HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2009.01.24. 20:38 -meg1yard-

Végre elkészült a sorsolás!

Bookmark and Share

Végre megtörtént a sorsolás, amire szerintem már minden másod- és harmadosztályban játszó játékos és kb. minden hazai focit szerető ember várt. Összességében elmondható, hogy sikerült egy nagyon jó és egy közepesen jó sorsolást összehoznia az erre illetékeseknek. A DIV II sorsolása és a rájátszás rendszere az elmúlt évek legjobbika, hiszen a legizgalmasabb részét a dolognak, magát az egyenes kieséses szakaszt sikerült elhúzni. Az új csapatok DIV III-ba szorításával, és a Wild Card (milyen érdekes ugye a rövidítése is, talán nem véletlenül nem találkoztunk még vele sehol...) bevezetésével elért erőegyensúlyt - mert valljuk be, akármennyire sem tetszik, ez így első blikkre tényleg az - izgalmas mérkőzésekre lehet számítani a tavasz folyamán. No, de lássuk a medvét:

Nyugati 1. csoport

Zala Predators

Budapest Cowboys 2

Pécs Gringos

Nyugati 2. csoport

Nagykanizsa Demons

Kaposvár Golden Fox

Veszprém Wildfires

Keleti 1. csoport

Debrecen Gladiators

Szolnok Soldiers

Eger Heroes

Keleti 2. csoport

Dunaújváros Gorillaz

Miskolc Steelers

Wild Card győztes (Újpest Bulldogs / Budapest Wolves 2)

Vegyük végig szépen a csoportokat, kicsit elemezzük az erőviszonyokat!

A Nyugati 1. csoportban a Zala kiemelkedik, de csak akkor, ha a Cowboys nem él vissza azon jogával, hogy 10 játékost játszasson lefelé. Ha mégis megtennék - aminek nem sok értelmét látom a tavaszi nemzetközi meccsek mellett - változhatnak az erőviszonyok "Magyarország leggyorsabban fejlődő csapatának" javára. A Pécs két ilyen kvalitású egység mellett - mert hangsúlyozom: feltételezhető, hogy a tehenészek nem pofozógépet akarnak indítani, mint a junior bajnokságban, és pont ezért elég komolyan fogják venni a szereplést, de nem túl komolyan, mint írtam két sorral korábban - a tisztes helytállás lehet a cél.

A Nyugati 2. csoportban a legkomolyabb alakulat a tekintélyes DIV I-es múltat a jövő érdekében a nyugisabb (és jóval olcsóbb) másodosztályú sikerekre beváltó Demons. Ha tetszik, ha nem, alapító tagok, remek játékosokkal, és komoly tapasztalattal, ami ebben a csoportban valószínűleg győzelmet fog érni. A Kaposvár és a Veszprém izgalmas harcot fog vívni a továbbjutást érő második helyért. A Goldenfox kb. az életéért fog küzdeni ebben a szezonban, míg a Wildfires Jánvári Viktor reaktiválásától várhatja a felemelkedést.

Keleten a helyzet fokozódik. Az 1-es csoport nagyjából be is mutatja az alapító csapatok jelenét: már csak a BBK-utód Titans hiányzik az igazi hőskor-remakehez. Főhet most Herke Zsombor feje, hiszen Dobó István késői, globalizált utódainak nagyon fel kell szívniuk magukat, ha akár egyetlen győzelmet is el szeretnének érni a poraiból lassan feléledő Debrecen, és a tudás alapján simán DIV I-szintű Szolnok Soldiers ellen.

A Keleti 2. csoportban lesz majd az igazi gyilkolászás - feltéve, ha a Wolves II nyeri a WC meccset -, mert a Gorillaz és a Steelers már most sem igazán rajong egymásért, míg amennyiben tényleg a W2 megy fel harmadiknak, az az egész DIV II erőviszonyait alapjaiban borítja fel. Nem azért írom ezt, mert én is beállok a Wolves-fétis táborba, hanem mert ismerve az ottani edzőgárdát - és a többi csapatét is - gyakorlatilag az edzőképző-program kel életre hétről hétre - csak most már nem a TF következmények nélküli tanóráinak keretei között.

A Wild Cardról ejtsünk néhány szót még! Mivel a Szombathely Fighters vezetéselméleti egyet nem értés miatt egy új egyesülettel indul 2009-ben, míg a régivel kilépett - bár a "régi" egyesület vezetői fogadkoznak, hogy összehoznak egy teljesen új csapatot, az öreg zen mester után szabadon: majd meglátjuk - ezért nekik is a DIV III-ban kellett kezdeniük. A helyüket sorsolással döntötték el a mai nap folyamán, melyen Fortuna a Cowboysnak kedvezett, így ők kerültek a Nyugati 1. csoportba. A másik "vadkártyán" a Wolves mérkőzik meg a Bulldogsszal, legalább két héttel a bajnokság április 5-i rajtja előtt. Ezen a mérkőzésen a papírforma - és a korábbi scrimmage - a W2 mellett szól, bár egy mérkőzésen bármi megeshet, szól az örök igazság. Ha az Újpest egy picit okosabban és átgondoltabban játszik, mint a két csapat decemberi találkozóján, még rá is cáfolhatnak a közvélekedésre.

Összefoglalva szerintem egy nagyon jó DIV II következik 2009-ben. A csoportok kiegyenlítettek - hellyel-közzel - és senkinek sem kell olyan nagyon sokat utaznia (gondoljunk csak a tavalyi Nagykanizsa-Debrecen meccsre) egy összecsapásért. Mindenki boldog, hátra lehet dőlni és várni a bajnokság kezdetét. A dátumos menetrend kb. két hét múlva lesz elérhető.

A DIV III sorsolásával rövidesen foglalkozunk, de arra még várni kell picit...

 

Szólj hozzá!

Címkék: mafl


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr42900227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása