HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2011.05.19. 14:45 mdi

Perek, eljárások, agymenések és balfékek

Bookmark and Share

Továbbra is folytatódik a jogi csatározás az NFL és a játékosok között, jelen állás szerint újra él a lockout. Közben a magukkal mit kezdeni nem tudó játékosok egyre több zűrbe keverednek, illetve nagyobbnál-nagyobb marhaságokat csinálnak és nyilatkoznak. Persze vannak, akik szépen csendben saját elhatározásra edzésbe álltak.

NFL munkaszünet

A lockout-tal egy korábbi bejegyzésben már részletesen foglalkoztunk, azóta két fontosabb dolog történt. Egy szövetségi bíróság hatályon kívül helyezte a lockout beszüntetését elrendelő bírói határozatot, illetve újabb kör bíróságilag elrendelt mediáción vannak túl a felek. Mindenki bizakodó, meg az álláspontok közeledéséről beszél, kivéve, aki nem.

Drew Brees-nek 37 játékostársat sikerült edzésre csábítania.

Közben a játékosok egy jó része magán-akcióban edz - a csapatok, az edzők nem léphetnek kapcsolatba velük -, más részük meg örül, hogy nem kell edzeni. Rád gondolunk Reggie Bush. Bush-ról ugye köztudott, hogy maximálisan hozta a hozzá fűzött reményeket, így neki egyáltalán nem is kéne edzenie.

NFL agy-zárlat

Vannak, akik a lockout alatt más megélhetés/elfoglaltság után néztek. Tom Zbikowski (Ravens SS) már a negyedik sikeres mérkőzésén van túl, míg Ray Edwards (Vikings DL) holnap mutatkozik be a profi bokszolók táborában. Utóbbit épp a napokban hívta ki az internetes amatőr bunyó videókon elhíresült, MMA-ban csúnyán leszereplő Kimbo Slice. Ők ketten viszonylag alacsony keresetű játékosok, érthető, hogy szükségük van/lehet a meccsenkénti 10 ezer dollárokra. Kevésbé magyarázható anyagiakkal Chad Johnson/Ochocinco/Akármi (újabb) ámokfutása, aki előbb a Sporting Kansas City-nél (labdarúgás) volt próbajátékon, majd megkísérelt meglovagolni egy bikát. A próbajáték eredményéről nem lehetett annyit hallani, mint a felvezetésről ("tiszteletbeli tag" lett), valószínű a bika-rodeóhoz hasonló EPIC FAIL lehetett.

Szólj hozzá!

Címkék: bulvár nfl lockout kisszines reggie bush


2011.05.09. 10:00 -meg1yard-

Szerb farkasok már megint, további hazai eredmények

Bookmark and Share

Kevesebb, mint egy órával a meccs előtt érkezni és kezdő irányító nélkül játszani általában megbosszulja magát. Wolves fail.

Nemzetközi

Vukovi Beograd - Budapest Wolves 28:3
Central European Football League (CEFL)
2011.05.07. Ada Ciganlija, Belgrád Szerbia

Hazai

MAFL Div1

Dunaújváros Gorillaz - Jászberény Wolverines 20:0 (elmaradt)

Eger Heroes - Nyíregyháza Tigers 14:28

MAFL Div2

Debrecen Gladiators - Újpest Bulldogs 26:40

Budapest Eagles - Budapest Hurricanes 7:42

Budapest Wolves 2 - Haladás Crushers 12:32

Budapest Cowboys 2 - Fehérvár Enthroners 42:20

A m1y tippjei 80%-ban bejöttek, egyedül a Vukovi-Wolves és Gladiators-Bulldogs meccsek szorosságát lőttük mellé. Igaz a Dunaújváros már gondolatban is túl fizikálisnak bizonyult a Jászberénynek, így a vendégek lemondták a meccset.

1 komment

Címkék: budapest külföldi eger debrecen dunaújváros heroes wolves hazai mafl gorillaz jászberény nyiregyhaza beograd cefl vukovi tigers hurricanes wolverines gladiators


2011.05.05. 11:00 -meg1yard-

Hétvégi magyar meccsek

Bookmark and Share

Farkas falkák véres csatája, nyíregyházi győzelmi kényszer és sasokat elsöprő hurrikán. Lássuk mire lehet számítani a hétvégén a honi amerikai futballban.

Nemzetközi

Vukovi Beograd - Budapest Wolves
Central-European Football League (CEFL)
2011.05.07. 18:00
Ada Ciganlija, Belgrád, Szerbia

Sikerül-e a Wolves-nak végre átlépni saját árnyékán, és megverni a Belgrádot? A 2007-ben elvesztett liga-döntő óta a szerbek rendre diadalmaskodnak a magyar bajnok ellen, azonban több jel is arra mutat, hogy idén ez megváltozhat. A Farkasok újítottak egy NFL-t is megjárt motivációs és faledzőt, aki a végletekig képes feltüzelni a társaságot. Mi sem bizonyította ezt jobban, mind a Nyíregyháza 58:0-ás ledarálása a tavalyi MAFL döntőben. Másrészről a Vukovi kerete a jelek szerint gyengült az idei évre. Több meghatározó játékos, köztük két kiváló szélső falember is abbahagyta a játékot. A támadóknál még mindig az amerikai légiósok a meghatározóak (QB Vinni Mirot, RB Brandon McDowell), azonban idén eddig nem tudtak a védelembe minőségi igazolást hozni, ráadásul vezetőedzői poszton is érdekes a helyzetük. A csapatot három évig irányító John Harper helyére két vezetőedzőt is hoztak egymás után, azonban egészségügyi okokból végül semelyik sem tudta betölteni a pozíciót. 2011-ben a tavalyi segédedző, a Super Bowl győztes RB Reuben Droughns tölti be a vezetőedzői posztot. Azért senkinek se legyenek kétségei, ez még mindig egy nagyon erős csapat, amely minden meccsén győzelmi szándékkal lép pályára és a szerbekre jellemző agresszivitást és soha-nem-adom-fel attitűdöt hozza.

Tipp: Hatalmas adok-kapok, a végén szorosan valamelyik farkas falka.

Hazai

MAFL Div1

Dunaújváros Gorillaz - Jászberény Wolverines
2011.05.07. 15:00
Dunaújvárosi Stadion melletti edzőpálya
Tipp: A Gorillák fizikálisan  megviselik a Jászberényt és felzárkóznak a Rebels-re, mint három győzelemmel álló csapat.

Eger Heroes - Nyíregyháza Tigers
2011.05.08. 15:00
Eger, Északi-sportpálya
Tipp: A korábbi mérkőzések alapján nagyarányú vendéggyőzelemre lehet számítani. A Tigers-nek kell is a siker nagyon, ők már nem hibázhatnak, ha nem akarnak lemaradni a Div1 döntőjéről.

MAFL Div2

Debrecen Galadiators - Újpest Bulldogs
2011.05.07. 15:00
Debrecen, Gázvezeték utcai salakmotor-pálya
Tipp: Pár évvel korábban ez egy sima debreceni siker lett volna, azonban azóta a Gladiators egyszer lehúzta rolót, idei egyetlen meccsükön pedig csúnyán kikaptak. Szoros meccs, talán vendég siker.

Budapest Eagles - Budapest Hurricanes
2011.05.07. 15:00
Építők Sporttelep
X. ker. Vajda Péter utca
Tipp: Ha van olyan meccs, amire fel lehet tenni a családi házat, a nyaralót és a takarékbetétet, akkor ez az. A sasokat el fogja söpörni a hurrikán.

Budapest Wolves 2 - Haladás Crushers
2011.05.08. 13:00

Budapest Cowboys 2 - Fehérvár Enthroners
2011.05.08. 16:00
Fradi Népligeti Utánpótlás Centrum
X. Ker. Vajda Péter utca

Tipp: A budapesti nagyágyúk dupla meccsel szórakoztatják a nagyérdeműt, igaz most csak az utánpótlás alakulatok lépnek pályára, de így is kellemes délutáni foci-fiesztára számíthatunk a Vajda Péter utcában. A Crushers túl sok lesz a Wolves 2 számára, azonban a C1-gyel megerősített C2 jó eséllyel megy neki a fehérváriaknak.

2 komment

Címkék: budapest eagles nyíregyháza wolves hazai mafl belgrád beograd cefl cowboys vukovi tigers hurricanes nemzetözi


2011.05.04. 09:15 mdi

A második az első vesztes

Bookmark and Share

Régen nem elsők és másodikak, hanem elsők és halottak voltak. A versenysport sok szempontból a háború finomított változata. Győzelem vs. olimpiai eszme, aranyérem vs. vesztesek. Ti mit gondoltok?

VERSUS amerikai sportadó reklámja, de amúgy nagyszerű motivációs videó

A szöveg teljes fordítása

Azt mondták, jó ötlet egy beszédet viccel indítani. De ne reménykedjetek, nem viccet mesélni vagyok itt. Azért vagyok itt, hogy harcoljak. Azért vagyok itt, hogy harcoljak a második hely ellen.

Körülbelül annyi türelmem van a második hellyel szemben, mint a levesembe szálló léggyel szemben. Talán te szereted a legyet a levesedben. Talán te szereted a második helyet. Talán te szereted a "mindent beleadtam, legközelebb több szerencsém lesz" baromságot, amit a vesztesekkel etetnek kiskanállal.

Had mondjam másképp. Amennyiben úgy gondolod, hogy a második hely nem is annyira rossz, miért nem kérded meg Napóleont, hogy mit érzett azzal kapcsolatban, hogy Waterloo-ban második lett? Nem túl fényes, nem túl fényes.

Megspórolhatod a "nem az számít, hogy nyersz-e, vagy veszítesz, az számít, hogyan játszol a meccsen" szarságot. Garantálom, bárki is mondta ezt, elveszítette a meccset.

A történet tanulsága: legyél első!

Még mindig érdekel egy vicc? Rendben. Itt van egy:

Kipp-kopp - Ki van ott? - A pasas, aki második lett - A pasas, aki második lett, kicsoda? - PONTOSAN!

1 komment

Címkék: motiváció győzelem football vereség versenysport


2011.05.03. 08:00 mdi

Az elszakadt térdszalag vacak dolog

Bookmark and Share

Szófogadóak a másfél mázsás falemberek? Mi a leggyakoribb sérülés az amerikaifociban? Tapping technikának van köze Micheal Flatley-hez? A gyógytornász válaszol.

Az amerikai futball egy kontakt, sőt, amerikai kifejezéssel “collision” sport, gyakoriak a kisebb nagyobb sérülések. Ezek nem mindig igényelnek orvosi beavatkozást, sokszor kezelhetőek egyéb terápiás eszközökkel, amikor viszont igen, akkor aztán végképp elengedhetetlen a gyógytorna. Kiss Klárit, a Budapest Wolves gyógytornászát kérdeztük az amerikaifocival kapcsolatos sérülésekről, azok kezeléséről és megelőzéséről.

Még1Yard: Hogyan kerültél kapcsolatba a Farkasokkal, illetve az amerikai focival?
Kiss Klári: A főiskola alatt heti három alkalommal volt különböző mozgástechnikai óránk, és miután elvégeztem a sulit eléggé hiányzott, hogy nem sportolok. Mindenképp csapatsportot szerettem volna választani, de nem vagyok már fiatal, nem kezdhettem el akármit. Emlékeztem rá, hogy láttam egy riportot az egyik kereskedelmi csatornán egy magyar női amerikaifoci csapatról, és feltűnt benne egy ismerősöm is, Orsi. Őt kerestem meg ezzel kapcsolatban, majd lementem edzésre és ott ragadtam, mint cornerback. Aztán pár hónap elteltével kiderült a turpisság, hogy gyógytornász vagyok, és természetesen szívesen ajánlottam fel a segítségemet az egész egyesületnek.

M1Y: Mik a leggyakoribb sérülések, panaszok, amikkel felkeresnek?
KK: Alapvetően izomhúzódás az, ami a legjellemzőbb. Ezek csak ideig óráig kezelhető “sérülések", hiszen nagyban befolyásolja az időjárás, az aktuális terhelhetőség/terheltség, a bemelegítettség foka. Ezt leszámítva, a komolyabb dolgok nagy százalékát teszik ki a térd és boka sérülések. Ha jobban belegondolunk, ezek az ízületek vannak a legkevésbé védve ebben a sportban. Amúgy ezek a sérülések a legtöbb labdajátékra jellemzőek.

2 komment

Címkék: budapest foci amerikai sérülés gyógytorna futball wolves


2011.05.01. 19:25 -meg1yard-

Vasárnapi eredmények

Bookmark and Share

Az osztrák női bajnokság mai meccsén leckét kapott keménységből és zóna védekezésből a Wolves Ladies a Vienna Vikings-től, míg Kőszegen a harmadik hosszabbításban dőlt el a Haladás Crushers-Budapest Eagles meccs.

Budapest Wolves Ladies - Vienna Vikings Ladies 6:46
AFBÖ Ladies Cup (osztrák női bajnokság)

Haladás Crushers - Budapest Eagles 20:26

MAFL Div2

Szólj hozzá!

Címkék: budapest eagles wolves hazai nemzetközi haladás vienna vikings ladies crushers afbö mafal


2011.04.30. 18:25 -meg1yard-

Szombati eredmények

Bookmark and Share

A magyar csapatok ma osztrákokba gázoltak, de derékig ám, itthon volt egy egyértelmű győzelem és roppant szoros ütközet. Holnapra maradt egy-egy  Div1-es meccs, illetve A Wolves Ladies-Vienna Vikings mérkőzés.

Nemzetközi

Győr Sharks - St. Pölten Invaders 41:2
CEI Interliga

Danube Dragons 2 - Budapest Hurricanes 7:37
AFBÖ Div2

Hazai

Miskolc Steelers - Budapest Titans 29:3
MAFL Div1
Beszámoló: miskolcsteelers.hu

Tata Mustangs - Pécs Gringos 40:38
MAFL Div2

Szólj hozzá!

Címkék: budapest győr miskolc hazai nemzetközi mafl danube sharks dragons steelers hurricanes afbö


2011.04.29. 21:50 -meg1yard-

Hétvégi ajánló

Bookmark and Share

Hétvégén győri osztrákverés van kilátásban és egy női amerikaifoci meccs, no meg három hazai találkozó. Meccsek, helyszínek, kezdési időpontok távirati stílusban.

Nemzetközi

Győr Sharks - St. Pölten Invaders
CEI Interliga
2011.04.30. 15:00
DAC Pálya, Győr (Pápai út 39.)
Tipp: Csúny nagy verést kapnak az osztrák sógorok.

Budapest Wolves Ladies - Vienna Vikings Ladies
AFBÖ Ladies Cup (osztrák bajnokság)
2011.05.01. 15:00
Láng Sporttelep, 1131 Budapest Rozsnyai u. 4.
Tipp: Hajrá lányok!

MAFL Div1

Miskolc Steelers - Budapest Titans
2011.04.30. 15:00
Népkerti Volán pálya, Miskolc
Tipp: A Steelers kihasználja a hazai pálya előnyét.

MAFL Div2

Tata Mustangs - Pécs Gringos
2011.04.30 15:00
Tata(?)
Tipp: Mustangs győzelem, 2-3 TD különbség.

Haladás Crushers - Budapest Eagles
2011.05.01. 15:00
Kőszeg, Petőfi tér
Tipp: A szombathelyi győzelem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest győr wolves hazai nemzetközi mafl vienna vikings invaders sharks interliga ladies cei


2011.04.27. 11:00 mdi

Kizárás lezárva? NFL lockout story

Bookmark and Share

Dollár milliomosok és milliárdosok csatája, melynek Joe az autógyári munkás, meg a felesége, akit jobb vasárnapi program híján Joe elagyabugyál, issza meg a levét. A következő sorokban megpróbálunk betekintést nyerni az 'NFL lockout’ nevű társasjátékba és annak hátterébe. Figyelmeztetés! Itt csupa nagyon gazdag ember veszekszik nagyon sok pénzen, akinek ezt nem bírja a gyomra, ne is olvasson tovább!

Forrás: sportsmarketing.hu

Hétfő éjjel jött a hír, hogy Susan Richard Nelson szövetségi bíró az ún. lockout befejezésére kötelezte az NFL csapatok tulajdonosait, mely döntéssel ha nem is háborút, de komoly csatát nyertek a játékosok. Mint mezei szurkolók, most ünnepelhetünk, úgy tűnik mégis lesz szezon 2011-ben, a gonosz munkáltatónak vissza kell fogadni a játékosokat, akik mehetnek edzeni,... azonban: Mi a fene az a lockout? És hogy zárhatják ki a játékosokat a tulajdonosok? Miért is tennének ilyet, ha ezek a fenevadak évi 9 milliárd dollárt termelnek?

Szólj hozzá!

Címkék: tom football nfl brady lockout manning peyton nflpa nflp


2011.04.24. 20:45 -meg1yard-

Vasárnapi ponteső

Bookmark and Share

CEI - Interliga

Blue Dragons Beograd - Budapest Cowboys 12:6

MAFL Div1

Eger Heroes - Miskolc Steelers 10:52

Az Egert állva hagyta a Steelers, 0:31-es első negyedet produkáltak a miskolciak. A heroes a másodikra felébredt (10:7), majd a negyedikben kapott újabb két TD-t, amire nem tudott válaszolni.

Jászberény Wolverines - Szolnok Soldiers 6:38

A Soldiers a Steelers-hez hasonlóan "neveletlen" vendég volt, és belerondított vendéglátói húsvéti partijába.

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest eger heroes miskolc hazai szolnok mafl jaszbereny cowboys soldiers wolverines nemzetkozi cei steelres


süti beállítások módosítása