HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.09.12. 17:45 -glaurung-

Második esély

Bookmark and Share

New Orleans megúszta a hurrikánt, Houston azonban nem ilyen szerencsés, így a Ravens - Texans találkozót átrakták hétfőre. Ez azonban mit sem változtat a sorsolásokon. Nézzük a vasárnapi háborúkat.

A Bears és a Panthers is remekelt az első fordulóban, most egymás ellen mutathatják meg, hogy mire mennek. Matt Forte az első fordulóban 123 yardig jutott, azonban a Carolina LT-nek sem engedett 100-nál többet, így Fortenak nehéz lesz majd az ismétlés. Delhomme-éknak sem lesz azonban egyszerű dolga Urlacherék ellen, ráadásul még mindig nem lesz ott a pályán az a Steve Smith, aki a legutóbbi találkozásukkor 218 yardot és 2 TD-t fogott össze. Várhatóan nem lesz túl sok pont egyik oldalon sem.

Carson Palmer alaposan meg fog küzdeni azzal a védelemmel, amely 7 sacket osztott ki Garrardnak a múlt héten. Houshmandzadeh-től és Johnsontól is jobb játék kell majd, persze ahhoz nem árt, ha az irányító megtalálja őket. A Titansnél a fő gond Young pótlása lesz, akinek nem csak a térde, hanem a pszichéje is gondot okoz állítólag. Helyette Collins lesz majd a kezdő. A győzelemről sok minden dönthet, a Titanstől jó védekezést és nagyszerű futójátékot várok, míg a Bengalstől Palmer és ezzel a passzjáték javulását. Ha ez nem következik be, nem sok esélyük lesz.

Rodgers nagyszerűen játszott első olyan meccsén, amikor kezdett a Packersnél. A Lionst múlt héten szétfutotta az Atlanta, ez jó hír Grant számára, aki bőven 100 yard fölé mehet majd vasárnap. A Detroitnak eddig sem volt komoly futójátéka, és nem valószínű, hogy a Packers ellen támadna fel. Vagyis megint minden Kitna kezében lesz, de ez nem ad sok okot a bizakodásra. A Packersnek jó esélye van, hogy 2-0-val kezdje a szezont Favre nélkül.

A Buffalo messze a várakozások fölött, a Jaguars pedig az alatt kezdte a szezont. Garrardnak ezen a héten is egy komoly védelemmel kell majd szembenéznie, és sokkal több ideje most sem lesz majd, mint a Titans ellen. A futópárosnak, Taylornek és Jones-Drew-nak többet kell majd hoznia, mint 31 yard. Persze a komoly gondokkal küzdő támadó fal mögött ez nem egyszerű, de éppen ezért kezdték feltölteni a középső ötöst a Jaxnél. Elkapó poszton többen is visszatérhetnek a hazaiaknál, ami segítség lehet, azonban ha a Bills az első heti formáját hozza, akkor nem sok esélye lesz a Jacksonville-nek.

Az Oakland és a Kansas City összecsapása lehetőséget ad legalább az egyik félnek, hogy magára találjon. Két nem túl acélos alakulat találkozik, és félő, hogy az egyik fél domináns győzelme helyett inkább egy közös szenvedésbe mennek majd át. Croyle biztosan nem tud játszani, így mehet vissza Huard, ami jó hír a passzjátéknak. Larry Johnson is hozhat jó pár yardot, de a KC futás elleni védelme is tesztelve lesz Fargas és McFadden által. A Raiders secondaryje a Broncos ellen kapitulált, vélhetően most igyekeznek összekapni magukat, Gonzalez és Bowe pedig készségesen vállalja a tesztelésüket. Ha az Oakland secondaryje feltámad, megszerezheti a győzelmet, ha nem, Huard szanaszét passzolja majd őket, mint ahogy Cutler tette egy héttel korábban.

A Coltsnak a Bears elleni meglepetés vereség után a Minnesota ellen kell javítania. Rossz hír számukra, hogy a futás elleni védelem még mindig nincs a toppon, Peterson pedig a liga egyik lejgobb futója. A Vikings védelme azonban dominálhat, főleg az új emberekkel megtűzdelt indianapolisi támadó fal ellen. Allen komoly nyomást rak majd az első héten bizonytalannak látszó Manningre, Addainak pedig a két Williams ellen lesz nehéz dolga. A Coltstól inkább erős passzjátékot, mint futásokat várok, míg a Vikingsnak a pont a futásra kell helyezni a hangsúlyt, mert Jackson hibái végzetesek lehetnek még akkor is, ha Bob Sanders nem lesz a pályán.

A Ramst alaposan elintézte a Philly a nyitó héten, és sok jóra a Giants ellen sem számíthatnak. Manning és Burress párosa nagyszerű, és a futójátékkal sincs gond New York Óriás felén. Ezzel szemben sem Bulger, sem Jackson, sem pedig a St. Louis védelme nem találta a helyét az előző héten, és nem látom azt, hogy ez gyökeresen megváltozna vasárnapra. Bár idegenben lép majd pályára a címvédő, nem nagyon szorítják majd meg.

A New Orleans – Washington páros személy szerint az egyik kedvencem ezen a héten. Még pedig azért, mert a Saintsnek kicsit amolyan harcos, küzdős játékot kell majd hoznia a Redskins ellen, és ez nem annyira megy nekik. Számukra az a jó, ha Brees a fal mögül szórhatja a rakétákat és összehozhat 300+ yardot és 2-3 TD-t. Ez azonban nem lesz olyan könnyű a Skins ellen, jobban szükség lesz a futójátékra és az akaratra. Shawn Springs újra ott lesz a fővárosiaknál, ami megint csak Brees ellen szól. Ami viszont a Washingtonnak rossz hír, hogy Portisra Serick Ellis, a Saints rookie DT-je lesz ráállítva. Nagyon szoros meccset várok.

A Seattle-nek mostanra elfogytak a rendes elkapói, illetve ott van Branch és Engram, de egyikük sem egészséges. Éppen ezért a futójátéké lesz a főszerep a 49ers ellen. A San Francisco is inkább egy futójátékosban, Frank Gore-ban bízhat, de JT O’Sullivan nyitása sem volt olyan rossz. A Seattle könnyen behúzhatja ezt a meccset, a 49ers ideje még nem jött el.

A Falcons nagyszerűen kezdte az évet, pont ilyenre volt szükségük a Vick-balhé után. Ryan élete első NFL passzából TD-t csinált, Michael Turner 220 yardot hozott, John Abraham pedig 3 sacket csinált. Hasonló produkció kell majd a Tampa ellen is, bár ez nehezebb lesz. Ryannek a tampa-2 védelem, Turnernek a linebackersor, Abrahamnek meg amiatt, mert ritka a két egymás utáni ilyen forma. Eközben a Bucs irányítót cserélt (Garcia helyett Griese), és bízik, hogy ez bejön nekik. Graham és Dunn futásaira már inkább lehet számítani, pláne Dunnra, aki ugye korábbi csapata ellen játszik majd. A Falcons tűnik esélyesebbnek, de Griese megkavarhatja a dolgokat.

A Miami Parcells érkezésével elindult felfelé, és bár ez az első meccsen még nem volt elég egy győzelemhez, a másodikon már meglehet a Cardinals ellen. Pennington még nincs 100%-on, de egy felerősödő futójáték mellett magabiztosabb lehet. Az Arizona Warnerre tette le a voksát, ez az első meccsen bejött, James is jól futott. Hasonló formát hozhatnak most is, így szerintem minden a Dolphinson múlik majd.

A Chargers vereséggel nyitott a Panthers ellen, bár egyáltalán nem játszott rosszul. Ezzel szemben a Broncos fantasztikusan játszott, Cutlernek remekül mentek a passzok. A nyitó meccs óta Merriman otthagyta csapatát műtét miatt, idén már nem játszhat, így Cutleren nem lesz túl hatalmas nyomás. Tomlinsonnak jó napja lehet, a Raiders is jó pár yardot összehozott a földön a Denver ellen. Igazából ezen a meccsen kiderül, hogy a Broncos valóban ilyen jó-e, vagy csak az Oakland ellen ment ennyire, míg a Chargers megpróbálhatja elkerülni a 0-2-t.

A Patriots – Jets összecsapás alapból is különleges lett volna a tavalyi történések miatt, az ideiek miatt azonban még érdekesebb lett. Brett Favre ugyanis a Jetshez került, és remekül játszott az első meccsén, Tom Brady pedig kidőlt a szezonra. Helyette a középsuli óta első kezdésére készülő Matt Cassel irányít majd. Favre jó sok hosszú bombával próbálkozhat, hiszen Samuel távozásával Cotchery és Coles játszi könnyedséggel lóghat majd meg. A védelmük pedig agyon fogja blitzelni a zavarban levő Casselt, csak hogy neki se legyen egyszerű. A Patriotsnál a futójáték, elsősorban Maroney és Morris vehetik le a súlyt az irányító válláról. Ezt a meccset nézhetjük majd tv-ben, rendkívül izgalmas lesz majd.

A vasárnap utolsó meccsén a Steelers törheti tovább a Browns lelkesedését. A clevelandiek nagy reményekkel vágtak neki az idei szezonnak, de Cowboys nagy falatnak bizonyult elsőre, és a 0-2-es kezdésnek sem nagyon örülnének. Roethlisberger vélhetően 200 yard fölé megy, Parker és Mendenhall pedig a zúzzák majd a védelmet. A Brownsnál Andersontól jobb játék kell majd, 114 yard semmi lesz a Pittsburgh ellen, mint ahogy Jamal Lewis 62 futott yardja is. Egyszóval ha a Browns nem kapcsol rá, a Steelers átgázol rajtuk. 

Szólj hozzá!

Címkék: nfl


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr61660277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása