguson, David Humm, Don Strock, Marc Wilson, Jim McMahon, Bubby Brister, Rick Trocano, Ken Karcher

NFL csapatok

Miami Dolphins - Offensive Coordinator / Quarterbacks, Wide Recievers Coach

Detriot Lions - Assitant Coach / Running Backs Coach

New Orleans Saints - Personal Scout

NCAA csapatok

Tulane Green Wave - Head Coach

Hawaii (Rainbow) Warriors - Offensive Coordinator / QB Coach

Pittsburgh Panthers - Offensive Coordinator / QB Coach

BYUcougars - Offensive Coordinator / QB Coach

Nebraska Cornhuskers - Offensive Assistant / QB Coach

Virginia Tech - Offensive Coordinator / QB Coach

Arkansas Razorbacks - Assistant Coach / QQ, Oline Coach

Kentucky Wildcats - Assistant Coach / QB Coach

World League of American Football (NFL Europa)

Ohio Glory - Offensive Coordinator

Arena Football csapatok (af2)

Louisville Fire - Head Coach

Európai Csapatok

Deggendorf Black Hawks - Head Coach

Birmingham Bulls - Head Coach

Corsari Palermo - Head Coach

Belgrade Blue Dragons - Head Coach"

40 komment · 1 trackback

Címkék: nfl mafl budapest cowboys


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr47805959

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Floorball, Foci, Rock 'n' Roll... 2008.12.12. 18:50:09

Oldalszemle - NFL-edző dolgozik a Budapest Cowboysnál! (Publicus Footbalicus - Kell még 1 yard!)Felmerült a külföldi szövetségi edző gondolata – nem először a sportág történetében -, és van a tarsolyunkban egy ide vonatkozó post az amerikai foci mag…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John McLain 2008.12.05. 15:40:51

A hú b+ enyhe kifejezés...
Nem semmi csávót fogtak a lasszójukkal a tehenészek.
Azért arra kiváncsi lennék csak emiatt hányan jelentkeznek majd hozzájuk...

Bálint BPC #15 2008.12.05. 16:34:46

remélem sokan, s olyanok is akik el tudják dobni a labdát és tanulni akarnak nagyon

88as 2008.12.05. 16:43:13

Kíváncsi vagyok, hogy kamu e...
Valaki le tudná írni, ugyanígy hogy Lee Hlavka (BPW HC) mely amerikai csapatoknál és miként tevékenykedett??? Előre is köszi!

E 2008.12.05. 17:35:13

Lee Hlavka gimnáziumi baseballedzőként Wisconsini Hall Of Fame, emellett gimnáziumi fociedző is volt a Kenosha Tremper gimnáziumban.
Wally English járt az egyetemi és a pro szinten is, de biztos nem véletlen, hogy töretlenül felfelé ívelő karrierje Budapesten folytatódik. Ezzel együtt végre még valaki, aki ért a focihoz.

mdi 2008.12.05. 17:40:01

Lee Hlavka emellett LB edző volt a University of Wisconsinon.

Mr. English legutóbb a Belgrade Blue Dragons csapatánál tevékenykedett, azonban az az együttműködés nem volt felhőtlen. Szerb forrásaink szerint nem tudott megbarátkozni a helyi viszonyokkal, így nem is volt nagy csoda a csapat 6. helye a szerb bajnokságban.

Reméljük Budapesten több szerencsével jár!

E 2008.12.05. 17:41:59

Would you leave Kentucky to go to Baylor? I wouldn't. Something rotten must still be going on at Kentucky for Guy Morriss to leave Kentucky. Former coach Hal Mumme must have been in such a hurry to get out of town that he left a lot of dead fish hidden around Lexington. (And Southeast Louisiana is expecting him to start up their football program. Is it possible for a school to get into trouble before it even kicks off? Yes, as a matter of fact, it is. It's happened before. At Southeast Louisiana, as a matter of fact. Ten years or so ago, my former boss, Bob Brodhead, was hired as AD at SE Louisiana to get a football program started. Bob hired a guy named Wally English. Shortly after, English was reported for conducting illegal practices. Uh-oh. The ordure hit the fan, and SE Louisiana football never got under way.)

Itt találtam: www.fannation.com/si_blogs/the_10_spot/posts/2112-father-coaching-son-not-always-childs-play

E 2008.12.05. 17:43:10

Pete, how could you have a "nepotism in college sports gone awry" story without mention of Wally English and Jon English at Tulane in 1983??? Good ol' Wally World got some idiot judge to issue an injunction against the NCAA to allow Jon to have what equated to a 6th or 7th year of eligibility to play QB for the Green Wave which sent incumbent starting QB (and future NFL starter) Bubby Brister packing. All Jon did was lead Tulane to wins over Ole Miss and a stunning Superdome upset over 17th ranked Florida State before a higher court ruled him ineligible for the next week's nationally televised game against Kentucky (which was also nationally ranked). The end result, Tulane forfeited the two wins, was down to one eligible scholarship quarterback, and became a two year stain on the sordid career of Wally English. BTW, the Florida State forfeit victory became Bobby Bowden's 200th career win.

mdi 2008.12.05. 18:29:09

Most nézem, hogy 2002-ben a Munich Cowboys-nál is volt, de ott 3 (vesztes) meccs után elváltak útjaik.

abdul 2008.12.05. 18:30:04

Árpa attis rosszul opott, hogy nem hozzájuk érkezik a csuda?

XTaki 2008.12.05. 20:20:32

jol van ez igy, fejlodjon csak a magyar focsi! :)

Pretorian 2008.12.05. 20:38:40

Tudjátok valahol ezt vártam... Páran örülnek, hogy a fejlődés még 1 yard-ot előrelép, míg mások csak fintorogni fognak. Azért azt ne felejtsük el, az NFL más körülmények biztosít, de evvel együtt minden csak a pénzről szól. A sport szépen lassan halványodik. Pár évtizeddel korábban még az NFL-ben is a sport volt az első és nem a pénz. Egy ilyen érában nevelkedett embernek is kell néha a győzelem utáni őszinte öröm, a vereseg utáni valós bosszúság.... 60 év körül még egyszer kibújik az emberből, az igazi edző! Mr. Hlavka is jobb körülmények között edzősködött korábban, mégis maradt! Mr. English segíteni fog a hazai focin! Ne feledjük ezen a pályán egy az érdek!

giantsfan 2008.12.05. 20:46:14

tudjátok, hogy Amerikában hány európai soccer-edző megfordult már (+hány híres és jó játékos)? és mégsincsenek jó soccer-csapatok. ne legyen igazam, de szerintem u.ez lesz itthon az amerikai footballnál, és az am.edző nem csinál csodát, mert mint tudjuk, egy fecske...
de mondom, ne legyen igazam.

Pretorian 2008.12.05. 20:53:50

Ne legyen igazad! Ha ki sem próbáljuk, sosem derül ki! Aki nem teszi oda magát mikor ütközni kell, sosem lesz igazi játékos! Te miért nyávogsz? Egy Európai focival hasonlítod össze az amerikai footballt??? Miért vagy képtelen elfogadni, hogy megpróbáljuk? Mert Nálatok edzősködik? Honnan veszed, hogy egyszer nem fog odamenni és egy hétvégén át segíteni, egy pár dologban? Én örültem mikor a Hlavka ide jött, mert sokat hozott a hazai football életébe, megítélésébe! NE LEGYÉL NEGATÍV MERT SOSEM LESZEL GYŐZTES!

woow 2008.12.05. 21:02:57

nem kamu. egy szobában dolgozm az egyik múúúú-s futóval. már hétfőn vagy kedden mondta, hogy jön hozzájuk az öreg. most mindenki össze van kicsit csinálva a nadrágjában, mert lesznek olyan edzések, hogy már előre remegnek (a fáradtságtól)....

Tightend 2008.12.05. 21:20:46

Az egy fecskére remek példa Lee Hlavka. Szerintem igencsak verőfényes nyarat csinált a Wolvesban és nem csak ők profitálnak a tudásából. Reméljük tovább marad idehaza Mr. English, mint a többi környékbeli csapatánál.

Na jó, azt én sem értem mit keres Európában.

bobo 2008.12.05. 23:29:14

Az, aki már most azon agyal, hogy miért is lesz a fazon vacak edző, megérdemel egy baromi nagy seggberúgást az összes magyar játékostól egyszerre... Ja és nyugodtan csináljunk DIV VIII.-as budapesti csapatokat még, ahol "a Józsi" lesz a HC mert volt két edzésen valahol és egyébként is maddenezik

Misike48 2008.12.05. 23:46:02

Ez a mássalhangzó gyerek teljesen elijesztett!!!

Inkább nem is megyek le az edzéseinkre, amíg ez a kutyaütő senkiházi nfl közeli edző ott van!!!!

Amúgy az egész abc brigád rég megszokhatta volna, hogy mi mindig csak marketing lufikat eregetünk és arcoskodunk a semmibe bele.
Az eredményeinket a II.VH alatt ellopott aranyból vásároltuk, igazából el sem értük őket.
A Google is pénzel minket mi meg cserébe felvarratjuk a farkunkra a logójukat.
Azért csak ezt a szar edzőt tudjuk leszerződtetni, mert az én pélómra csak a G és az O betű fért ki és ezt szerződésszegésnek minősítették. Amúgy Bill Parcells jött volna. Ezúton is bocs fiúk.

:D :D :D :D

(és még röhögök is a saját poénomon, mert egy igazi kovboj még pökhendi is)


Bánfi Misike #48
BPC


ui:viccet félretéve, nem kizárt, hogy tényleg problémás a pali. De mi teszünk vele egy kísérletet, mert fejlődni szeretnénk. Hátha összejön. Tisztában vagyunk vele, hogy ettől még nem leszünk nfl szintű csapat. ;) Azért mindenkit várunk szeretettel az edzéseinken, aki megelőlegezi nekünk és
Neki a bizalmat!

2008.12.06. 00:31:35

Ezzel az egésszel egy baj van csak!
Az hogy idejön az öreg csóka azzal nem a magyar amerikai focinak tesz jót, hanem a kávbojoknak!
És azért a kettő mégcsak egy lapon sem említendő.
Mindenki szídja a Búza Attilát, hogy nem szopott elég rendesen és bla-bla, (jó ebben van valami, hogy nem csak a lányokat szereti) viszont a Varga Psiti elég rendesen szopott ezek szerint! Mert hogy ő azt tud!
Feltehetőleg nem az ő érdeme ez a dolog, inkább egy görög srácnak tulajdonítanám, mert belőle én kinézem ezt.
Nem akarok senkit megbántani, de a Pisti csak addig fog a kávbojoknál maradni, amíg onnan pénzt lát. Amint elapad a mennyei mana, azonnal dobbant. Kérdezzétek meg miért lépett le más csapatoktól, illetve mi után lépett le más csapatoktól. És ha erre nem válaszol, akkor tegyétek fel neki a kérdést, hogy azoknál a csapatoknál, amiknél ő is jelen volt, ki szerezte be a szerkókat, nagy mennyiségben és ki adta tovább a játékosoknak.
Meglepő dolgokat lehetne hallani, ha válaszolna őszintén a kis szöszi!

És szívből remélem, hogy ez jelent valamit, nem csak kamu! Remélem hogy tesz egy nagy lépést a sport kis hazánkban, mert megrekedt az utóbbi 1 évben!

Remélem belefog az öreg egy olyan dologba, hogy esetleg ő maga edzőket edz! Illetve képez, arra van itt szükség, nem arra hogy egy pénzért szopok csapat, beszerez egy jó edzőt! Sok jó edző kell ide, nem egy!

Pretorian 2008.12.06. 00:58:43

Varga István 1 éve nincs a Kovbojoknál! Mo' money aztán no money és lécelt. Minden 2008-as siker nélküle jött létre! Hála az Égnek, hogy már nincs köze a sporthoz, mert csak árt, ahogy hallom...

Tightend 2008.12.06. 08:08:13

"Az hogy idejön az öreg csóka azzal nem a magyar amerikai focinak tesz jót, hanem a kávbojoknak!"

Hogyan lehet egyszerre sok jó edzőt szerződtetni minden csapathoz te *****? Árulják őket multikiszerelésben is a Tescoba, vagy mi? Dobjuk össze a lét 10-re mert úgy olcsóbb aztán jut mindenkinek? Kapj már a fejedhez, mert most nagy hülyeséget szóltál.

Örülni kell, ha egy csapat eljut arra a szintre, hogy megengedheti magának az effajta előrelépést. Nyilván kerítettek rá lóvét, vagy ki tudja, de ettől még a többieknek saját maguknak kell összekaparni a jó edzőket, maguktól nem fognak idetalálni.

És igen, nem csak a tehenészeknek lesz ettől jó, ebben biztos vagyok.

Magyar mentalitás.....

bobo 2008.12.06. 09:23:50

Szerintem a bpc szponzora fizeti a tagot, mint ahogy azt le is írták. Ráadásul van a cikk melett valami pókeres cucc. Nem értek hozzá, de gondolom egy ilyen terem bevétele havonta több, mint egy csapat éves kiadása. Elvégre a tigersnek is hasonló támogatója van, és lett is egy jordan náluk.

bpcj97 2008.12.06. 10:43:26

valaki írta, hogy már most tartunk az edzésektől.. hát nemtom, én személy szerint csak arra várok már, hogy megérkezzen, és belekezdjünk a munkába! hatalmas köszönet és riszpekt a Cowboys vezetőségnek. pisz

88as 2008.12.06. 13:35:10

Jordan - elvileg - családi okok miatt költözött Nyíregyházára.

marcika 2008.12.06. 15:02:54

Családi ok pl a havi fizetés. Nem sok, csak egy ezres. De nem forintban.

Mackó 2008.12.07. 01:42:09

Kiváncsi leszek hogy egy NFL szintü edző akinek igazából csak azzal van dolga hogy a taktikát össze állitsa mennyire tud dolgozni olyan játékosokkal akiknek technikai és erőnléti problémái vannak. Azért jobb 1 középiskolás amerikai football edző szerintem magyarországra mint pl Lee Hlawka mivel ő olyanokat tanitott egész életében akik nemrégen footballoztak, jó persze már akkoris azért többb fogalmuk volt a játékról és az edzésekről amikor elkezdték mint magyarországon sok éve játszó embereknek... Biztos lesznek jó húzásai, jó mondatai, ötletei, én örülök nagyon hogy itt van ez a srác és segit a Cowboyoknak, jobbanmondva az összes csapatnak aki lejár az edzésüket nézni esetleg résztvenni rajta vagy véleményt kérni tőle, biztos sokat profitál ebből a csapat, a legjobbakat nekik !

K. P. 2008.12.07. 11:59:20

Nyílt levél

Uraim, sportolók, sportszeretők!

Gratulálok a Cowboysnak a nagyszerű menedzsmentért, kijelölték a követendő utat. Elnézést hogy mondanivalómat itt közlöm, rontva az emelkedett pillanat hangulatán. Ritkán, más neveken írtam már ezen és más oldalak kommentjeibe, de a méltánytalanság írásra sarkallt.
Láthattam mikor megjelentek az első csetlő-botló csapatok, láthattam Terdik Lászlón azt a bizonyos Starforceos vállvédőt, amely most már egy vitrin üvegfala mögött relikviaként díszeleg. Tanúja lehettem, ahogy egy sport pionírjai építenek, küzdenek, hogy elvessék magvait az amerikai futballnak. Elmondhatom hogy sok ismerősre – talán barátra is – tettem szert, miközben a mérkőzéseken hódoltam szenvedélyemnek, ezáltal megismerve az igazság mögötti igazságot: a játékosok véleményét. Bár nyilvánvalóan jobban élvezek egy izgalmas Wolves – Cowboys döntőt, mint két felkészületlen csapat vagdalkozását, de utóbbiak esetében sem tudom nem észrevenni az akaratot, a munkát és a sportot, ilyetén módon nem vagyok egyik klub rajongója sem.
Feleségemmel gyakran képezték vita tárgyát a magyar szövetség döntései, a családban én vagyok a türelmesebb, naivabb, de most már be kell látnom feleségem igazát. Szó sincs hozzá nemértésből vagy gyakorlatlanságból fakadó hibáknak! Az általam tegnap felfedezett versenykiírás minden kétséget eloszlatott: ez nem más, mint „lenyúlás”, a szövetségi vezetőség méltatlan és embertelen viselkedése. Igen, kedves Tóth László elnökúr, én le merem írni, engem nem köt gúzsba a csapattársaim iránti felelősség!
Ön miként gondolja hogy lázálmát megvalósítva, játékosok százain (!) gázoljon át?
Honnan veszi a bátorságot hogy az általam mérhetetlenül megbecsült játékosok vagy szüleik pénzén felkapaszkodva, meghazudtolva minden emberi, erkölcs, sportolói erényt, a magyar amerikai futball apostolát játszva, elvegye az emberektől a szórakozásukat?
Milyen emberi vagy sportolói példát állít ön azoknak a fiataloknak akik most fedezik fel maguknak a tojáslabda varázsát?

Miről is beszélek?
Az elnökúr lázálma már körvonalazódik: az amerikai edzőkkel már megerősödött és megerősödni remélt csapatokból egy országos lefedettségű (értsd: területi alapú) profi- ill. félprofi ligát szervezni. Önmagában ez nem lenne hiba, sőt dicséretes előrelátás. De az eszközei miatt mélységesen megvetem önt, feláldoz húsz másik csapatot a megálmodott profizmusért. Anyagilag a végtelenségig kizsigereli a rendszerbe – maga szerint - nem illőket, hogy a beszedett pénzekből és szétszéledt játékosokból építse tovább a favorizált csapatokat.

DIV I.: A Cowboysnál és Wolvesnál profi munka indult meg, ők a profiliga letéteményesi. A Titans újabb első osztályú szereplése – nem remélem, de lehet hogy az utolsó – ellenére a lemaradók közé fog kerülni, a régi roppant erős offense mellé évek óta nem sikerül felzárkóztatni egy erős defenset. Külhoni edző nélkül, sorsuk a beolvadás. Nyíregyháza játékosvásárlásai és a Gladiatorson belüli problémák, predesztinálják őket a keleti erős csapat titulusra, míg a Sharks nyugaton lehet hegemón. (csak remélni merem, a div1 csapatainak játékosai nem reagálnak ellenségesen levelemre, szerintem a változások hosszútávon őket is hátrányosan érintik).

DIV II.: az itt játszó játékosok, csapatok pénzéből építkezhet a div1, kaphat televíziós megjelenést, reklámot. Ha felbomlanak, játékosaik erősíthetik a jövőbeni regionális félprofi csapatot. Befizetései teljesen aránytalan a kapott szolgáltatással (hacsak a „max. 60 darab érem” nem valódi nemesfém és a bírókat nem fizetik túl). Talán elsőre kellett volna megemlítenem a kiesés rémét két csapat esetében(egy csapat és a Wolves2, Titans2, Rebels Wildcard miatt szinte bizonyosan még egy), ami nem jelent más mint 250 ezer forint helyett, immáron 280 ezer forintért játszani kevesebb mérkőzésszámot, gyengébb csapatokkal. Ebben a divízióban a csapatok sorsa - elkötelezett sportemberek küzdelme ellenére is – a lassú sorvadás (a Soldiers és a Demons sajnos már kénytelen volt alább adni). Hacsak nem találnak mecénást, de hogy is találhatnának bármiféle megjelenés nélkül…

DIV III.: a rémálom kiteljesedése. Grizzlies, Mustangs, Wolverines, Enthroners négyes biztosan nem azért lépett be a szövetségbe, hogy ugyanazt kapja 280 ezer forintért, mint amit kapott tavaly, teljesen ingyen a rookie kupában! Céljuk, fejlődésük kulcsa lehetett volna, hogy megmérettetnek a másodosztályban és nagy vereségek mellett, kevésbé erős csapatok ellen/mellett tanulják a sportot. A Wolves, Titans szándékai felől nem tájékozódtam, de az bizonyos, hogy játékosaik fejlődését a harmadik osztály nem szolgálja, nem szolgálhatja, kötve hiszem hogy ezért csatlakoztak e régi, nagynevű csapatokhoz. Azt meg csak remélni merem, hogy nem élnek a szabályok adta lehetőségekkel hogy felsőbb divízióból leküldenek tíz játékost, hogy a Rebelst maradásra próbálják bírni. És elérkeztünk a rémálom legnagyobb veszteséhez, a betonfejű Rebelshez, éppenhogy, de kiharcolták az első osztályban való maradást és többéves tapasztalattal rendelkező játékosok kénytelenek szinte nézők nélkül, 280 ezer forintért, a döntővel együtt öt (!) mérkőzést játszani, feladva a fejlődés lehetőségét. Persze félretéve álnaivitásomat megnevezem a div3 létrejöttének célját: a szövetség szerint nincs szükség a rookie csapatokra, a Rebels felbomlásával a „szalámitaktika” első lépése valósulna meg, a budapesti (- környéki) csapatok beolvasztása a div1-es csapatokba. És ha netán visszalépések folytán csak a Titans2 és Wolves2 maradna a div3-ban, akkor már őket is fel lehetne léptetni div2-be…

Uraim, sportolók, sportszeretők! Remélem, nem hagyják veszni szeretett sportomat és végre a sarkukra állnak, sosemlátott összefogást tanúsítva. Pillanatnyi előnyökért – örülve még egy éves továbbélésüknek - nem lavíroznak, segítik a többi csapatot, e méltánytalan döntések kijavításában. Remélem szavaim értő, az egymásért való küzdelem érzését ismerő, bátor fülekre talál minden (!) csapatban.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket és türelmüket:

- kp -

Ps: amennyiben valaki reflektálni kíván szavaimra, írja meg email címét, hogy megvédhessem, kevésbé saját, mindinkább e kiszolgáltatott játékosok igazát. A kollégáktól meg azt szeretném kérni, ne kösse meg kezüket sem cenzúra, sem az öncenzúra!

E 2008.12.07. 12:38:52

Kedves -kp-

Szerintem a div3 logikus fejlődés eredménye. A mérkőzések alacsony száma a sok csapat kevés bíró problémakörre vezethető vissza.

Semmi haszna nincs a nagy csapatoknak abban, ha a nagy játékosaikat leküldik div3-ba, természetesen az újonc játékosaikat és a fiatalokat akarják az alacsonyabb osztályban fejleszteni. (ld. Wolves Rookies, Juniors, a Titansnél pedig a Kistarcsa Firebirds és a juniorok).

Az amerikai edzővel kapcsolatban pedig úgy gondolom, nagyon jó, hogy itt van, csak úgy hirdetni, hogy EGY NFL EDDZŐ MAGYARORSZÁGON marketing szempontjából nagyon jó, de természetesen egy olyan edző, aki NFL szinten megállja a helyét, nem jönne ide.

Lee Hlavka nem azért jött ide, hogy edzősködjön, hanem más okból, és ha már itt van, eddz.

Lacza 2008.12.07. 13:40:34

Azt hiszem nem is lehet mást írni a helyzet ellemzéséről -kp- nak teljes mértékben igaza van!

Ez így ahogy van a nagy igazság!

Kérdés annyi csak, hogy a csapatok álltal éltetett és életre keltett szörnyet a szövetséget (ami ugye hivatalosan a csapatokért van, MINDEGYIKÉRT), a csapatok hogyan tudják befolyásolni?

Mert kevés olyan csapatvezető van aki látja azt, hogy ha nem állnak a sarkukra akkor a helyzet csak roszabb lesz!

kalo BC#85 2008.12.07. 13:54:59

Egy gyors reagálás (magánvéleményem, nem csapatom, vagy annak vezetésének gondolatait közvetítem, ezt előre bocsátom)

Minden tiszteletem KP-nek, elég szépen összefoglalta a véleményét, és ha nem is értek minden részletével egyet, de az tagadhatatlan, hogy nem találkoztam még ennyire összeszedett kritikával egy oldalon sem. Lehet vele vitatkozni, és nagyon kiváncsi lennék a Div II-III-as csapatok őszinte véleményére ezzel kapcsolatban. Az tény, hogy a sportági szakszövetség titulus hatalmas fegyver, ami nem biztos, hogy a legrátermettebb kezekben van. Azt viszont nem tudom, hogy ki más tudná-e jobban csinálni, és ténylegesen csinálni. Egyelőre hitelességi, ismertségi gondjaink vannak, ezen biztosan kellene változtatni, mégpedig a szöveségnek (még a mai napig nem sikerült elérni, hogy pl a Nemzeti Sport rendszeres heti Eredmények, vagy Sport program ajánló oldalain helyet kapjunk, pedig ott a sakktól a Zs osztályú röplabda-meccsekig mindenről írnak)
Játékosként, és a sportágat mélyen szerető emberként öröm látni, hogy sok csapat van, de ugynakkor nagyon sajnálom azokat a srácokat, akik olyan helyeken edzenek, ahol esélyük sincsen fejlődni, és igazából megérezni, mennyire jó sport ez.
Visszaköszön persze az örök kérdés, hiszen a több száz (ezer) focizó fiatal között minden bizonnyal nagy százalékban vannak olyanok, akiknek sosem lenne esélyük csapatba kerülni egy erősebb egyesületnél. Ez minden sportágnál így van, akadnak tehetségesek, akadnak munkások, és vannak olyanok, akiknek sem a tehetség nem adatott meg, sem pedig a munka vágya (kitérő, de a volt sportomból egy példa: Dávid Kornél, a máig legsikeresebb kosaras nem volt egy átütő tehetség, viszont nála többet soha senki sem edzett, dolgozott, és ennek köszönhetően ért el mindent).
Tehát a kérdés, hogy mi a jobb egy-egy ilyen játékosnak: játszogat egy kisebb, fejlődésre esélytelen kiscsapatnál annak felbomlásáig (majd akkor átmegy egy másikba, esetleg alapít egy újat, erre is sok példa van manapság), vagy a pályára kerülés közeli reménye nélkül edz keményen egy "nagynál" és reménykedik, hogy az évek alatt, és egy jó edzővel, jó játékostársakkal tud fejlődni.
Erre mindenkinek meg van a saját elképzelése, én személy szerint azt gondolom, hogy vagy jól csinálsz valamit, és a legjobbra törekszel, vagy felejtsd el, és válassz olyan sportot (munkát, hobbit, stb) ami jobban fekszik.
Én élvezem ezt a játékot, és büszke vagyok arra, hogy a Cowboysnál csapatba tudok kerülni. Olyan közösséget kaptam itt, ami minden sportszerető ember vágya, ahol kiállnak egymásért, és együtt küzdenek a játékosok. Hol sikerrel, hol kevésbé sikeresen, de hétről-hétre a fejlődés vágyával edzenek, küzdenek (hozzáteszem, más csapatoknál is biztos ugyanilyen a hangulat, mert ez a sport ilyen kellene, hogy legyen. És ha anno nem a BC-hoz kerülök, akkor most talán arról a csapatról áradoznék így).
Ennek az egész küzdelemnek, munkának megkoronázása az új edző is. Olvastam már ezzel kapcsolatban hideget-meleget, és bár tisztelem mindenki véleményét, azt kérem a fanyalgóktól, hogy tiszteljék ők is, amit ez az ember képvisel, és amiért a Cowboys, és minden más csapat harcol. Mentalitásban, tudásban és múltban olyan erőt hoz kis hazánkba, amiből mindenkinek profitálnia kell. Ki kell dolgozni azt az utat, hogyan tud ebből kivétel nélkül mindenki előre lépni.
Az a gond velünk (kivétel nélkül mindannyiunknál szinte), hogy mindenki küzd, mindenki azonos célért hajt, csak külön-külön, mindenki egyedül. A cél, hogy fejlődjön a sport, hogy egyre több fiatal gyerek ezt válassza, hogy erősebb legyen a bajnokság, és ne legyen néhány messze kimagasló csapat, hanem hiteles, erős, változó eredményű bajnoki meccsek legyenek minden osztályban (akármennyi is lesz), és előbb utóbb legyen egy válogatottunk (nekem ez pl nagy vágyam)
Én első sorban játszani akarok, minél többet, mert közel 35 évesen nincs már sok időm ebben a sportban WR-ként. Ha lenne Div 2-es csapatunk, én szívesen játszanék ott is, mert akkor tavasszal is lenne egy csomó meccs, és nem kellene őszig várnom magyar bajnoki meccsekre. Ha most felhívna valaki, hogy délután meccs van, beszállok-e, már pakolnám is a cuccom és mennék.
És olyan szövetséget akarok látni a sport élén, aki ezt támogatni akarja, és azért harcol, hogy minél színvonalasabb, minél nagyobb volumenű legyen ez az egész. Megint csak a magánvéleményem, de szerintem a túl sok csapat nagyon felhigítja a mezőnyt, és sok embernek elveszi a kedvét a játéktól (és a szurkolástól is), mert sok olyan meccsen vesz majd részt játékosként vagy nézőként, ami nem szolgálja a sport érdekeit. De ez innentől a természetes szelekcióra van bízva.
Én mindenesetre nagyon várom az új edzőt, és remélem hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket. Aki fanyalog, nem hisz benne, az pedig tehet két dolgot:
1. eljön megnézni, hátha mégis csak ért hozzá emberünk
2. csinál jobbat.

üdv mindenkinek,

kalo

e53m62 2008.12.07. 16:08:37

KP,

respekt.

88as 2008.12.07. 18:01:50

Sokan írták még az ősz folyamán, hogy Ausztria itt van a közelben, rendkívül fejlettek football-ügyben, másoljuk le az ő munkájukat...
Szerintem a magyar Divizió I. (5 csapattal) hasonlít az ottani MEISTERSCHAFT-hoz.. nem?
És ez alatt van 2 divizió, egy Silver bowl és egy Osztrák Div2.
Nekik van egy profiligájuk, ezt követnénk mi is...
Nem feltétlenül a csapatok száma a mérvadó, hanem a minőség.
Az AFL egy profiliga, a játékosok pénzért footballoznak... Ezenkivül az amatőr játékosok is tudnak footballozni a másik 2 divizióban.

Kérdem én, nem lehetséges, hogy Magyarországon is egy ilyen rendszert szeretnének kialakítani? És lehet, hogy ez az első lépcsőfok?

75ös 2008.12.07. 18:47:38

Lehet, hogy ilyet akarnak, de a megjelent versenyliírás szerint az újonnan alakult csapatok (akiket tudjuk hogy nem vet fel a pénz) a mafsz tagdíj x ezer forintos tétele mellé fizethetnek 280 000 forintot (nyilvánosan megjelent összeg) egy olyan bajnoságért, amiből egy csapat juthat fel és berakták melléjük a Titans 2-t, Wolves 2-t, akik lejátszathatnak div 1-es játékosokat, és a Rebelst, ami köztudott, hogy a volt Div1-es Viperákból alakult.
Ez hol szolgálja a sportág érdekeit?

Misike48 2008.12.07. 19:08:01

Lehet, de sajna nekem még senki nem ajánlott fizetést. :D :D :D

Mackóval teljesen egyetértek. Részemről magam is a középiskolai szintű edzőt preferálnám (hiszen, ha valahol egyáltalán tartunk, akkor az az a szint, még véletlenül sem magasabb..), de edzőt nem hoz ám a Mikulás.
Hosszú, fáradtságos és költséges munka a megtalálásuk és a szerződtetésük.
Valójában a Farkasoknak is csak orbitális szerencséje volt/van Hlavka edzővel.
A managementünknek ezt az embert sikerült ésszerű feltételekkel megszereznie.
Persze Mr. English NFL múltja rizikót és áldást is jelent számunkra a Mackó által felvezetett okokból kifolyólag.
Annyit mondhatok, MI megpróbáljuk belőle a lehető legtöbbet profitálni. Mert egy valami biztos, bármennyi meccset nyert/vesztett is, a tudása és a tapasztalata felbecsülhetetlen nagyságú a miénkhez képest. Csak tanulhatunk tőle.
Gondoljunk csak bele! Előszeretettel szidjuk Rex Grossmann-t. Mert egy igazi kutyaütő. Az irányítók szégyene. DE ki ne ürülne egész EURÓPÁBAN, ha ez az NFL szinten pancser QB nála "pancserkodna".

wolves 52# 2008.12.08. 00:03:48

75-ös nyugottak lehetek a w1-ből senki se fog lejátszani a w2-be de remélem ha forditva lesz w2-ből w1-be azt engeditek és nem nyavajogtok egyébként a w2-ő divII-es csapat lessz mert elverjük mind a két tavaji utolsót mert mi sem akarunk a divIII-ban játszani és igy van rendjén ha jobb akarsz lenni

a cowboyoknak pedig sok sikert és tanulást remélem bejön az edző

Zaho 2008.12.08. 08:48:08

Wolves 52, megtehetitek, tegyétek.... Ettől függetlenül ha egy kicsivel jobban odafigyelnél arra, hogy hogyan is írod le azt amit írsz, akkor lehet hogy egészen máshogy "hangozna" a mondanivalód.

A Cowboysnak gratula az edzőhöz, nem kevés munka árán szerezték meg, és biztos vagyok benne, hogy ha High School, ha Youth Football, ha NFL edző, attól még itt Magyarországon bárki rengeteget tanulhat. Hajrá! :)

Flexi · http://www.bpgrizzlies.hu 2008.12.08. 09:06:05

Sziasztok

Mi nagyon örülünk ezt a csapattársaim nevében is mondhatom,mert a napokban eröl is beszélgetünk velük az uj edzö érkezéséröl.Szerintem biztos fel pörgeti a magyar amerikai football életét és hogy egy fecske nem csinál nyarat szerintem ez sem igy van lásd Hlavka igenis csinált.És ha majd az edzöképzésben az uj edzö is besegit nem hiszem hogy ez bárkinek is rosz lesz csak egy NFL edzöröl van szó és szerintem mindegy hány mecset nyer vagy vesztet a tapasztalat az nála van.Remélem izgalmas évnek nézz elé minden csapat.


Üdv: Flexi Go Grizzlies

rebel31 2008.12.08. 16:29:18

Mi is elverjük a két utolsót, és az azt követőket is, akkor mi si felmehetünk?! ;)
Lesi T.

Flexi · http://www.bpgrizzlies.hu 2008.12.09. 21:48:37

Sajnos ti nem mehetek fel mivel ujaknak számitotok akár nagy rutinal rendelkeztek végig kell járnotok mindent ujbol ami szerintem nem jó nektek bár lesz olyan csapat a Div 3 ba akitöl lehet majd tanulni ez nekünk nem rosz.


Üdv: Flexi Go Grizzlies

wolves 52# 2008.12.11. 21:16:21

mért lettetek Rebels és nem maradtatok Viperák akkor szerintem maradtatok volna csakhogy ahoz a tartozást kikellet volna fizetni a szövetség felé én igy tudom és ha ez a dolog igy van akkor szerintem örüljetek a div III is

Rebel #15 2008.12.12. 12:10:26

Rosszul tudod. Máskor tájékozódj az ügyben, hacsak nem az üres vádaskodás a célod. A tartozást kifizettük.
Gondolom egy bocsánatkérés kijárna, de eltekintek tőle, mert úgysem kapnánk meg.


Szilvási Gy.
süti beállítások módosítása