HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.09.04. 18:13 -glaurung-

Hogy folytatják az Óriások?

Bookmark and Share

A New York Giants a címvédő jogán két nappal a többiek előtt, elsőként kezdi meg az új NFL szezont. Ellenfelük a Washington Redskins lesz, akikkel amúgy is igen parázs meccseket szoktak vívni (csoport riválisokról lévén szó nem is lehet másképp), a mostani viszont akár a szokásosnál is érdekesebb lehet.

A szezonnyitókat itthon általában csak összefoglalókban, illetve különböző stream-programoknak köszönhetően lehetett eddig végignézni, az NBC és az NFL megállapodása értelmében azonban idén a Liga oldalán élőben lehet figyelemmel kísérni a nyitányt.

 

A találkozóval kapcsolatban a legfontosabb kérdés, hogy a februárban Super Bowlt nyerő New York Giants jelenleg hogy áll. Ugyanis náluk volt bőven esemény az offseason során, elég csak Strahan visszavonulását, vagy éppen Umenyiora egész szezonját érintő sérülését említeni. A változások főleg a védelmet érintették, mely sérüléseknek és távozásoknak köszönhetően sokat gyengült az előző szezonhoz képest, pedig pont a védelem volt az a plusz, mely a Super Bowlban Brady megállításával komoly lehetőséghez juttatta a csapatot. Umenyiora és Strahan kiválásával a falat szinte újra kell építeni, éppen ezért Kiwanukát azonnal visszahozták a linebackerek közül, sőt, még Strahant is megpróbálták rávenni a visszatérésre, ő azonban maradt „nyugdíjban”.
Szintén nem lesz már ott Kawika Mitchell a linebackerek között, mint ahogy Gibril Wilson is hiányzik majd a sacondaryből. Őket nem sikerült jobb képességű játékosokkal pótolni, sőt inkább gyengébbek kerültek a helyükre, Wilsont például az újonc Kenny Phillips helyettesíti majd.
Az offense-ből az egyik motor, Jeremy Shockey elment a Saintsbe, Burress pedig sokáig kimaradt fizetésemelés reményében, és bár ez elmaradt, a keserűség lehet, hogy rányomja majd a bélyegét a játékára. Erősítéssel a támadó falban próbálkoztak, de Shane Olivea hamar IR listára került, így .
Összességében azonban nem ennyire vészes a helyzet a Giantsnél, az azonban biztos, hogy ez a csapat már nagyon nem az, mint amelyik Arizonában győzni tudott.

Ezzel szemben a Redskinsnél szinte csupa jó hírt lehet elmondani. Megszerezték Jason Taylort a Dolphinstól, aki igen komoly erősítés lesz a védelem számára. Jason Campbell háta mögött ott van az előszezonban remeklő Colt Brennan, akik a kezdő QB formahanyatlása esetén azonnal beugorhat.
A kevés játékos mozgás mellett náluk azonban érdemes megemlíteni az új edzőt, Jim Zornt, aki alapjaiban változtatta meg a Redskins taktikáját, és Washingtonban igen sokat várnak majd a West Coast offense-től.

Az offseason tükrében ez a tavalyi országos egyesből egy valódi ki-ki meccsé avanzsált, aminek a nézők csak előnyét láthatják. Tehát NFL szezonnyitó helyi idő szerint ma este 7-kor (nekünk hajnali 1) az NFL.com-on streamben.

 

16 komment

Címkék: nfl new york giants washington redskins


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr99648629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winnie 2008.09.04. 20:43:37

"The new Sunday Night Football Extra marks the first time complete NFL games will be widely available in the U.S. via live online streaming."

in the US, az oldal szerint, szóval...

xyz 2008.09.04. 20:52:58

az index főoldalon valamiért ez van:

"Ez a csapat már nagyon nem az, mint amelyik Floridában győzni tudott."

győztek Floridában is a Bucs ellen, de azért a legfontosabb győzelemet mégis Arizonában aratták, nem?

az igazi szkeptikus 2008.09.04. 22:58:42

nekem ugy tünik, hogy itt szó sincs arról, hogy csak az USA-ból lehetne nézni
www.nfl.com/snf
telepiteni kell egy flash plugin-t és már megy is. egyelőre még csak valami koncert van, de ha az bejön, akkor a közvetités is be fog :)

Balázs1983 2008.09.04. 23:38:32

Colt Brennant láttam párszor játszani az egyetemi bajnokságban, az a srác egy zseni, nem értem miért valahol a 150-200. hely körül vitték el a drafton (na megnéztem, 186. volt). A Hawaii veretlen volt tavaly az ő vezetésével, 400 yardos meccsből volt neki 20 az egyetemi évek alatt, szerintem hatalmas játékos lesz belőle az NFL-ben is.

Rigris 2008.09.05. 00:59:30

Szkeptikus: "This product is only available to US customers. International users please check out NFL.com/gamepass"
Nem jön be, illetve csak heti 25 dollárért, vagy 239-ért egy szezonra... Persze biztosan lehet keresni olyan helyet, ami behazudja az USA IP-címet, és akkor nyilván működni fog. Lehet, ki is próbálom.

bela 2008.09.05. 08:24:54

ez johir, meg hajra giants. viszont a helyesirassal meg gondjaid vannak (pl. "kevés játékos mozgás")

csillagkutya 2008.09.05. 08:46:17

Végignéztem, 'skins fan vagyok, uh. szomorúan kellett konstatálnom, hogy Zorn nem úgy fog bevonulni az nfl történelembe, mint egy üstökös.. a játék a második félidőre már elfogadható védelem mellett nulla támadó játékot hozott, ráadásul gyakorlatilag nem tudtak mit kezdeni a rézbőrűek Brandonnal, akinek az egyik futását meg lehet nézni az nfl honlapján, gyakorlatilag földbe gyalulta Laron Landryt.. Amúgy a meccs nekem sem ment eredeti honlapról, de megtaláltam a megoldást, még akkor is ha ma melóban lehet elalszom..
Ja és jó lenne csinálni egy fantasy ligát az nfl-en, még akkor is ha kimarad az első hét, jó lenne magyarok ellen összemérni a lelkesedésem, ha van akit érdekell, írjon ide, aztán majd megbeszéljük a részleteket. További jó week 1-et és go 'skins!

Aladdin 2008.09.05. 09:10:16

ja, én is redskins-es vagyok, nekem sem esett jól a tegnapi (ma hajnali) kis verés, Zorn-nak még sokat kell tanulnia, de a D koordinátor Blache nagyon jól reagált, ugyhogy a D rendben lesz. Mondjuk Colt Brennan a 3. qb csak, őt mint projekt tartják. Sztem nem lesz snap-je idén, de van jövője az biztos. (Azért került a 6dik körbe, mert szörnyű a technikája, és egy olyan offense-t csináltak Hawaiin, amiben gyakorlatilag csak dobatták, és annyi próbálkozása már sosem lesz.)

Maximilien 2008.09.05. 17:25:12

Azért érdemes megnézni,hogy Brennan milyen ellenfelek ellen játszott,illetve az is egy tényező,hogy a Hawaii milyen játékstílusban játszik. Konkrétan nincs futójátékuk. Ettől függetlenül élvezet nézni a Hawaii játékát:)) Én Campbell ellenes vagyok,de Brennan ideje még nem jött el,szvsz.

Macska 2008.09.05. 23:39:12

Először is, a fantasy liga engem is érdekelne komolyan, másodszor is, láttam Colt Brennant a preseasonben és nagyon jól nyomta. Egyébként a lelkem a 2. számú irányítóvá küzdötte fel magát és szerintem ha Jason Campbell így folyatatja hamar a kispadon találhatja magát. Bár sztem a Giants védelme se lesz majd rossz ebben a szezonban, úgyhogy vegyük úgy, hogy egy nem rájátszásba való csapat ellen a redskins jól fog muzsikálni, az erősebbek meg elverik. A meccs nem volt annyira fölényes Giants győzelem, egy-két jó passz és rögtön szorosabb lett volna a találkozó.
Brandon nagyon nagyot játszott, jószerivel ott és akkor futott amerre akart. A pancake szerű blokkja viszont élményszámba ment.

2008.09.06. 10:12:05

"Ezzel szemben a Redskinsnél szinte csupa jó hírt lehet elmondani. Megszerezték Jason Taylort a Dolphinstól, aki igen komoly erősítés lesz a védelem számára."

Erről csak annyit hogy azért szerződtette a Redskins Taylort, mert a training camp kb. első 2 napjában komolyan lesérült a két DE-jük. Azaz kb. muszáj volt keresniük egy újat. Persze Taylor tényleg nagyon jó játékos....de azért nem biztos hogy a 2 sérültet figyelembevéve is erősödött a védőfal, és nem csak csupa jó hír van.

csillagkutya 2008.09.06. 18:31:35

Kedves Mindenki!

Bár nincsenek tömegek, akik jelezték volna, hogy szeretnének magyarokkal együtt végigjátszani egy fantasy foci évadot, azért én próbálkozom. a nfl.com/fantasy oldalon csináltam egy privát ligát, a roppant változatos "magyar" elnevezést és leírást kapta tőlem, és még a jelszó is ugyanaz. Regisztrálni kell, szokásos adatok.. megkérdezi a zip kódot is, mivel gondolom a többség itt nem usa székhelyű/állampolgárságú, én simán beírtam az itthoni irányítószámot, de sajna tengeren túlra nem küldenek semmit (előző idényben nyertem a ligámat, elvben kellett volna kapnom vmi ajándékot..)
Akinek kell segítség, szóljon, az alapokkal tisztában vagyok, szívesen segítek, de kell legalább 12 ember, hogy elinduljon, és én nem ismerek másokat, akiket érdekellne. A Draft jövő hétfőn lesz, autómata. Angoltudás (némi) előny, de nem feltétlen, segítek.. ha kell a regisztrálással is, a többit meg már ott a játékon belül is lehet..
mégegyszer a fonosabb infók: nfl.com/fantasy
liga: magyar (private league) jelszó: magyar
Várom a jelentkezőket!! Jó szurkolást addig is mindenkinek!

Tightend 2008.09.06. 20:41:52

Inkább megyek edzeni, hajrá Giants!

DA 2008.09.07. 16:50:36

Hello, vki tudja, h adnak valahol magyarorszagon College Footballt? Jovo het szombaton Ohio State- USC. aki tudja: dubeczattila@gmail.com -ra kuldjon mar egy emailt. Kosz.

Tightend 2008.09.09. 12:39:27

Sportklub-on megy egyetemi, de hogy mikor-melyik meccs azt nem tudom.

Piel 2008.09.12. 11:16:06

NASN-en adják. UPC digital csomagban fogható
süti beállítások módosítása