HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.06.04. 19:07 focistafeleség

Néhány kemény fenéknél azért többről szól

Bookmark and Share

Tisztán emlékszem 2006 - 2007 telére, amikor is kiderült, hogy életem párja mivel üti el az időt tavasszal - nyáron - ősszel: ő bizony „amerikaifocizik”. Punktum és így egyben, egy szuszra. Paff voltam. Van, aki gyorsan fejszámol… én gyorsan fejvakargattam, hogy lássuk csak mit is tudok erről a sportról. Amerikai (ehemhem) nagy állatok kitömötten rohangálnak, amikor meg nem rohangálnak helyesen pucsítanak - néhánynak oly formás a feneke, oh! -, valamint Észventúra megtalálta Hópihét. Sacc per kábé ez volt nekem az a bizonyos amifoci.


Aztán - ugye az emberlánya mire képes - jött a téli videózás, ami rémálmaimban néha kísért. Azt már ugye tudtam, hogy a Wolves nem itthon, hanem Ausztriában versenyez és mindezt meg is nézhettem különféle DVD-kről. Nos az unalom és az érthetetlenség a plafonig ért - touchback, safety, holding, penalty, free safety, facemask, receiver - meg ilyenek röpködtek a szobában, én meg rettegve vártam a szezont. Ami pedig ugye eljött kérlelhetetlenül. Mi kimentünk egy Wolves II-es meccsre, mert "élőbenmegértedésélvezedmajd". Aha… Szakadt pálya, maroknyi – feltehetően őrült - szurkoló, kitömött csávók a pályán, elvétve néhány formás fenék. Legalább valami, na. És elkezdődött… borzalmas volt, tényleg. Mindenki átláthatatlanul rohangált és tömörült, azt sem tudtam hol a labda, mikor mi miért és hogy történik, és még úgy igazából senkit sem gyilkoltak meg. Valahogy "akkor ezt így most hogy?" érzésem volt. Persze Ő megkérdezte hogy tetszett, rajtam meg erőt vett a pánik: ezt KELL néznem egész nyáron???

Kicsit utazgattak Ausztriában majd csak elérkezett az a nap is, amikor itthon játszottak. Én készültem kérem! Volt nálam mp3, könyv, rejtvény, sudoku és a telefonok feltöltve pár órányi csevelyhez. És, valahogy a kis pakkom érintetlen maradt… Először csak Vele foglalkoztam, hogy hát vitathatatlanul ő a legjóképűbb, aztán véleményeztem a mezőny fenekét, jujjogtam egy-két pocakon, rettegtem amikor valaki Felé futott és aztán nem tudom hogy hogyan történhetett, de megtörtént… magával ragadott ez az őrület. Tetszett, jó volt, élveztem és értettem már valamit. Kiabáltam hogy "kiajobbfarkasok", drukkoltam az ellenfél harmadik kísérleténél hogy elrontsák (jó kicsit alpáribban), vérszomjasan vártam hogy a defense fellépjen és csattanjanak-szikrázzanak a sisakok, lenyűgözött a kickoff-return modern gladiátorisága.

Egyik este pedig lebuktam. Párom otthonról el, én bekapcsoltam a tévét, kihorgásztam a mikro-ból a pattogatott kukoricát és … bekapcsoltam az NFL-t. Telefonon morcoskodott, hogy elkésik a csapatos meccsnézésről, és már megy, azt sem tudja hogy áll, mire én belecsipogtam a kagylóba 14:0-ra vezet a Washington. Most Ő volt paff én pedig… lebuktam.

Azóta a lelátók gyakori kelléke lettem. Fáztam a szélben, odasültem a műanyag székekre, bőrig áztam Szerbiában, értetlen barátokat hurcoltam ki és lelkesen magyaráztam és magyarázok a mai napig. Hát, valahogy így kezdődött és az amifocit azóta egyszerűen szeretem. És sajátos nézőpontomból néha néha beszámolok majd, hogy mi is történt - főleg - a Wolves meccseken, mert "Kiajobb…."

24 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr47503873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vader82 2008.06.04. 21:06:33

Le a kalappal! ez egy őszinte valllomás volt a majdnem lehetetlen eléréséről. Nőként megszeretni ezt a csodás sportot. A párod biztosan boldog. Sok sikert neki, és Nektek!

CsB 2008.06.04. 21:11:18

én az európai focit nyomtam és a feleségem az elmúlt 12 évben talűn ha 5-ször látott, és azóta is konfliktus ha a BL meccs pont akkor van amikor a Született feleségek... ls a feleségem még 1x se küldött sms-t hogy vezet a Milan...

mázlis pasid van.

:o)

Tattooed Loki 2008.06.04. 22:13:07

és az én fenekem van a címlapon...
juppiii...
köszönöm:D

mdi 2008.06.04. 23:42:41

jah, könnyű felismerni, más védőfalembernek nincs ilyen ványadt kis karja XD

eMartin 2008.06.05. 00:22:58

Bravo. Azert neha nezz magadba, hogy mitol szeretted meg az egyik letezo legostobabb sportot.
Ha igyekszel talan meg a baseballt is megkedveled, de ahhoz mar lobotomiat kell elkovetned.

Terlis 2008.06.05. 01:25:46

Vannak dolgok, amiket meg kell hagyni az amerikaiaknak, hogy majd a világdominanciájukkal együtt tűnjön el az emberiség kultúrájából ;)

Jelenleg Európa ugyanolyan vagy kisebb ütemben veszi át az amerikai focit, mint ők a rendeset. És ez elég szánalmas a sportra nézve, hiszen a kultúrális nyomulásban amerika jár élen.

Rá Dios 2008.06.05. 07:31:26

Üde. élvezetes, hiteles beszámoló nem kevesebbről, mint a szeretett másik ember teljes elfogadásáról..:-)

kedvestortenet 2008.06.05. 07:40:15

Légpuszi a lánynak, humoros, érzelmes és nagyon kedves történet.

crix 2008.06.05. 07:41:52

eMartin próbálj meg megnézni egy meccset, úgy, hogy odafigyelsz, és feldolgozod a finomságokat ...
Problémád lényege, hogy nem érted...

Mondjuk a baseball tényleg unalmas...

Focistafeleség, jó szórakozást :)

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.06.05. 08:01:02

Ha ennyi energiát szenteltél volna rá, és ilyen lelkesedéssel magyarázta és unszolta volna a választottad, szerintem akármelyik sportágat megszeretted volna.
Ne a baseballt bántsátok, bár távol álljon tőlem, hogy megnézzek egy meccset, (s szerencsére még senkinek nem jutott eszébe ilyet adni itthon).
Darts, gyeplabda, strandkézilabda(!), krikett, lacrosse, nascar/indycar és még sorolhatnám a hülyébbnél hülyébb sportágakat, aminek szerintem semmi értelme. (Félre ne értsetek, csinálni biztos mindegyiket jó, de mondjuk egy teremkerékpár közvetítéstől még sohasem volt erekcióm.)

Az én feleségem egyébként velem együtt nézi a meccseket. Az EB-n/VB-n még fogadni is szokott... :)

Skog 2008.06.05. 08:14:56

Gratula!
Nagyon rendben van! Őszinte mosolyt csalt így reggel az arcomra. :)

mdi 2008.06.05. 08:44:34

eMartin: Ezt épp a taktikailag legösszetettebb labdajátékról sikerült mondanod? XD

Terlis: Nem akarlak kiábrándítani, de amerkiai football közvetítést többen néztek EURÓPÁBAN 2007-ben, mint az összes magyar sikersportágat (vizilabda, kajak-kenu, 5tusa, stb.) együttvéve. Az egyetlen, ami erősebb/vetekedni tud vele, az a kézilabda.

woodman 2008.06.05. 09:16:36

eMartin! Valószínüleg nem láttál még egyetlen egy meccset sem,mert ha igen nem írnál butaságokat! Vagy csak egyszerűen rosszindulatú megjegyzés volt!
Nagyon jópofa bejegyzést sikerült írni,gratulálok!

bakmatyi 2008.06.05. 09:39:05

Az amerikai foci nagy hátránya az európaival szemben, hogy azt meg kell érteni nézőként és nagyon meg kell tanulni játékosként ahhoz, hogy élvezni lehessen. Ha ez már sikerült, minden más sportnál nagyobb élményt ad (tapasztalatból mondom). Az európai foci, mint játék zsenialitása abból áll, hogy pofon egyszerűek a szabályok és bárhol, bárki tudja játszani. Ez semmilyen más labdasportra nem mondható el. Egy labdába belerúgni mindenki tud, a többi sportnál ennél jóval többre van szükség, hogy akár játékosként, akár nézőként élvezhető legyen.

Az amifocinál meg főleg, gratula a pasidnak, hogy ilyen csajt talált! Az enyémet még puhítani kell :-)

Tattooed Loki 2008.06.05. 10:28:41

kedves mdi...
ha nem látszana a képen...
a labda épp nálam van..:D
és a Maci épp rálük egy szolnoki játékosra...
és ez egy punt "visszahordás"...
ványadt kar?
inkább úgy mondanám szálkás...:D

Eddie 2008.06.05. 11:03:47

eMartin valószinüleg nem érted a lényegét ennek a sportnak. Ha látnád azt, hogy mi folyik a pályán és nem csak néznéd, lehet más lenne a véleményed! Én csináltam is, elhiheted nagyon élvezetes tud lenni nézőként is, ha már tudod mit nézel!
Bár az én Feleségem nem volt ilyen megértő :-).

puffancs:) 2008.06.05. 12:39:43

Hát igen, tejesen így történik minden az ember lányával, ha egy igazi "kemény fenekű" focista felesége lesz:))
Nem is lehetett volna ennél jobban leírni az első élményeket az amerika focsiról, amikor konkrétan a labdát sem bírja követni az ember. Az én kedvesem ráadásul a defense jeles tagja (najó szerényen a legjobb:)), így néha inkább nem is néztem a pályára. Majd megszólalt a síp és vége volt a támadásnak, én felnéztem és már teljesen más szitu volt a pályán, tehát teljesen elvesztettem a fonalat, amit addig is nehezen követtem:)
Mostanra azonban legalább annyira magával ragadott a sport, mint a kedves feneke, amikor felmegy a pályára kemény farkasfiúként megnehezíteni az ellenfél dolgát:)))

drcunami 2008.06.05. 12:56:50

Látszik, hogy az én barátnőmtől származik az írás. Humoros, érdekes - mint Ő maga is - és felkeltette az érdeklődésemet a sport iránt.

Enn:) 2008.06.05. 15:14:01

Ez tetszett ! :)

Bár nekem könnyebben ment a megszeretés, és én szerettettem meg az akkori pasimmal aki játékos is lett egydarabig :) Egyszerűen magávalragad a hangulat és a társaság !

maci 2008.06.06. 09:40:15

Azért az én seggem se rossz :D:D

Francesco · http://francesco.blogol.hu 2008.06.11. 12:22:41

Sosem értettem, hogy valaki miért alkot véleményt olyan dolgokról, amit nem ismer...

Timo_rb 2008.06.11. 14:05:48

Kb én is így voltam vele amikor az exem még focizott a Győr Sharks-ba, megszerettem a játékot minden meccsen ott voltam és szurkoltam neki és a csapatának akiket még a mai napig szeretek. Azóta én is amerikai focizom a BP. Wolves Ladies-be. :)

wildbird 2008.06.11. 19:08:55

Én már csak arra vagyok kiváncsi, hogy a Kedves Író mikor jön játszani hozzánk:D Bár ezért a párja lehet leszedi a fejem:D
Egyébként én először a játékot próbáltam felfogni, aztán rájöttem, hogy milyen csinos fenekek tulajdonosai nyújtanak a pálya mellett... :D
És Loki napok óta a legbüszkébb fenéktulajdonos, mióta itt megjelent a képe:D
Betty WL#69
süti beállítások módosítása