HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.11.03. 13:04 Valuska

Egy meccs fél millió forint

Bookmark and Share

Múltkori cikkünkre megérkezett egy továbbgondolandó reakció, amiből kiderül, miért rohadt nehéz az amerikai foci Magyarországon. Egy meccs rendezési költésge fél millió forint, ami egy amatőrsportnál hatalmas összeg. De az látszik, egyre többen akarnak játszani, amihez még kevés a felkészült edző.

Tisztelt MAFL és kevésbé tisztelt Szűcs Péter úr!

2008.10.23.-án kelt : „ Lehet őket nem szeretni” című cikkére szeretnék reagálni, mint játékos és egyesületi vezető:

Én, mint csapatunk elnökségének tagja és hivatalos küldöttje egy szövetségi ülésnek, örömteli és előremutató eredménynek találom, hogy sportágunk a tömegsport jellegből eljutott valahová, sportszövetséggé válhat; ezáltal az eddigi munkánkat kormányzati szinten elismerve egy szinten említenek majd olyan sportágakkal, amik oly népszerűek és „ősi” sportok, mint a labdarúgás vagy az evezősport. Mi sem vagyunk elégedettek ezzel, de megnyugtatónak találjuk, hogy ismét egy lépcsőfokkal közelebb kerültünk a végső célunkhoz!

Hogy milyen munkáról is beszélek ezt Önnek tudnia kellene. Ezt nem hiszem, hogy tudja, mivel részt venni egy szövetségi taggyűlésen és erről tudósítani, nem olyan jó „buli”, mint a Wolves-t elkísérni vagy a Vipers összeomlásáról cikkezni!

Kevés lesz

„Ha csak a tavalyi mérkőzések látogatottságát hasonlítom össze az ideivel, egyértelműen kitűnik, hogy fogy a lelkesedés a szurkolói oldalról.”

Szívesen megosztom Önnel a Wildfires hazai mérkőzéseinek nézőszámait:

- Győr White Sharks 250

- Nyíregyháza Tigers 183

- Kaposvár Golden Fox 181

- Eger Heroes 217

- Bp. Black Knights 199

- Nagykanizsa Demons 225

- Szombathely Fighters 215

- Kaposvár Golden Fox 205

- Div. II Döntő 425

Mivel Ön még egy meccsünkön sem volt jelen, ezért bátorkodtam ezt leírni. A fentiekből is látszik, hogy drasztikus a csökkenés…Való igaz, jobb lenne nekünk is 1000-2000 ember venne belépőt és ennyien szurkolnának nekünk Talán egyszer eljutunk ide is! Ez is egy cél a sok közül. Higgye el ebben is rengeteg munka van, hogy ez a nézőszám is meglegyen! Egy budapesti milliós lélekszámhoz képest mi ezt egy 60000 és egy 5000 fős városban produkáltuk…

Amit Ön „marketinglufinak„tart, arról nekem más a véleményem, bár én nem vagyok a téma szakértője, csak egy szakosztályvezető.

2006 őszén a Blue Bowl-on elinduló Cowboys az elődöntőig jut, ahol a későbbi győztes Wolves több mint 60 pontal nyer ellene.

2007 I. Pannon Bowl döntőjében több mint 40 pontos győzelem a Vipers ellen – bajnoki cím

2008 Divizió I. döntő: szoros vereség a Wolves ellen – ezüstérem.

„…marketinglufiról, mint valós teljesítményről.”

A fenti eredménysor ismeretében hozzá nem értésének ékes bizonyítékát adta! Sajnos sokadszorra ezen az oldalon…

Azokat az edzőket szólítja Ön meg, akik az iskolát Lee Hlavka vezetése alatt végezték el; ez garanciaként kellene, hogy szolgáljon az elkövetkezendő idők eredményesség tekintetében mindenki számára!

Mint felelős csapatvezető, nyugodtan kijelenthetem, hogy tervek alapján dolgozik minden csapat Magyarországon. Inkább azok valóraváltásával akadnak kisebb-nagyobb gondok, de minden csapatvezető az előrelépést, a fejlődést tartja szem előtt. Persze van, hogy ez nem sikerül; ezt tényleg kudarcként éri meg mindenki, de gerinctelen és nem tisztességes azt állítani, hogy ezek a tervek nem léteznek!

Ön szerint csak a Wolves fordít számottevő energiát az utánpótlásképzésre??? Felelőssége teljes tudatában állít Ön ilyet? Kérem mondja ezt a Szolnok, Debrecen, Győr, Nagykanizsa Titans, Cowboys junior-edzőinek a szemébe! És mondja ezt nekünk, akik most járjuk az iskolákat a juniorkorú fiatalokért! Arról is nagyvonalúan megfeledkezik, hogy nem mindenki tud külföldre menni játszani! Sőt! A cikke alapján arra sem gondol, hogy a Wolvesnak legalább 2, de inkább három év előnye van a magyar bajnoksággal szemben! Az ő juniorjaik már Ausztriában is rutinos és címvédő csapatnak számítanak, míg a mieinknek az idei volt az első bajnoki évadjuk.

Szintén a cikkhez anyagul szolgáló tények ellenőrzésének hiánya bizonyítja a felkészültségét: ebben az évben mindkét divizió 5 alapszakasz mérkőzést játszott és minimum 1, de inkább 2 mérkőzést a bajnokság előtt-után. A VESC Wildfires különös figyelmet fordít arra, hogy a bajnokságon kívül csak divizió I-es csapattal mérkőzzék, hiszen ez szolgálja a fejlődésünket.

Önnek ez a mérkőzésszám kevés? Lehet, hogy az. Sőt, talán az egyetlen pont amiben egyetértünk! De kérdezem én, tisztában van Ön egy mérkőzés rendezéseinek költségeivel? Adok egy kis segítséget!

- játékvezetői díj 80000

- OMSZ esetkocsi 47500

- nyomdaköltség 10000-30000

- pályabérlet 50000- 350000

Mint bírálónk, segít valahol előteremteni ezt az összeget valakinek is?

Igen, hallom! Játszunk idegenben, lehetőleg külföldön! Szívesen utazom egy nálunk erősebb csapathoz tanulni. Egy Volános Ikarusz bérleti díja 400 Forint/km ÁFÁ-an + a sofőr napidíja. Veszpré-Graz-Veszprém távolság 500 Km. Ebben is várjuk segítő ötleteit! Ha megoldja Ön a mindennapi gondunkat úgy, hogy holnapunk is legyen; kiállok bárhol, bárki ellen! De addig a cikke csak szenzációhajhászat és hangulatkeltés!

Kifogások

Itt teszi fel Ön a koronát egészéves teljesítményére! Mert lehet, hogy az ország legjobb junior és felnőtt csapata tétmérkőzést játszik külföldi ellenfelével szemben, de a többi csapat is játszogat itthon, a szövetség gyűlést tart, egy-két klub scrimmage mérkőzést játszik, igazolunk, átigazolunk… Persze, ezekről cikket írni, itt riportokat készíteni nem olyan szenzációs és Önnek talán egy kicsit rangon aluli is! Amit Ön „vegetálásnak” tart, az nekünk a dolgos hétköznapokat jelenti! Nekünk Veszprémben 43 tagú a rosterük, a Wolvesé legalább háromszor annyi. Ezt az anyagi különbséget eltüntetni nagyon nehéz, talán lehetetlen… De mi- és több vidéki klub is így van ezzel- kőkeményen azon dolgozunk, hogy előteremtsük a működéshez és a bajnoksághoz szükséges pénzeket! Persze Ön is segít nekünk, hiszen a kisebb klubok is rengeteget szerepelnek az MAFSZ hivatalos honlapján…

Kovács Zsoltot a munkája, az eredménye minősítik. Nincs szüksége arra, hogy Ön kifényesítse a mi kis „belterjes környezetünkben”. Amit Ők elértek, azzal minden magyar amerikaifocirajongó tisztában van! Az osztrák bajnoksággal összehasonlítani a mienket: komoly szellemi visszamaradottságra utal! Ők alig 10-15 év előnyben vannak velünk szemben, a gazdasági mutatókat pedig nem érdemes bolygatni. Az edzősködésről elpuffogtatott üres frázisai nevetségesek!

Az utolsó esély

Ismét egy „-szp-„gyöngyszem! Az írásából látom, hogy nemcsak amerikaifoci, hanem semmilyen öltözőben nem volt még, maximum takarítani, ha ez az elképzelése az öltözői beszélgetésekről! Ezt az összes csapat és edző nevében kijelenthetem!

Mivel cikkében említette, biztos utána is nézett! Ha így volt a Veszprémet ismét kihagyta, ugyanis nálunk az átlagéletkor 20.93 év. Hiába, az a sok kiöregedett játékos…

Az útkövető hasonlatáról annyit, hogy nem haladunk oly nagy sebességgel, hogy orraessünk vagy ne vegyük biztosan a kanyarokat és a buktatókat! Ha a jelenlegi vezetők az elkezdett úton maradnak, az Ön demagóg látomása sosem történik meg!

Végül egy jó tanács! Ha szólni készül, gondolkodjék előtte; ha bírálni, pontos és szakszerű legyen és adjon alternatívát. Ezen az oldalon csak olyat jelentessen meg, ami segíti a sportágunk fejlődését! Ezúton megkérem arra is, hogy ezt a fórumot NE használja kicsinyes, öncélú és minden szakmai hozzáértést nélkülöző, abszolút nem objektív véleményének kinyilvánítására!

Elnézés a hosszúra nyúlt hozzászólásomért!

Kurucz Csaba

25 komment

Címkék: mafl


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr18747295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coleman 2008.11.03. 13:31:30

Erről van szó, köszönjük szépen! Utánnanézés, háttérinformáció és szakértelem, csak ennyi hiányzott az szp cikkből, de egy blikkbe simán befért volna. Köszönöm a helyre igazítást!

maydayray 2008.11.03. 14:42:30

Rögbizzenek. Jobb. Olcsóbb.

r ! d 3 r · http://rider.blogozz.com 2008.11.03. 14:48:05

Gratula, igényes, szép válasz!
szerintem.

neuw 2008.11.03. 15:00:20

csak azt felejtetted el, hogy a Wolves Juniors is kezdőként, 3-4hónap felszereléses edzés után indult el először az AFBÖE junior ligájában, és ki mertek állni.
A WJ játékosainak hozzáállása az ami a legkiemelkedőbb. Mára már Ausztria TOP juniorcsapatai közé soroljék őket. Ami csodálatos és ezek a játékosok 2-3 év múlva mégjobban elfognak húzni a magyar mezőnytől. A Vikings, Dragons vagy a Raiders ellen szerzett tapasztalattal mire 19-20 évesek lesznek sokkal gyorsabbak lesznek, mint a környéken bármely csapat.

Algo 2008.11.03. 15:10:00

Ilyenkor merre irogat SZP ? Kivancsi lennek a reakciora...

saku 2008.11.03. 15:18:32

neuw! bocsi, de te nem olvasod a cikket es ugy kommentelsz, vagy csak nem erted amit olvasol? szerinted azt irta, hogy nem mernek kiallni??? vagy ha nem, akkor minek mar megint elohozni ezt a wolves-os dolgot megint.

Igen, mindenki elismeri, hogy ok jarnak legelol jelenleg. Csak kerdem en: Nem lenne jobb nekik is, ha itthon is komoly csapatokkal komoly bajnoksag lenne es nem kellene 100000 kilometert utazni egy jo meccsert?

Na mindegy, de biztos sokkal jobb, ha szethuzunk, az segit!

kovács zsolt 2008.11.03. 16:55:28

"Nem lenne jobb nekik is, ha itthon is komoly csapatokkal komoly bajnoksag lenne es nem kellene 100000 kilometert utazni egy jo meccsert?"

én személy szerint piszkosul örülnék neki!
örülnék ha egy hétvége alatt nem kéne 1500 Km-t utaznunk (innsbruck) és elkölteni rá borzalmas mennyiségű pénzt.

kovács zsolt 2008.11.03. 17:00:52

"Nekünk Veszprémben 43 tagú a rosterük, a Wolvesé legalább háromszor annyi. Ezt az anyagi különbséget eltüntetni nagyon nehéz, talán lehetetlen…"

ez nem teljesen így van.
hiába van 3x annyi játékosunk, mikor 3x annyi bajnokságban/kupában indulnuk. ergó a költség oldal is 3x akkora. ergó ugyanott vagyunk ahol a part szakad...

Zorddd · http://zordddsfootball.blogter.hu 2008.11.03. 18:50:59

Nagyon szépen megírt komment, sok igazság van benne, de azért ez is demagóg itt-ott.
Másrészt viszont, ajánlok egy dolgot, aztán vagy elfogadja valaki, vagy nem.
Ne hozzuk fel többet a Wolves-t, mert ezen a fórumon némelyek "szájából" már szitokszónak számít, és a csapatnév láttán mindenki csak ideges lesz. Azt hiszem, hogy mindenki elismeri, hogy a Farkasok jelenleg (és szerény véleményem szerint még kb 7-8 évig) Magyarország abszolút legjobb csapata lesz. Nagyon profin, és nagyon-nagy szívvel csinálják azt, amit szeretnek. Persze ahhoz, hogy itt tartsanak kellettek szerencsés tényezők, de ettől még tény, hogy a legjobbak.
Másrészt nem tudom elképzelni, hogy itt Magyarországon, bármelyik csapatnál bármelyik játékos, csapatvezető, vagy segítő, direkt rombolni szeretné a csapata pénzügyi-szakmai-lelki állapotát, nem hiszem, hogy bárki is ártani szeretne a saját csapatának. Ezért sokkal egyszerűbb lenne, hogyha egymás arcul köpése helyett inkább segítenénk a másikat, elmondanánk, hogy mi volt az, ami a saját csapatunknál gondot okozott, és esetleg más csapatoknak is gondot okozhat, és hogy hogyan lehetne megoldani, hogy milyen pálya-, és edzőfelszereléseket hol lehet olcsóbban, vagy jobb minőségben beszerezni, stb. Kérek mindenkit, hogy azon agyaljon, hogy mégis hogyan tudnánk előre lépni, és ne azon, hogy hogyan tudnánk a másikat hátrébb lökni.
#10

saku 2008.11.03. 21:35:15

valahogy igy kellene ezt csinalni...

flanders 2008.11.04. 00:22:33

Algo, én megtaláltam. A korábbi írásánál kifogásol...

Linus 2008.11.04. 09:37:46

Nem akarok senkit bántani, de ez az írás legalább annyira nélkülözte a tények pontos leírását, mint amennyire szídja az általa szálkának tartott 'szp' írás.
(itt jegyezném meg, hogy szp írásával egyetértek)
Arról nem is beszélve, hogy úgy támadja - ír neki pikirt stílusban - Kedves Kurucz Csaba a cikkírót, hogy az említett alap cikkben semmilyen módon nem bántja sem a csapatát, sem személy szerint őt.

1-2 észrevétel csak úgy pontokban az írással kapcsolatban:
- tömegsport? tisztában van Kurucz Csaba a tömegsport kifejezéssel?
- kormányzati elismerés? hol? mikor?
- mi a végső cél?
- milyen munkáról beszél? mert én pórias cikkolvasó fogalmam sincs (mármint a munka milyenségéről)
- azért kicsit túloz Kurucz Csaba a meccset helyszínen nézők számáról. pl. lent voltam én is személyesen Balatonalmádiban a DIV 2 idei döntőjén és 150 embernél több még teljes jóindulattal sem volt, akárcsak a Kaposvár elleni örökrangadón
- ha egy kicsit tisztában lenne a levél írója a sportok (nem csak az amerikai football) sajátosságával, valószínű tisztában lenne azzal is, hogy vidéken általában egyszerűbb eladni bármilyen közösségi dolgot, mint egy nagyvárosban, mert az embereknek nagyobb az összefogás érzése - ergo nem biztos, hogy előny Budapesten csapatot csinálni
- a Cowboys-szal kapcsolatban a levél írója legalább annyira elfogultan ír, mint amennyire az általa pikírten kifigurázott szp. Azért azt halkan itt jegyezzük meg, hogy azzal a játékosállománnyal ami van a Cowboysnak nem volt nehéz a fent felsorolt eredmények elérnie. De ezen túl semmi. Nagy szájjal/arccal kimenni külföldre és semmit felmutatni....... csak az arcunkat
- az hogy Lee Hlavka tanította az első "eresztés" edző csoportot igen nyújt/nyújtott egy színvonalat az edzők képzésének. de itt ugye nem áll meg a fejlődés? építkezni nem kellene rá? vagy....? arról már nem beszélve, hogy most az itthoni "legnagyobb" szaktekintély a mesteredző Boda Gábor okítja - és ad "garanciát" - az edzősködni vágyó amerikai football fanatikusokat. (mert az edzősködéshez fanatizmus kell, anélkül nem ér semmit). Boda Gábor "hatalmas" tudását miért nem említi a levél írója, mint garanciát???
- szeretném megkérdezni a levél íróját, hogy látta a csapatok terveit? ezért írja le ennyire biztosan ide, hogy minden csapat tervek szerint dolgozik? ámbár fejétől bűzlik a hal, mert ha jól tudom a hírek alapján a szövetség sem az előre leírt és kidolgozott terv alapján folytatja a munkáját.
- a levél íróját kérdezném, hogy mi működik junior képzésnek ma Magyarországon? 2 nem junior korú játékos lemegy edzést tartani a gyerekeknek? mert sajnos MA itthon erről szól az utánpótlásképzés tisztelet a kivételnek (Szolnok, Győr). ráadásul sajnos ezeknek az így tanított gyerekeknek megy el a kedve a sport további folytatásáról.
- szerintem nem kellett volna firtatni, hogy a VESC Wildfires hány db meccset játszott idén. ugyanis legjobb tudomásom szerint felkészülési meccset 1 darabot se, így ősszel pedig levezetésnek - uram bocsá esetleg csapat összetartásnak - szintén egy darabot se.
- a költségekről pedig annyit, hogy a levél írója úgy ír itt a költségekről, hogy az ő csapata - ahol szakosztályvezető és pontosan tudja - egy egyetem saját szakosztálya, akit ezen felsőoktatási intézmény támogat. tehát nem kellett volna neki elmenni a saját berkeken kívülre meccset rendezni, hogy fizetni kellejen a pálya bérletért - amit legmagasabb költségként ír le -. no de sebaj. meg a leírt nézőszámból kiindulva azért a meccsrendezés nagy része kijön az eladott jegyek bevételéből. vagy nem? arról már végképp nem beszélve, ha jól tudom a VESC Wildfires csapata az, akinek még szponzora is van.
ezekről az apró tényekről miért feletkezik meg a levél írója?
- a leírt példa elutazásra kb. 200000 forint. olcsóbb vagy drágább akkor elutazni??? vagy mi van?
- ha esetleg a levél írója vette volna a fáradtságot és papírra veti a Wolves hanyagul általa kiszámolt költségvetését - összehasonlítva a VESC Wildfires-ével -, láthatná a számok alapján, hogy igen háromszor-négyszer több játékosa van egy Wolves-nak viszont az alábbi bajnokságokban indultak idén (ja és még felkészülési meccseket is játszottak - minden szinten)
Hungarian Bowl
CEFL
Hungarian Junior Cup
Junioren Cup - Austria
Ladies Cup - Austria
- azt már ne is említsük, hogy egyáltalán a levelében gratuláljon a Wolves junior csapatának, akik mint tudjuk a magyar football hírnevét viszik külföldre/Ausztriába igen szép eredményeket elérve - csak enyhe negatív felhanggal emlegetve Kovács Zsoltot
- abból a 10-15 évből kellene tanulnunk és nem hibát hibára halmozva, üres frázisokat puffogtatva, a másikat piszkálva mutogatni, hogy Ő nem jól csinálja (és amikor valaki kritikát mer írni nem elgondolkodni, hanem nyílt levelekkel, alapvető információk nélkül visszatámadni)
- a fenti levél pedig azt bizonyítja, hogy Kurucz Csaba maximális hozzáértéséről ad tanúbizonyságot mind a sporttal mind a sport hátterével kapcsolatban. főként úgy, hogy még fel sem használja a saját "kicsinyes" céljaira.

Halkan megjegyezve itt sajnos Kurucz Csaba sem a lehetséges megoldásokról írt, hanem ami nem tetszett neki és nem a saját szája íze szerint volt leírva reagálva rá. Sajnos Kurucz Csaba sem vette a fáradtságot (még saját csapatának méltatásával kapcsolatban sem), hogy leírja a pontos dolgokat/történéseket. Így a sportágunk nemhogy előre nem fog menni, hanem állandóan dobáljuk majd egymásra a szart.
Kíváncsi leszek, hogy mikor kezdi itt majd el bárki is a külső tényezőket szídni.
De előbb össze kellene söpörni mindenkinek a saját portáján. Nem?

Kurucz Csaba 2008.11.04. 10:30:56

Felháborítónak találom, hogy név nélkül próbálsz meg lejáratni Linus, olyan dolgokról írva, amiről nem tudsz semmit sem. A saját csapatom dolgait pedi végképpen elferdítve adod elő, mint jólértesült valaki! Szeretném, ha megmondanád itt a támogatás mértékét, amit az egyetem ad nekünk, mesáld el, miért Balatonalmádiban játszunk, ha itt a Stadion, ami félig az egyetemé? A döntőn valószínűleg mindenki 3 szor fizetett, mert annyi jegyet adtunk el, de lehet, hogy ez is rossz adat...A többi dolog, amiről mesélsz feltételezés részedről, de nem baj! Nem is igazán számítottam másra, bár el kell mondanom, hogy az általad megkérdőjelezett munka eredménye az, hogy egyátalán van ez a sportág Magyarországon!
A sporthoz volt és van is közöm kb. 4 éves korom óta, és én legalább megpróbálok tenni valamit, nem csak a sajtóból értesülök dolgokról. A fent említett cikk, amivel egyetértesz szemköztköpi az összes egyesület vezetőit, akik próbálják a legjobbat kihozni az adott lehetőségekből! Ennek szólt ez a cikk, amihez hozzászóltál. Az nem valószínű, hogy jólértesültségedet megcáfolhatom a többi dologban, de a Veszprémről név nélkül valótlanságokat ne jelentess meg semmilyen fórumon. A többi dologról szívesen beszélgetek veled, ha találkozunk a Szövetség egyik ülésén. Bár nem hiszem, hogy te ott jársz...

Kurucz Csaba 2008.11.04. 10:54:06

Elnézést mindenkitől, hogy indulatból válaszoltam! Az előző válasz mondanivalója:
A csapatomat érintő infóid nem jók,valótlanok.
A döntő infóid cáfolására nálam vannak a jegyek igazoló ellendarabjai.
Ha úgy érezted, hogy megjegyzést teszek a Wolwes bármely tagjára, rosszul gondolod. Mind az edző, mind a játékosi teljesítmény a jelenlegi legjobb csapattá teszi őket. Ez a véleményem róluk, nem több. Azon dolgozunk, hogy felépíthessünk egy olyan modellt, mint ők! Minket vezetőket eléggé lefoglal a csapatunk vezetése, nem tudunk foglalkozni más csapatok belügyeivel.
A felkészülési meccsek miatt szívesen látunk a www.wildfires.hu-n, ahol mindent megtalálsz, ha kiváncsi vagy rá!
Asportal kapcsolatos rálátásaimról nem feltétlenül kellene vitáznunk, de szívesen megteszem ha megjelensz a szövetségi taggyűlésen és előadod mit és hogyan kellene csinálnia a sportág vezetőinek.

Tisztelettel: Kurucz Csaba

Linus 2008.11.04. 12:15:16

Kedves Kurucz Csaba!
Nem nem vállalom a nevem és név nélkül vagdalózom, hanem egyszerűen annyi szállal kötődök ide, hogy nem biztos, hogy sok embernek tetszene a privát véleményem.
Nem gondolom, hogy lejáratnálak hanem megpróbáltam rávilágítani olyan problémákra, amit kicsit "slendriánul" fogalmaztál meg a saját leveledben.
Sajnos én még akkor jártam szövetségi taggyűlésekre, amikor még TE nem. Valószínű, hogy azóta kicsit megcsömörlettem - a hozzád hasonló - "énvagyokatökéletes/azéncsapatomalegjobb" emberektől.
Itt kívánom kihangsúlyozni, hogy saját elhatározásomból nem folytattam ezt a cirkuszt - habár még mindíg 100 lábbal vagyok ehhez a cirkuszhoz kötve.
Tudod az a gond, hogy még mindíg az az érzésünk, hogy tökéletes amit csinálunk. Semmit nem foglalkozunk a felszín alatti problémákkal.
Az, hogy kinek hogyan mondom el a saját elképzeléseim az én dolgom. A saját környezetemben - akik egyébként tudják, hogy ki vagyok ezen a néven - természetesen elmondtam, hogy hogyan gondolom ezt a helyzetet és kisebb-nagyobb véleménykülönbségekkel egyetértünk.
Az, hogy miért nem állok ki a "nagy plénum" elé pedig eléggé triviális. Sajnos most olyan emberek vannak itthon vezető szerepben akiknek nem ott kéne lenni és nem a sportág fejlődését viszik előre.
De dugjuk a fejünket a homokba. Itthon minden rendben. Áltassuk magunkat ezzel. Itthon minden jó és itthon minden tökéletesen meg.
De pontosan az utolsó mondatod ébresztett rá, hogy miért hagytam abba már 2 éve a kutyakomédiát: "Asportal kapcsolatos rálátásaimról nem feltétlenül kellene vitáznunk, de szívesen megteszem ha megjelensz a szövetségi taggyűlésen és előadod mit és hogyan kellene csinálnia a sportág vezetőinek"
Ha ott előadnám ugyanaz lenne a reakció, mint a tied. Akkor meg minek???
A veszprémi témához pedig annyit, hogy amikor indult a csapatotok egy pár alkalommal az akkori vezetők kérésére tanácsokkal egyéb dolgokkal segítettem a szakosztályotokat. Ráadásul már nem egyszer voltam veszprémi/veszprémi rendezésű meccsen - pl. Balmádi DIV 2 döntő, ahol biztosan én nem tudok számolni (bocs a szőkeségért), de 150 nézőnél több ember nem volt. De lehet, hogy a pálya széléről nem tudtam számolni.
Írtál a reakciódban egy sort amit légyszi vezesd már le az én szintemrel, ha reagálsz még: "Minket vezetőket eléggé lefoglal a csapatunk vezetése, nem tudunk foglalkozni más csapatok belügyeivel." Erre ki kért meg? Mert szerintem ilyen kérés nem hangzott el.

Bocs mindenkitől, hogy válaszoltam és el kell esetleg olvasni
Linus

tak10 2008.11.04. 12:16:33

sziasztok amifoci szeretok!

sokat gondolkodtam mikor irjak be egyaltalan ilyen jellegu csapattol fuggetlen forumra amerikai football temaban. toth agota vagyok. kis info, miert irok egyaltalan (mivel egymast gyanitom nagyon is jol ismeritek mar a nick-ek mogott):

- az utolso cserkesz c. filmopusz ota szeretem ezt a sportot

- a filmeken tul a valo eletben egy a sport tv-ben dolgozo baratom invitalasara neztem meg a bozsikban a wolves meccseket a kulfoldi ellenfelekkel szemben

- jottek a magyar meccsek, anno meg wolves es cowboys tagok prezentalasaban, gladiatorokkal, capakkal, senkit nem szeretnek kihagyni, a magyar multhoz nem nagyon tudok tenyleg erdemben hozzaszolni

- indult az nfl a sport1-en

- maganeleti vonal: ket evig egyutt eltem egy nagyon eleselmeju es gyonyoru eredmenyeket elero vezetoedzovel. azota is tart a baratsagunk, nagyon szeretem es tisztelem ot
a meccseiken kinnt vagyok, ha tehetem, hiszen remek focit produkalnak mind magyar, mind pedig europai szinten (3 ev alatt, elso junior csapatkent!-ez persze csak a history, teljesen mindegy, hogy ok voltak-e az elsok, ez igy alakult, sok osszetevos a dolog, mindenki tudja)

- ami a legerdekesebb talan: mafsz "munkam"

parazs vitaim voltak 10 honapon keresztul 18 csapat kepviseletevel, mint mafsz dolgozo, aka marketing ugyintezo...: weboldalak bannerhelyenek kialakittatasa, rendezvenyszervezes, termekszponzoracio, sajtomegjelenesek, molinoszallitas, nyeremenyjatekok, helyszini promociok intezese nagyaruhazakban orszagszerte, veritas vizszallitas meccsekre, postazas, egyeb marketing-gel kapcsolatos tortenesek kezelese, csapatkeresre hirek es reklamok kihelyeztetese a mafl.hu-ra.

a veritas termektamogatasa kapcsan lettem "felveve" a szovetseghez...felkertek ra, elvallaltam. az exit programmamagzinban dolgoztam 2 evig, igy kerultem kapcsolatba a szovetseggel, akik egy szezonon keresztul hirdettek is nalam a lapban.

sokan kritizaltak allitolag a hatam mogott gyuleseken, ahol nem is voltam jelen, hogy az en nezopontom is elokeruljon...ha valakinek a stilusommal volt gondja, az nem problema, elfogadom, at is gondolom ha vad er valamiben, de a munkamat megkerdojelezni ugy, hogy azt sem tudjak miert vagyok/voltam ott, nagyfoku szuklatokorusegre vall. ezt mondjuk hianyolom igy utolag, hogy miert nem volt errol szavazas korabban, befer-e a koltsegvetesbe egy uj ember alkalmazasa...jelen pillanatban mar megvan az utodom, amennyire tudom...

a fizetes "nagysagarol" nem is erdemes beszelni ezalatt a 10 honap alatt. leven allami tamogatas nem volt meg akkor (2007 oktober kozepe-2008 julius 12, a div1 donto-napjaig tartott a hivatalos munkam a szovetsegben).

amit hianyolok toletek forumozoktol, azaz pontosan azoktol akik vagy szovetsegi tagok/dolgozok/jatekosok/vezeto es segededzok/marketingesek/webmesterek etc etc- az az, hogy a mafsz altal kihirdetett gyuleseken miert nem jelentek meg nagyobb szamban?

ott lehetne a kritikaknak olyan hangot adni, ami talan(!) meghallgatasra is talal. a kis magyar valosagunkat (ezt a "kicsi is savanyu is, de a mienk") vonalat javithatnatok, ha egybol a donteshozokkal vitatjatok meg a dolgokat.
eloszor csapatszinten (jatekosok, edzok, szurkolok, szervezok, hattermunkasok etc)- aztan ezt valaki/valakik kepviseljek a szovetsegi uleseken.

en megeltem parat, sanos nem mentem/mehettem be egyre sem, hiszen nem volt tisztem, masrol szoltak, nem marketingrol, gazdasagi vagy sportszakmai gyulesek voltak ezek - nagyon kevesen voltatok akkoriban a 18 szovetsegi tagkent nyilvantartott csapathoz kepest resztvevok ezeken a gyuleseken.

itt lehet mindennel takarozni, de egy, azaz egy darab embert nem hiszem, hogyha idoben ki van ertesitve egy csapat, ne lehetne delegalni csepelre a szovetseg irodajaba.

- szakmai velemenyem a marketingrol pedig eleg terjedelmes lenne, ha erdekel valakit, inditvanyozzunk marketing "gyulest" a szovetseg fele, en szivesen elmeselem a 10 honap tapasztalatat (leven nem talalkozhattam soha donteshozokkal se a veritas oldalrol, se a wilson/players room oldalrol/se a panasonic vagy questor, a grafikussal sem konzultalhattam, mar csak kesz anyagokat es hireket kaptam mindig a vezetosegtol, azaz kvazi vegrehajto voltam szovetsei partnerekrol beszelek, nem tudtam lepni bizonyos ugyekben felejuk, meg csak javaslatot sem tenni.

nem mondom, hogy karbaveszett ido volt a 10 honapnyi munka ott, de biztos hogy nagyobb hatasfoku lehetett volna, ha maskepp tortennek vezetosegi / donteshozoi szinten a dolgok.

sokat dolgoznak az elnoksegben a szovetsegen (vagy a szovetsegben az elnoksegen), ez ketsegkivul igy van. am bizonyos nem is letezo posztokon nem azok az emberek (nem)dolgoznak, akik szakmailag ertenek hozza. es itt nemletezo posztokrol beszelek: marketing!!!emberek, fontos, ne becsuljuk le! senkit se. a titkartol (akinek speciel sokat koszonhet mindenki a munkajaert-megoszto szemelyiseg, de mar o is 3 eve huzza ezt a szekeret az osszes magyar csapatert-respekt)
az elnokig, mindenki munkaja minositi ezt a sportot. az ujsagiro sracoke/lanyoke pedig csak azert ilyen megoszto, mert kinnt van az ablakban ugymond, de nekik is max respekt szerintem...

szoval a lehetoseg mindenki szamara adott, hogy tegyunk ezert a sportert, ki igy-ki ugy, de a dontest ugysem mi hozzuk meg...

itt mindenki szereti ezt a sportot, hat unity legyen inkabb...a palyan a tobbi ugyis eldol, mi meg, a palya szelen allok probaljuk meg a leheto legjobb felteteleket megteremteni ehhez a remek sporthoz.

a wolves juniorszulok tenykedese peldaerteku (biztos a tobbi juniorcsapatnal is hasonlo elszantsag van, nem tudhatom sajnos mar, mert ido szukeben minden meccsre keptelenseg elmenni) lehet mindenki szamara, hogyan lehet alternativ modon -is- tamogatni az utanpotlast. hiszen abban van a jovo nem?

udv es szep napot!

agota

Garfield 2008.11.04. 17:13:01

Kedves Blogger, amúgy is holtszezon jön, "szervezhetnél" találkozót a kommentező emberekkel, mert mindenki csak a saját szeletét látja az egészből, és meghívhatnál olyan embereket is, mint Ágota, vagy az MAFSZ-ből valaki. Ha kell, tudok egy éttermet Újpesten, ahol 2-5 között a felső szintre kb. 50 fő befér. A nevét nem írom le, mert reklám lenne :-)

CYBER · http://index.hu 2008.11.04. 17:59:36

Komolyan mondom, hogy amennyit itt a kommentelők "dolgoznak", ha ezt az időt az amifoci segítésébe tennék, már előrébb lennénk.

A karaténak nincs helye!

tak10 2008.11.05. 00:42:37

hello!

szerintem garfield otlete nem elvetendo. en mar csak, mint kulsos johetek, mafszrol csak multidoben beszelhetek, de meghivhatjuk a csapatok marketingeseit, sajtosait, pr-eseit, biztos szivesen megosztjak veletek, erdeklodokkel es tennivagyokkal a tapasztalataikat.
egy alkalmat biztos meger.
irjatok nyugodtan ha jonnetek egy otleteselesre: agota.toth10@gmail.com
ha megvan par emberke, en elhivok par marketingest a csapatoktol, akar meg toth laszlot is, az elnokot a mafsztol, vagy mosolygo robertet, titkart, hogy valami hivatalosabb hangvetel is legyen, ne csak a szajkarate.
koszi, udv,
agota

Tightend 2008.11.05. 17:54:48

A kritikusok hajlamosak elfelejteni, hogy az egész sport alig pár éve létezik. Ebből adódóan szinte mindenki amatőr módon megpróbálja valahogy kihozni a helyi lehetőségekből a maximumot.

Egyesek tényleg fel vannak azon háborodva, hogy nem sztáredzők foglalkoznak a juniorokkal? Szerintem annak is örülni kell, ha valaki van olyan lelkes, hogy jobbára ingyen, játék, vagy a nagycsapat edzése mellett edzi őket. Gyanítom a legtöbb helyen együtt edzenek a többiekkel. Szerintem ez sem ok a szégyenre.

Idő kell itt mindenhez, be kéne látni végre. Ahogy telik az idő több lesz a rutin minden szinten. Addig meg szép lassan növöget a csapatok, játékvezetők, juniorcsapatok, valóban hozzáértő edzők száma.

A beszólogatást, fikázást meg mindenki tartsa magában. Ha nem megy az építő kritika inkább nem kell megszólalni. Azt mindenki kiválóan meg tudja mondani, hogy mi nem működik, mi nem tetszik, stb., de hogy mit kellene csinálni, változtatni a REALITÁSOKON belül már igen kevesen tudják.

Gorilla #11

CYBER · http://index.hu 2008.11.06. 09:04:33

Csatlakozok Gorilla #11-hez, TELJESEN IGAZA VAN!!!

Kurucz Csaba 2008.11.08. 09:19:28

Szintén egyetértek vele!

tak10 2008.11.08. 20:56:16

hello!

en tettem egy javaslatot, mely szerint uljunk ossze otletelni. az ideje mindenkinek a legdaragabb. en nem vagyok egy nagy kommentezo, inkabb tennek is valamit.

eszre lehet venni a mai junior ms osztrak bajnoki bronzerembol, melyet a wolves juniorjai szereztek meg a tavalyi bajnok raiders elol par oraja (oriasi gratulacio nekik!!!), hogy ott nem csak a szajkarate megy, hanem a jateokosokon es edzokiken kivul a szulok, az egyesuleti tagok, szervezok osszefognak joparan, es eredmenyek szuletnek.

az ido penz, ha csak kommenteles megy, ami szinten hasznos foruma az eszmecserenek, nem tortenik azonban semmi konkret, megette a fene.

tovabbra is varom azok, vagy annak az egy embernek a jelentkezeset, aki hiszi, hogy magyarorszag tobbet erdemel egy iszonyat kemeny csapatnal, es hamarabb szeretne behozni a lemaradast a jelenlegi vezeto csapat eredmenyeihez kepest, mert valljuk be van lemaradas (nem lelkesedesben es erobefektetesben ertem, hisz mind a 18 bejegyzett csapatrol tudom, hogy nap, mint nap megkuzdenek a pontjaikert, yardokert, szponzorokert etc etc. am ez ugy latszik csak a lassabb fejlodeshez eleg- a wolvesban sem terminatorok tevekenykednek, melojuk van nekik is, iskolajuk, szamlaik es csekkeik etc etc, de lehet toluk tanulni ez tagadhatatlan).

agota.toth10@gmail.com

egy talalkozas nem lehet veszes. hatha meg kisul
belole valami.

jo hetveget!

udv,

agota

tak10 2008.11.08. 20:59:55

termeszetesen a magyarorszag tobbet erdemel mondatnal nem a wolves-tol irigylem a vezeto statuszt eredmenyekben, mert megerdemlik azt az utolso eremig.

csak jo lenne, ha itthon is lenne legalabb feleannyi szinvonalasabbnal szinvonalasabb merkozes, mint 250km-re innen pl mult het vasarnap, mikor a vienna vikings vs wolves juniors duo lepett a porondra.

szoval go wolves juniors! es mindenki mas is.

pisz

agota

tak10 2008.11.11. 04:29:07

hello!

jeleznem, hogy az ujpest bulldogz szineiben jelentkezett egy uriember marketing (reklam/szponzoracio etc etc) otleteles temajaban.

ha masok is jelentkeznek, az a legtutibb, de ezert mar nem volt hiaba beirni. jovo heten ulunk ossze az eszme es tapasztalatcserere. tartsatok nyugodtan velunk!

udv,

agota
süti beállítások módosítása