HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.09.29. 19:36 -glaurung-

Upset weekend

Bookmark and Share

A hétvégi forduló tele volt meglepő eredményekkel és emberfeletti teljesítményekkel. Nézzük őket sorban.

 
A Panthers megfogta Turner futójátékát, így Ryan rögtön alig volt 50% fölött, és csak 158 yardot passzolt. Touchdownt sem tudtak elérni, kénytelenek voltak beérni három mezőnygóllal, míg a Carolina vitt három TD-t is. Delhomme 294 yard, 2 TD-vel végzett, Steve Smith azonban még mindig csak a második Muhammad mögött. Williams és Stewart futójátéka viszont kezd balanszba jönni, rájuk majd komolyan lehet alapozni a jövőben. A Panthers 24-9-re nyert a Falcons ellen.
 
A Bengals sorsa akkor pecsételődött meg, amikor kiderült, hogy Palmer nem játszhat. Fitzpatrick, a helyettese dobott három interceptiont, a hazaiak összesen 5 labdát adtak el. Ilyen statokkal pedig nem nagyon lehet nyerni, még a borzasztóan erőtlen Browns ellen sem. Anderson ugyanolyan pocsékul játszott, mint az előző három meccsen, Lewis 79 yardja már jobbnak tűnt, de az öt takeaway nélkül nem mentek volna semmire. A Cleveland 20-12-re nyert, de ha nem kezdenek sürgősen 30 pont fölé menni, akkor Anderson mellett Crennel is kezdhet aggódni az állásáért.
 
A Colts elleni remeklés után a Jaguars kicsit visszasüllyedt, és a rendes játékidőben 27-27-et hoztak a Texans ellen. Shaubon alig volt nyomás, ez pedig bőven elég volt neki arra, hogy 307 yardig és 3 TD-ig meg se álljon. A Jacksonville játékáról árulkodó adat lehet, hogy Garrard vitte a legtöbb yardot. Kiemelendő Montell Owens, aki egy negyedik kísérletből 41 yardos TD-t futott, neki a meccsen ez volt az egyetlen megmozdulása. A végén Scobee 37 yardos mezőnygólja döntött a Jax javára (30-27).
 
Ha az upsetek hétvégéjét említjük, akkor talán az egyik legnagyobbat a KC okozta. Az elmúlt hetekben már felterjesztettem őket 0-16-ra, de ahogy a Broncost megfogták, az tanári volt. Négy labdát szereztek, két interception-két fumble bontásban, és még volt két fumble, ami nem hozzájuk került. Larry Johnson 198 yardot és két TD-t futott, ő volt a kulcsa a győzelemnek. Cutler hiába passzolt 361 yardot, ennyi eladott labdával nem lehet nyerni még nekik sem. Huard a tutira ment, 28-ból 21 passza jó volt 160 yardra. A Cheifs 33-19-re nyert, erre a győzelemre senki sem számított.
 
A Saints győzelme viszont cseppet sem volt váratlan. Inkább az a furcsa, hogy mindössze két negyedben szerezték a pontjaikat. Brees 363 yardot és 3 TD-t passzolt, alig volt rajta nyomás, ő pedig azt nagyon szereti. Nem úgy O’Sullivanen, akit 6-szor sackeltek a meccs végére. Ezzel már 19-edszer járta meg a földet labdával a kezében. Ha hozzávesszük, hogy New Orleansban három labdát adott el (egy fumble, két IT), akkor látható, hogy megéri ellene blitzelni. A Saints 31-17-re nyert.
 
Az Arizona-Jets meccsen őrület volt. Erre nincs is jobb szó. Az első félidőt 34-0-ra nyerte a Jets, aztán a harmadik negyedet a Cardinals vitte 21-0-ra, az utolsóban pedig a hazaiak 22-14-re, összesítésben 56-35-re nyertek. Az Arizona 7 (azaz hét) eladott labdája árulkodó adat arról, hogy a Jets védelme milyen formában volt. Csináltak 5 sacket, Bowens két sack-két forced fumble-lel zárt, Revis pedig két interceptiont szerzett (egyből TD-t). Warner hiába passzolt 472 yardot (57 passzból 40 jó), a rengeteg eladott labda miatt semmire nem mentek. Pedig még többet is birtokolták a labdát. Favre ugyanis villámgyorsan elintézte a dolgokat. Passzolt hat TD-t és köszönte szépen a Cardinals vendégszereplését. Coles hármat, Cotchery kettőt, Keller pedig egyet húzott be ezekből. Ja és a vendégeknél három elkapó is 100 yard fölé jutott. Na de minek?
 
Favre régi csapata, a Green Bay botlott, és nagy bajban lehet Rodgers sérülése miatt. Egyrészt a 181 szerzett yard és a négy eladott labda siralmas, pláne, hogy ebből három Rodgers érdeme. Ugyan a Tampa is dobott három IT-t, viszont ők legalább tudtak futni. Graham és Dunn 174 yardot hoztak össze. Mindkét oldalon volt egy védelmi TD, Jermain Phillips 38-ról egy fumble-t, Woodson pedig 62-ről egy interceptiont vitt vissza. A Buccaneers 30-21-es győzelme megkavarhatja a dolgokat a Packersnél.
 
Ugyancsak a turnoverek játszották a főszerepet a Titans győzelmében, ők három fumble-t és egy interceptiont szereztek. Frerotte-én volt négy sack, plusz meg is sérült. Peterson 80 yardig jutott, de még így is csinált két TD-t. A Titans futójátéka azonban még nála is eredményesebb volt. Na nem yardban, mert Johnson és White 74 yardot futott csak, ám három TD-t, és Bironas 3 mezőnygólja is jól jött. A vége 30-17 a Vikings ellen.
 
A San Diegonak elég nyögvenyelősen ment a győzelem megszerzése, az első félidőt 15-0-ra nyerte a Raiders. A második azonban a Chargersé volt. Volt egy safety, ami Gibril Wilson érdeme volt. A Chargers összesen 6 sacket csinált, és lényegében a negyedik negyedben mutatott hajrával nyerték meg a meccset, amire részben Keading két kihagyott mezőnygólja miatt is szükség volt. Mezőnygólok kapcsán el kell még mondani, a Janikowski az első félidő végén 76 yardos !!! mezőnygóllal próbálkozott, a rúgás azonban nagyjából 15 yarddal rövidebb lett. Az NFL rekordja 63 yard. A Chargers 28-18-ra nyert.
 
A negyedik idei Rams vereség Linehan állásába került. Green sem tett csodát, Steven Jackson pedig újra fölöslegesen erőlködött. 188 yardot szerzett, a Bills azonban könnyűszerrel mosta le őket a pályáról. Az offense-nek volt két TD-je, a defense-nek egy (Jabari Greer interception), Lindell pedig 3 mezőnygólt rúgott. A Rams ennél már csak jobb folytatásban bízhat, mert ez a keret nem 0-4-es nyitásra érdemes. A Bills 31-14-nel nyert.
 
A Dallas összesen 11 futással próbálkozott, Tony Romo passzai pedig nem voltak maradéktalanul pontosak. Erre rájött, hogy 17 perccel kevesebbet is volt náluk a labda. Az elején a védelmek domináltak, a második negyedet azonban a Skins rendesen megnyomta, 17-3-ra nyerték ezt a játékrészt. Portis 121 yardot futott, míg a Cowboysnál Romo 300 yardja említhető. A mindössze 2 TD mellé Suisham 4 field goalja eleget tett hozzá, hogy a Redskins lenyomja legnagyobb riválisát, ráadásul idegenben. A vége 26-24 a Washingtonnak.
 
A vasárnap esti meccsen a Chicago kihasználta, hogy Westbrook hiányzott, és alaposan meglepte az Eaglest. Buckhalter 66 futott yardot tett le az asztalra, míg McNabb 16 elrontott passzt 41-ből. A Bearsnek még az sem okozott gondot, hogy négy labdát adtak el. Orton a két interceptiont 3 touchdownnal feledtette. A Bears 24-20-ra nyert, és ezzel alaposan megtörte a szezon elején még szárnyaló Sasokat.

8 komment

Címkék: nfl


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr82687858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.29. 22:16:34

GB nem botlott
egyreszt az iden gyengebbek , masreszt a Tamopa ott van a surranopalyan
iden jok vagyunk
ja esd Favre bravurjarol illett volna megemlekezni
vagy csak en siklottam el felette?

rexter 2008.09.29. 22:41:46

par eve neha neha, mostanaban egyre gyakrabban kovetem ezt a sportot. elso emlekem a Pittsburgh steelers fekete-sarga csapatahoz kotodik, remelem jol emlkeszem :) es ha jol sejtem ma ok jatszanak, hajra Pittsburgh! :D jovolt a dallas meccs.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.29. 22:44:27

Greesi egesz jol knovi magat, az apja nagyon jo QB volt aszongya Mary aki amerikai es a felesegem
en nem neztem utana
GO BUCS!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.29. 22:49:04

ja este fel kilencko a baltimorral jatszanak
en is szerete oket OK a masodik csapatom
harmadik a colts negyedik a patriots
itt nem ritka hogy tobb csapata van az emernek
persze mindenkinek van first
meg az en harom csapatom masik agon van igy nyugodtan drukkolhatok nekik
de itt csak BUCS
Tampan eltem mikor megnyertuk a Super Bowlt
felejthetelne este volt
kocsmaban neztuk
mar em Tampan elek de a Bucs orok:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2008.09.29. 22:58:40

jovan megvan Favre
elveszett nekem a kep alatt

flimo 2008.09.29. 23:14:52

Régen szerettem a GB-t, de azok után, hogy nyáron kibaszták Favre-t most kicsit kárörvendek rajtuk, még ha nem is szép dolog.

Olyan nincs, vagyis nem szabadna lemnie, hogy egy csapattal egyet jelentő legendát elzavarunk, mert fiatalítani akarunk. Főleg ha az a legenda még képes hat TD-t adni egy meccsen..

mókus úr 2008.09.30. 00:38:52

flimo:

azt mintha kihagytad volna, hogy nem sokkal előtte még úgy volt, hogy Favre visszavonul.. ők meg szerváltak egy irányítót a helyére.

mr nemo 2008.10.01. 09:20:55

Egészen pontosan évek óta vacilált már Favre, hogy marad vagy megy. Most azt mondta megy. A csapat tudomásul vette és vásárolt fizut emelt.Majd szólt, hogy mégis jönne vissza...

Szvsz jól tették, hogy nem engedték vissza. Egy leganda. Ez tény. És azzal, hogy most játszik szerintem a saját legendáját gyalázza. Nekem bejön Rodgers játéka, és szorítok neki. Persze szvsz
süti beállítások módosítása