HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.07.11. 11:39 mdi

Képes emlékek az ősidőkből

Bookmark and Share

Többen is kérték, hogy ássunk még elő képeket a foci hazai (h)őskorából. Szerencsére Boda Gábor, Péter Csaba és Terdik László segítségünkre sietett, így tetemesebb képanyaggal gazdagodtunk. Az alábbi kommenteket pedig szeretnénk kiemelni, mint az őskor meghatározó szereplőinek visszaemlékezéseit.

Cowboys levonulása meccs után. A pom-pomos srác előtt értetlenül állunk. (A fehér foltokokat pedig csak félve említjük.)

A Star Force először Darazsak néven futott. De elébb itt is a kocsmákban alakultak az események. Egy albertfalvai társaság összeakadt egy óbudaival, egy roki klubban. Bunyó helyett haverkodás lett, majd Pacuk László(Albertfalva) meginvitálta az óbudai társaságot egy kis zúzásra, mivel neki volt labdája, és ő volt a QB. Jól sikerült. "Kispályás" értsd Aréna bajnokságot akartak Laciék összehozni. Egy meccset is játszottunk a Csömöri Jampik ellen, bár akkor még semmilyen védőnk nem volt. Győztek a Darazsak. Házilag, polyfoamból készült válvédők és kiskőrösi bukók lettek volna testi épségünk őrei, de a fenn olvasható Üllői úti rendezvény után a Blue Jays szerelését kaptuk meg ami '91-ben is már 15-20 éves lehetett, és a csapat felének sem volt elég, és akkoriban nagyon nehéz volt beszerezni. Ne felejtsük hogy akkoriban, hivatalosan, 2-3 év alatt csak 50 dollárt vásárolhattunk! A Star Force név egy, a BS-ben megrendezett, sportot népszerűsítő meccs rendezőjének agyából pattant ki. A Nightmare ellen úgy felkészültünk, hogy a meccs előtt egy órával volt először sisak a fejemen, és nem voltam egyedül ezzel. A harmadik negyedre már megtanultam használni, és azóta sem felejtettem el. Némi cucc innen is "leesett" én még mindig azt a vállvédőt használom. A Cowboys nevet az akkori szponzor választotta , mert szerinte az általunk favorizált Fekete Sereg sátánistán hangzott. A mostani Cowboysban is szép számmal játszanak az "öregek" köztük a leg, Terdik "Tata" László aki 47 éves. A többiek még két budapesti csapatban vannak jelen, de a Kaposvárban is.

Kelemen András

Péter Csaba és Kelemen András egy Cowboys összejövetelen. Azt, hogy kinek a beceneve "Woody" (többek között), az olvasókra bízzuk.A Lionst nem Jeff alapította. Egy szórakozó helyen történt összeszólalkozás után játszottunk egy "amerikai foci" meccset, a Pacuk Laciék brigádja a mi brigádunk (boda,gratz) ellen.Ez 90-91 körül volt. Ez után kezdtünk el edzegetni is és hétvégente egymás ellen játszogattunk. 1991-ben még volt olyan meccs, hogy a falakon nem volt sisak csak a futokon meg a linebackereken. 1992-ben már mindenki szerelésben volt a pályán, igaz volt akinek volt váltótársa és amikor ő lejött átadta a sisakját a másiknak (vállvédője volt mindenkinek). Én védő és támadó is voltam (LB és OL) így nem kellet sisakot cserélgetnem:. 1993-ban már mindenkinek volt cucca, ekkor olvadt össze a két csapat, mikor Jeff White elkezdte edzeni a Star Force-ot és felmerült az Osztrák szereplés. Ha jól emlékszem anno még őssszel volt az Osztrák bajnoki. Anno is láttuk, hogy a szakmai fejlődés a fontos ezért csatlakoztunk mi Lions-osok a Star Force-hoz...(ez diszkrét üzenet a kis Bp.-i csapatoknak).

Boda Gábor

A Star Force és támogatójuk (LANDER) "csekkje" 1993-ban.Jeff White a Star Force edzője volt és lemaradt, hogy a Star Force megpróbált junior csapatot építeni 1992-ben. Voltunk kb 12-en. Még 92-ben volt egy meccs a Hajógyári szigeten Budapest Star Force juniors 12 - Budapest Lions 0 eredménnyel. Talán megvan valahol videón, ha érdekel. Jellemzően úgy játszottunk, hogy csak a csapat felének volt sisakja mert nem mindenkinek jutott. Kicsit őrülten néz ki ahogy sisak nélküli és sisakos "játékosok" játszanak.

Santos Spori

Bencze Ferenc és Péter Csaba. Még Benczén is felfedezhető némi haj, igazán nem semmi!

Én olyan '92 körül jártam ki edzésekre, akkoriban edzőgatyában es pólóban nyomtuk, a centereket nagyon nem irígyeltem. Kint voltak az edzések a Hajógyári szigeten, a két egymás melletti focipályán jatszottunk a csónakház előtt, altalában meg lezuhanyozni vagy öltözőben átvedleni sem lehetett.

Szibarita

Az újrakezdéshez volt némi köze az Index amerikai focis topicjának is. Mivel az ott kialakult baráti társasággal vette fel a kapcsolatot Dámosy Zsolt. Majd szigeti játszadozás kezdödőtt, és végül Kovács Zsolt - aki jelenleg a Wolves juniors edzője - vette fel a kapcsolatot a volt Cowboys játékosokkal. A többi meg a cikkben is szerepel.

Fighting

Én kb 2003-ban csatlakoztam a forumosokhoz a hajógyári szigeten. Az első alkalommal amikor lementem 3-an voltunk: Kovács Zsolti, Érdi GÁbor és én. De azt hiszem ők már előtte is jártak dobálgatni. Aztán innen szerveződtek a néha egyáltalán nem barátságos hóban, sárban, jégen játszott "touch"foci meccsek! Micsoda idők voltak! :D

Király Csanád

Melegítés 2004-ben a régi Cowboys és a frissen alakult Wolves (Dirty Dogs) meccsén az Orczy kertben. Kétségtelenül döntő szerepe volt-van a Wolvesnak és Árpa Attilának a foci népszerűségének ilyen szintű növekedésében. Két éve még TV-ben sem néztem meg, mert annyira nem értettem, ma már a DIVII-ben nyomjuk és élek-halok érte.
Néha a bulvár média is lehet hasznos, figyelemfelkeltő legalábbis mindenképpen.

Bakmatyi

A Wovles első hivatalos meccse 2004-ben a Gols-ban. Ezen kívül csak 1 meccsen, a Baden Bruins elleni 2005-ös szezonnyitón (Baden Bruins, 7:21) nem Lee Hlavka ült a Wolves kispadján. Ez volt az egyetlen hivatalos, ahol nem Lee Hlavka ült a kispadon, hanem Varga István. Pistinek így a mérlege egészen parádés Wolves edzőként, 1 meccs, 1 győzelem, 35 szerzett és 0 kapott pont.

4 komment

Címkék: football hazai budapest wolves budapest cowboys star force budapest lions osidok


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr10563547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rizsa65 2008.07.11. 13:34:08

kemény képek =)

a sérült a mentőben egyébként nem fikás, hanem kelemen sanyi

a srác a bárban meg talán inkább billy idol, nem pisti =D

mdi 2008.07.11. 13:40:49

Köszi, javítom!

mdi 2008.07.11. 13:57:33

Aki tud neveket a galériban (lásd link a cikk elején) találhó képeken szereplő rosszarcúakhoz, kérem írja be!

makaii 2008.07.11. 15:00:50

A Baden Bruins meccsen sem a Lee volt az edző, hanem a Pisti (illetve a Pacuk Laci, mert Pisti irányított azon a meccsen).

Ott kikaptunk 21:7-re!
süti beállítások módosítása