HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.07.12. 13:00 Jerome de la Essex

Ha valaki, akkor a Cowboys

Bookmark and Share

Nem régen jelent meg egy interjú, melyben Pacuk László, a Budapest Cowboys vezetőedzője azt fejtegeti, hogy ha valaki, akkor a Cowboys elkaphatja a Wolves-t. Ebben egyetértünk a tapasztalt mesterrel, én még csak az időpontban nem vagyok biztos.

 

Ma este 18 órától  a BVSC pályán Budapest Cowboys vs Budapest Wolves IV. Hungarian Bowl (MAFL döntő)!

A tavalyi DIV II győztese idén is bajnoki címre tör (igaz sokkal keményebb ellenfelet kell legyőznie, mint 2007-ben a Viperst, tavaly kimagaslót nyújtó Viperák lebecsülése nélkül), magabiztos nyilatkozatok, keménykedések, és mind emellett: rengeteg munka. Tényleg sok munka kellett ahhoz, hogy eljussanak ida: idén (is) döntőt játszhatnak. A szezonjukat végignézve, mérkőzésről-mérkőzésre elmondható, minden összecsapásból tanultak valamit, amiből mindig jobbak és jobbak lettek. A tavasz első rodeóin még érezhető volt némi csiszolatlanság, nem ment úgy, ahogy szerették volna, és a nagy erőlködésnek általában tudjuk a végét.

Fotó: Liszi Renáta

Első meccsükön magabiztosan nyertek a Demons ellen, majd ha szerencsésen is, de legyűrték a Titanst, kiütötték a szebb napokat megélt Gladiatorst, míg a szezon eddigi két utolsó mérkőzésén egyszer nehezen, aztán könnyedén verték a korábbi két kiírás bajnokát, a Győr Sharks-t. Edzői tudásuk még ha nem is éri el Lee Hlavkáét, mindenképpen kimagaslik a hazai mezőnyből és remekül alkalmazkodtak a saját csapatuk képességeihez és a játékosok stílusához, azzal tökéletes elegyet alkotva. Amerikai edzők is segítik a csapatot, erre igazán semmilyen panaszunk nem lehet. Mérkőzéseiket a MAC pályán rendezték, népes és lelkes szurkolótáboruk mindig jó hangulatot teremetett, ezzel szerintem most sem lesz baj.

Annál nagyobb, ha esetleg a szezon egyharmadától kezdő Michaletzky Bálint megsérül, hiszen Németh Gábor csuklója még nem az igazi, még ha a Rookie Kupa döntője alatt, mint bíró/labdaszedő mást is mutatott. Ha a foci berkekben csak Valentinnak hívott QB lesántul, nem igen lesz olyan csere a padon, aki beálltával komolyan lendíthetne a tehenészeken.

A másik veszély-faktor, ha az előbb hájpolt irányító rossz napot fog ki. Már pedig ha az emberen esetleg a Péter Csaba-Szűcs Máté-tandem (cca. 2 mázsa) mondjuk többet landol a kelleténél a mérkőzés első felében, mint azt szeretné, erre meg is van az esély. Ha viszont július 6-i ihletett formáját mutatja, lehet Hubay Mátyáséknak még a nagy Scooter (igen, az a Scotter, fura egy ízlése van a hétsó védőknek) sem fog segíteni. Az OL minden körülmények között hozta eddig, amit tud, azt hiszem Értékes Chrisztosz és tsi. fognak még rossz pillanatokat okozni Titz Dánieléknek.

Fotó: Liszi Renáta

Komoly problémákat képes gerjeszteni a futó-játékuk: ha Jánosinak és Ollárinak csak egy pici helye is lesz futni (és nem középen erőlködnek), igen csak pontgazdag döntő előtt állunk. Veréb Zsolt személyében egy klasszis WR szerepel a célpontok között, aki gyakorlatilag 3 ember társaságában is képes elkapni a labdát, erre lehet építeni, még mérkőzés-nyerő taktikát is, míg Kalovits Gábor második számú elkapóként remek szezont tudhat maga mögött. Majd elfeledkeztem a „Nemzet Sándoráról”, anyakönyvezett nevén Kovács Sándorról, aki az előzetes rosszmájú kijelentéseket megcáfolva képes magas szinten TE-t játszani. Őszintén megvallva, a mai meccsen nem cserélnék vele; szembenézni a tavaly még általa vezetett vérszomjas védelemmel nem kedves feladat.

Apropó védelem! A BPC (ha már a magyar imád rövidíteni) védelme megsüvegelendő csapatrész, 6 meccsen 104 pontot kaptak, ez több mint elfogadható (igaz, a Wolves a felénél is kevesebbet kapott). A védőfaluk majdnem olyan jó, mint a Wolves-é, és a LB-sor is felveszi a versenyt, de talán még úgy egy évvel (na jó, esetleg kettővel is), de le vannak maradva a Farkasoktól. Nagydarab játékosok alkotják ezt a sort, ellenük sem ajánlatos középen futni, erőből, csírájában elfojtanak minden ilyen próbálkozást. Szélső futásokkal viszont zavarba hozhatók, mert a nagy testsúly miatt nem mindig érnek ki a surranó-pályára. A secondary remekül össze van rakva, sok INT-t szereztek, főleg Bánfi Mihály jeleskedett ezen a téren, de ők is, ugyanúgy mint legtöbb magyar csapat rövid, kemény passzokkal, vagy hosszú sebességen alapuló rakétákkal megkerülhetők.

 

A special teamet a szezon második felére sokkal komolyabban vették, igaz a Titans bénázása ellenük sokat dob a számokon. Veréb Zsoltban nekik is meg van a kiemelkedő képességű visszahordó játékosuk, aki mindig éberen fogja tartani az ellenfelet – ha esetleg még sem, majd egy TD-vel ébresztőt fúj azonnal. Varga Márton egy remek kicker, talán a második legjobb magyar – Sviatkó Gábor külföldre igazolásával a legjobb hazai pályán is látható – bár nyomás alatt nem mindig teljesít képességeihez méltóan. Óriási mérkőzés lesz, ebben biztos vagyok aki csak teheti, este hatkor irány a BVSC Pálya, aki meg nem, annak meg marad az internetes rádió műsor!

 

8 komment

Címkék: elemzés hazai mafl budapest wolves budapest cowboys


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr8564622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r ! d 3 r · http://rider.blogozz.com 2008.07.12. 13:15:06

egy csapat egyszer mindenféleképpen verhető, még akkor is ha az ország 95 százaléka úgy gondolja, hogy a farkasok lesznek a befutók. remélem ez a kilencvenöt százalék nagy meglepetésben fog részesülni. GO COWBOYS!

Cliff · http://csontvary56 2008.07.12. 17:03:52

En itt az U.S.A.-ba jarok meccsekre,es meglepve tapasztaltam,hogy otthon is jatszak ezt a sportot.milyen a nepszerusege?Sok csapat van?Nezok vannak?

JSanyo · http://www.kihittevolna.freeblog.hu 2008.07.12. 19:22:09

Cliff: jelenleg körülbelül 30 csapat van, két divízióban 8+10 csapattal, idén volt rookie cup is 5 csapattal. A népszerűségről annyit, hogy az emberek inkább érdeklődőek, mint fanatikus szurkolók :) A meccsek nézőszáma úgy 100 és 3-400 között változik, ez persze csapatfüggő.

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2008.07.12. 21:11:25

orvendetesen fejlodik a sport itthon, persze egy atlag high school csapat barkin atgyalogolna ithon, de nem lehet osszehasonlitani a hobbisportot azzal, amikor tobb evtizedes tapasztalatu profi edzok iranyitanak 6-8 eve kizarolag ennek a sportnak elo fiatalokat.

r ! d 3 r · http://rider.blogozz.com 2008.07.12. 23:06:39

azért az elődöntőn majd kétezren voltak... gondolom ma is legalább annyian

bakmatyi 2008.07.13. 07:53:59

Kis ország, kis pénz, kis foci, de legalább a miénk! ;-)

bakmatyi 2008.07.13. 14:34:51

A döntőt látva javítanom kell:
Kis ország, kis pénz, qva nagy foci!
süti beállítások módosítása