HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.09.15. 23:51 -glaurung-

Megindult az eszement roham

Bookmark and Share

A Budapest Wolves Juniorsnak nem csak a négy győzelem, hanem a sok pont is kell a rájátszásba jutáshoz. Az első meccsükön megvolt mindkettő az LA Titans ellen.

 

Az LA Titans bár alsó ausztriai egyesület (Lower Austrian), mégis Bécsben játssza a meccseit. 17-en érkeztek Budapestre, állítólag nincsenek is többen. Nem a végső győzelem, hanem a fejlődés a céljuk. A Wolvesnak azonban az útjában állnak, így nem volt kegyelem. 64 szerzett, 7 kapott pont, négy szerzett labda, 500 körüli szerzett yard és 9 touchdown a Wolves mérlege. Összesen 10 TD volt különben, mint az állás is jól mutatja.

 

A Farkasok juniorjai és Kovács Zsolt vezetőedző mindent a pontok oltárán áldoztak fel, nem lehetett trükközni, ennek ellenére sok olyan dolgot lehetett látni, amit más hazai csapatoknál egyáltalán nem.

Danku Dávid draw futásai rendre felkészületlenül érték a Titans védelmét, mint ahogy Bencsics remek passzaival sem tudtak nagyon mit kezdeni. Ugyancsak gondot okoztak nekik a védők, volt olyan támadásuk, hogy zsinórban három sacket szedtek be.

Danku és Bencsics
Fotó: Gaál Emese

Spread kickoffot sem nagyon látni hazai pályákon, de a Maryland I felállást talán még a környéken sem alkalmazza más. Ugyancsak újdonság volt a spread offense látványa, de az eredményesség mindenképpen.

Dankun kívül azonban nem nagyon futott más, Bíró Szabolcs egyelőre pihenőt kapott, csupán néhány playre küldték fel. Azonban a rájátszásban egy RB nem lesz elég egy meccsre.

Tervbe volt véve a no huddle offense is, erre Kovács külön módszert dolgozott ki Bencsiccsel, a bírók azonban akkurátusan megvárták, amíg a védelem is felkészült, így ezt nem tudták alkalmazni. A támadó fallal nem volt gond, de egy erősebb csapat ellen már jobban kijönne Pfelmaier Dávid és Kovács Gábor hiánya, jó hír viszont, hogy Kovács pár hét múlva már újra pályán lehet.

Újfalusi Ákos visszahordás közben
Fotó: Gaál Emese

A védelem a végére feljavult (, illetve inkább az osztrákok romlottak le köszönhetően a fáradtságnak), mindenesetre egyre hatékonyabbak lettek. Volt jó pár mistackle, és a futójáték is gondot okozott, de idővel ezzel szemben is megtalálták az ellenszert. A mistackle-ök a speciális csapatban is előjöttek a returnöknél, valamint a rossz szögek választása is - hiába volt meg a jó sebesség, ha a visszahordó mögé érkezett a védőjátékos.

Ami még egy pici probléma volt, hogy a kezdő MLB, Szűcs Máté András vállalta el a rúgói feladatokat, és bár csak egy extra volt sikertelen, több kickoff out of bounds végezte. Ez vagy a figyelmetlenség, vagy a magas szárú cipő miatt volt. A Titans nem tudott élni a jó mezőnypozíciókkal, de ez nem lesz mindenkivel így.

 

Összességében a Wolves Juniors játéka parádés volt, és feltehetőleg a playbook nagy részét még nem is láttuk. Vannak még apróbb hibák, de szerencsére a négy meccses csoport-szakasz elég lesz arra, hogy ezeket kijavítsák. A rájátszás pedig remélhetőleg meg lesz, ott azonban egy új kezdet lesz, egészen más szinten, mint ami eddig volt bárkinek is. De ez még a jövő zenéje.

 

Bencsics Márk
Fotó: Gaál Emese

A Wolves Juniors a jövő héten két nap alatt két magyar bajnokit tud le, az osztrák bajnokságban legközelebb szeptember 28-án a Vienna Knights ellen lépnek pályára.

 

Szólj hozzá!

Címkék: junior budapest wolves afboe budapest wolves junior


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr66665409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása