HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2009.03.26. 11:45 Jerome de la Essex

Már meg van az utód

Bookmark and Share

A múltkori eset után kicsit szkeptikusan vártuk a továbbiakat, hiszen mi is nagyon beleéltük magunkat, hogy a Budapest Cowboys egy nagyon jó QB-val vág neki a megerőltető szezonnak. Erre, akit hoztak inkább villámgyorsan hazament. Tényleg nem igazán tudtuk, mire gondoljunk, hiszen ennyi idő alatt, amit Budapesten töltött, gyakorlatilag semmit sem lehet megismerni Hazánkból, még kevésbé annak foci életéből.

 Erre most jött a hír, hogy megérkezett az új irányító, így Michaletzky Bálintnak tényleg csak a padon kell majd ülnie, és nem kell megfáradt térdeit gyilkolnia az újabb sikerek érdekében. Nem is akárkit hoztak, hiszen John Thorburn Lydic Európa egyik legkeményebb bajnokságában állta meg a helyét, és idén is őt szerették volna a hamburgiak a huddle élére (mellékesen jegyzem meg, hogy pont a Blue Devilsnél van egy Budapest Grizzlies játékos fél évig kölcsönben tanulni és játszani), de a nagyon komoly fizetési feltételek ellenére Lydic inkább Budapest felé vette az irányt. A hivatalos kommüniké szerint azért, hogy English edzőtől tanulhasson, de a megszerzett tudásból nem hiszem, hogy futná a boltban kenyérre meg tejre...[ ha valakinek nem tiszta: itt az anyagi kompenzációra célzok, nem arra, hogy még egy kenyeret sem ér English edző tudása]

Álljon itt a csapat hivatalos írása Lydicról, olvassátok:

Jacket korábbi klubja a Hamburg Blue Devils is csábította - német szinten is komolynak számító fizetéssel és juttatásokkal -, de a végső döntésében a Cowboys mellett szólt, hogy Wally Englishtől tanulhat és ezeket tapasztalatokat edzőként tovább hasznosíthatja majd a jövőben.

Jelenleg is - szülővárosában Selinsgroveban - az NCAA Div III-as Susquehanna Crusaders quarterback edzője.

Lydic kiemelkedő futball karriert tudhat maga mögött. Három évig volt kezdő irányító a helyi Selinsgrove Area High School csapatában. A Fókákat 182.-ként rangsorolják a több mint 4200 középiskolai amerikai futball csapatok között. Mindhárom szezonban 1,000 yard felett passzolt (1998 - 1318 yard, 1999 - 1186 yard és 2000 -1749 yard) és szinte minden statisztikában beírta magát az iskola football történelmébe. Lydic vezetésével a Fókák mindig pozitív mérleggel fejezték be a szezont (1998: 6-5; 1999: 7-4; 2000: 11-2). A három szezon alatt 543 passz próbálkozásból 272 ért célba, 4253 yardot és 34 TD passzolt össze, így 124,8-as QB ratinggel zárta a középiskolai éveket.

A középiskolát követően a kiemelkedő futball programmal rendelkező Bloomsburg (NCAA Div II.) egyetemen folytatta a futballt.

Dany Hale vezetőedző három szezonon keresztül számított rá kezdő irányítóként. A senior évében - 2005-ben -, pedig veretlenül végeztek az alapszakaszban és csak a Play Offban találtak legyőzőre. A szezon végén a Huskie-kat a nemzet második legjobb csapataként sorolták az NCAA Division II-ben! Abból a csapatból ketten is NFL franchisenál folytatták pályafutásukat. Jahri Evanst (OT) a Saints draftolta a negyedik körben, míg Jamar Brittingham, mint Free Agent került rövid időre az Atlantához.

2006-ban visszatért a Fókákhoz, ahol az irányítókért felelős edzői posztot töltötte be mindaddig, amíg a Hamburg Blue Devils csapata le nem igazolta a 2007-es évadra. A Hamburg a GFL egyik meghatározó klubja. Tizenhét éves fennállásuk alatt négyszer nyerték meg a német bajnokságot és háromszor az Eurobowl kupasorozatot. Lydic vezetésével az alapszakaszban öt vereség mellett hét győzelmet arattak, azonban a Play Offban a Stuttgart Scorpions ellen maradtak alul egy nagyon izgalmas mérkőzésen. Jack a szezonban elért 35 TD passzal és az egy mérkőzésen elért 6 TD passzal klubrekordot állított fel. A 2007-es bajnoki szezon, szinte minden irányítókra vonatkozó GFL statisztikájában a TOP 3 helyen szerepel.

 

Wally English azért is választotta Jacket, mert játéktudásával és játékintelligenciájával pont beleillik a Cowboys új offense stratégiájába. Jack nem csak a zsebből találja meg célpontjait de azon kívül is remekül és gyorsan mozog (40 yard: 4.74mp) illetve pontosan passzol. A 185 centis és 88 kilós irányítónak nagyon erős keze van, pályafutása alatt többször is eredményes volt mély passzokból (50+ yard). Most alig két hete van, hogy a Silverhawks elleni idegenbeli mérkőzésig a Cowboys elkapóival megtalálja az összhangot .

A kommenteket kérem alább, bár kicsit szedjétek össze magatokat, ne kelljen minduntalan azon gondolkozni, hogy kit moderáljunk ki a személyeskedő stílus miatt...Köszi!

11 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr191026681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tightend 2009.03.26. 12:51:52

Hajrá!

Amúgy:
"A hivatalos kommüniké szerint azért, hogy English edzőtől tanulhasson, de a megszerzett tudásból nem hiszem, hogy futná a boltban kenyérre meg tejre..."

akkor most ki személyeskedik?

Jerome de la Essex 2009.03.26. 12:56:59

Ez hol az? Mert szerintem egy nyílvánvaló rávilágítás egy olyan tényre, amit mindenhol elhallgatnak. Számomra az személyeskedés, ha valakivel egymást anyázzátok, ez nem...

Footballfever 2009.03.26. 13:12:43

Csak egy technikai jellegű észrevétel: a táblázat nagyon kicsúszik a boxból, nézz utána ;)

Egyébként meg gratulálok a Cowboysnak!

Jerome de la Essex 2009.03.26. 13:13:35

Próbáltam összehúzni, de nem reagál :)

Footballfever 2009.03.26. 13:20:37

Vedd kisebbre talán a betűméretet. Más ötletem nincs.

Art Mooney 2009.03.26. 14:03:03

ne vedd kisebbre a betumeretet.

saku 2009.03.26. 14:39:13

Azert penzugyi dolgok+szerencse is belejatszottak abba, hogy nem a HBD-ben jatszik most O, akarmit is mondd - bar sosem gondoltam volna egy magyar csapat jobbat fog tudni ajanlani, mint egy nyugati...de nagyon orulok neki mindettol fuggetlenul :)

Tightend 2009.03.26. 15:47:07

@Publicus Footbalicus:

Ha egy csapat edzőjére beszólsz, akkor azt a csapat játékosai joggal vehetik egy ellenük irányuló cselekedetnek. Így jó eséllyel eljuthat a történet a személyes hangvételig, amit jelen esetben csak magadnak köszönhetsz.

Ezek után csak az a fura, hogy felszólítasz a személyeskedés elkerülésére.

Ha még mindig nem volna tiszta:

Ha leírod valakiről hogy balfék, ne csodálkozz ha ugyanezt, vagy durvábbat mondanak majd rád is (finoman fogalmaztam).

Jerome de la Essex 2009.03.26. 15:50:14

@Tightend: álljállj! Nem English edző tudását szerettem volna ezzel minősíteni, hanem pusztán arra kívántam rávilágítani, hogy NEM csak a tudás miatt jött ide, hanem nyílván valami anyagi kompenzációt is kap. Ha te abból, amit írtam mást olvasol ki, az már nekem paranoia, ne haragudj :)

Ha félreérthetően fogalmaztam, elnézést, de nem English edző tudását húztam le - ehhez nem venném a bátorságot :)

Tightend 2009.03.27. 08:12:23

Akkor én kérek elnézést.

christos 2009.04.01. 22:54:58

én ma voltam bent a MACS-nál és telefonon is beszéltem a Soós Erikával több mint fél órát. Beszéltem sportjogásszal és az idevonatkozó Kormányrendeleteket is tanulmányoztam.
Ma ha lesz még időm feltétlen megosztom veletek a tapasztalataimat, mert nagyon fontos információkat sikerült beszereznem! Ha nem akkor már csak holnap
süti beállítások módosítása