HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.07.26. 11:47 Valuska

Ha nem tudsz ütközni, szart sem érsz

Bookmark and Share

Ma lesz életem első amerikaifoci-meccse, ami valószínűleg sokakat nem érdekel, de ha már a médiahatalom, akkor nesztek.

15:00@Tatai út (BVSC pálya) Bp Grizzlies vs Kistarcsa Firebirds

A Grizzlies azon csapatok egyike, amelyiket az utóbbi hetekben ezen a blogon is többen megjegyeztek, mondván, minek egy újabb pesti csapat. Jelenleg negyven ember játszik itt, 6-7 főtől eltekintve mindenki tavaly decemberben (vagy azóta) kezdte, ez lesz az első bemutatkozásunk. Nekem ez nagyon fontos, nyerni szeretnék, de nem a győzelem a legfontosabb számomra, mert még nem tartok ott, annyira még nem tudom komolyan venni saját magamat. Örülök, ha sikerül lefutnom a routomat, hehe.

Én valamikor március-áprilisban mentem le először edzésre 15 éves kosaras múlttal (nekem a kosár az első, ez a második, ez a sorrend biztos sokaknak nem tetszik, ez van), mert Kalo és Piros sikerei után azt hittem, ha felém száll egy labda, el tudom kapni. Ha nem vernek agyon, akkor talán.

 

 

Az igazi lökést az Aréna foci adta, ahol Michaletzky Bálinttal sokat beszéltem az amifociról, plusz láttam, mennyire fejlődik ez a sport, milyen sok embert érdekel (cikk). Nem sokkal később az is kiderült, hogy lányok is játsszák, és amikor az 5. JJ-t nyomták, akkor csak bámultam.

 

 

A sport kultúrát, közösséget épít. Engem az amifoci csak kicsit változtatott meg, de a fiatal, 16-18 éves játékosokon látom, mennyire fontos a csapathoz tartozás, a heti két-három edzés, valaminek a része lenni.

Ha már kultúra: nem tetszik, hogy minden amerikai mintát adaptálni akarunk, mert ez egy kicsit humorossá teszi az egész kontextust, de sebaj, majd kialakul ez is.

MDI megkérdezte, miért a Grizzlikhez mentem le edzésre, mert máshol sokkal többet és sokkal gyorsabban lehetne tanulni, és ezt elhiszem neki, de engem a játék érdekel, nem akarok sztárelkapó lenni, meg akarom ismerni a játékot, tudni egy csomó mindent. Egy játékot nem csak a legmagasabb szinten lehet és érdemes elkezdeni. Ezért jó, ha minél több csapat alakul, annál többen fognak játszani. Utána kedvükre szemezgethetnek a nagyobbak, akik külföldön is játszanak (persze az edzőképzésnek óriási fejlődésen kell átesnie: amíg nem tudsz ütközni, addig szart sem érsz, nekem ez az első szabályom. Az elkapás és minden más csak bohóckodás és kurválkodás ahhoz képest.)

Az amifoci nagy sikere abban a közhelyben bújik meg csendben, hogy tényleg mindenki játszhatja, mert mindenkinek lehet találni posztot. Ez a legdemokratikusabb autoriter sport. 16 évesen a MAFC Kosársuliban a nyári edzőtáborozások után Varga Mátyás (volt szövetségi kapitány) borítékokat osztogatott savanyú arccal, minden poénkodástól mentesen. Aki borítékot kapott, annak megköszönték a játékot. 16 évesen eldőlt, hogy nem játszhatsz a kedvenc csapatodban, mivel a magyar utánpótlás a tökéletes atlétagyártásra állt rá, és minek? Nulla eredmény, viszont egy csomó fiatal életét tették tönkre. Az amifociban nincs ilyen, mindenki használható valamire

Most més fáslikat veszek a bokámra, és lassan összeszedem magam.

38 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr8586403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fighting 2008.07.26. 14:14:07

Sok sikert az első meccshez!:)

Eddie 2008.07.26. 15:10:11

Jó szórakozást ! Élvezd a játékot és akkor hatalmas élménnyel leszel gazdagabb! :D
(Kéz- és lábtörést inkább nem kívánok:DD)

fontos volt megtudni 2008.07.26. 16:04:00

hova szarjak?

Ubuntufan 2008.07.26. 16:09:55

Mi a faszom az az amerikai-foci?

hmmm.... 2008.07.26. 20:51:22

Linuxosok ezt nem érthetik...

Pacho · http://pacho.blog.hu 2008.07.26. 21:15:09

fontos volt megtudni:

próbáld a WC-t, a mi kultúránkban bevállt. ti is megpróbálhatnátok. működik tényleg.

Zapla 2008.07.26. 21:45:49

Hogy mi a fasz az amerikai foci? Egy olyan sport, amelyet az is tud élvezni, akit az európai labdapattogtatás nem hoz lázba.

Sosem tudtam rákattanni egyetlen "európai" labdajátékra sem. Fociban béna voltam, így aztán korán meg is utáltam. A kezem sokkal ügyesebb, de a kézilabdát leszámítva ezt nem lehetett kihasználni.

A kábeltv-k terjedésével lettek sportadók, és a Fox-on kezdem baseball-t nézni. Rájöttem, hogy ez nekem tuti lett volna. Dobálni mindig is szerettem. Ráadásul ott mindenkinek megvan a szerepe, amit megpróbál a lehető legjobban csinálni. Mindenki tudja a dolgát, nincs egymásra mutogatás.

Bezzeg az iskolai fociban mindenki nagyon tudta, hogy a MÁSIKNAK mit kellene csinálni.... Ezért nem ér a foci szart sem(magánvélemény).

Elkezdtem nézni amerikai focit is, eleinte baromira kaotikusnak tűnt, de aztán megértettem, és rákattantam.

Megint éreztem, amit a baseball-nál, hogy végre egy sport, amiért tudok lelkesedni! Nagyon jó érzés. Kicsit irigylem azt, aki élvezi a focit, mert az bármikor talál meccset a TV-ben, nekem meg várni kell a szezonokat, de sebaj, annál nagyobb az élvezet.

A lényeg, hogy tudjunk nyitottak lenni, és kicsit merüljünk meg az adott sportban, mielőtt rámondanánk, hogy szar.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.07.26. 22:25:29

,,Az amifoci nagy sikere abban a közhelyben bújik meg csendben, hogy tényleg mindenki játszhatja, mert mindenkinek lehet találni posztot. "
Mármint, ha ütközni tud. Én ismerek olyan embereket, akik nem tudnak ütközni.
Egyébként, nyilván ez is sport, és ezért nem rossz, egészen biztos! Azt hiszem! Szerintem. Szóval, ez sem biztos!

Szabek 2008.07.27. 14:56:01

hmmm....! Na, ebben tévedsz...

Beamen · http://www.badbonesafc.extra.hu 2008.07.27. 16:12:29

ha jól tudom nullázták a grizliket. De fel a fejjel. Ez csak egy meccs. És elsőre nagyon kevesen tudtak remekelni :)

Valuska 2008.07.27. 18:58:15

48:0ra nyert a kistarcsa, beszámolót holnapra ígérek, és lesz sok kép is meg minden.

Kalo #85 BC 2008.07.27. 19:11:26

Gratulálok, és egy csomó mindennel egyet kell hogy értsek (a magyar sportról, a kosárlabda-gyárról, stb). Remélem még egy csomó ember gondolkodik hasonlóan (mindenféle sportmúlttal, vagy akár anélkül) és egyszer eljön kipróbálni ezt a gyönyörű sportot. Akár Griizzlies, akár bármelyik másik csapat, a lényeg az, hogy ez tényleg egy olyan sport, ahol mindenki meg tudja találni a helyét, és cserébe egy jó élményt, és nagyon jó közösséget kap (ez az összetartás, jó hangulat jellemző minden csapatra, akit ismerek itthon, mindenki akivel játszottunk, vagy csak láttam játszani ilyen).

Úgyhogy welcome a családban :)

kalo

NAR 2008.07.27. 20:46:39

"Az amifociban nincs ilyen, mindenki használható valamire"

65 kilósan milyen poszton lehet játszani? :-)

Zahó 2008.07.27. 20:59:45

68 és 70 kiló között ingázok attól függően hogy épp nagy dolog előtt vagy után mérjük. Nincsc az olyan messze a 65től. Elkapót játszom, egy 65 kilós ember legyen gyors, és akkor behozza a súlybeli lemaradást. :)

Zorddd 2008.07.27. 22:52:08

szerintem a tömegnél sokkal fontosabb, hogy megvan-e az emberben az az agresszió ami elengedhetetlen ehhez a sporthoz. Lehetsz te 130 kilós testépítő, ha nem tudsz ütközni, mert amint veled szembe kerül valaki, az jut eszedbe, hogy ő is egy ember, és mivan, ha megsérül, akkor már régen rossz, de lehetsz te 75-80 kilósan is LB, ha megvna a kellő vérszomj, és brutalitás benned.

48 2008.07.28. 14:24:47

"...láttuk,hogy a szakmai fejlődés a fontos ezért csatlakoztunk mi Lions-osok a Star Force-hoz...(ez diszkrét üzenet a kis Bp.-i csapatoknak)."

Az idézet Boda Gábortól származik, de magam is osztom ebbéli nézeteit.

+ szerintem a magyar amifocinak nem szépsége, hanem egyik betegsége, a "mindenki használható valamire" szemlélet. Ez a sport az atletikus, gyors, kemény emberek sportja. Lehetsz 65 kiló, de akkor az 65 kiló szín izom legyen, pokolbéli agresszióval megtöltve. Egy kulcstartó méretű LB-t zsebretesznek a rutinosabb, kisportoltabb RB-k.
Lehetsz könnyű és gyors, de egy izmos és gyorssal összevetve mindig te fogsz alulmaradni(vannak ritka kivételek!!!).

Csereként a meccsen a padon ülni és profi edzőktől tanulni, a rutinosabbakkal együtt edzeni nem szégyen, hanem a fejlődés kulcsa. Eljön mindenkinek az ideje. Ha pedig született tehetség vagy, akár hamarabb is mint hinnéd.

Ajánlom figyelmetekbe az augusztusi Wolves Try Out-ot. Ott eldől, hogy hova elég a kilótok és hogy mennyire vagytok gyorsak és erősek. ;)

ursus lupus #21 2008.07.28. 14:25:53

remelem azert jol erezted/ereztetek magatokat a palyan az elmaradt gyozelem ellenere is, hisz az elso meccs mindig nagyon fontos. mi mar csak tudjuk milyen erzes "életed első amerikaifoci-meccse":)

egy wolf lady;)

Adee 2008.07.28. 14:33:06

Valuska:

Nem baj az ha kikaptatok. Majd megtanul a csapat nyerni....a Zala Predators 12X kapott ki zsínórban......aztán 12X nyert zsinórban. Majd összeérik a csapat. Egy excsapattársammal voltunk kint a meccs előtti edzéseteken, segített a falatoknak ahogy tudott, nem rossz ez a csapat csak rutin kell meg szorgalom.
Én ha minden jól megy jövő hétfőtől veletek edzek. Remélem még a csapatba is beférek majd.
Mielőtt bárki kikezdené a csapatot, én azért jöttem el a ZP-ből mert a munkám Bp-re köt, a családom pedig aug.ban jön utánam. Nem csábított senki!!!!!
:)
Súly+poszt kérdés:
A Zp legjobb free safety-je egy Kullancs becenevű 150 magas 60kg-os srác volt.....UTOLSÓ EMBER A VÉDELEMBEN...mindig elkapott és sosem engedett el...mint egy kullancs!!!

Zahó 2008.07.28. 19:51:36

Kedves 48!

Amiket leírtál mind így is van. De csak ne legyen már baj, hogy mindenki játszani szeretné ezt a sportot, akárhány kiló is, és én is úgy gondolom hogy a lényeg hogy minél többet tanulj, és így fejlődj, azért az sem érthetetlen sztem, ha valaki egyszerűen csak játszani szeretné ezt a sportot, és nem pedig feltétlen nyerni. A pályán úgyis mindenki nyerni akar, kivétel nélkül, a pályán kívül haddd legyen már kicsit más a mentalitás.

69 2008.07.29. 11:11:50

Ezt a játékot nem elég játszani. Itt igenis fontos a mentalitás. Ez nem grundfoci, hogy hetente 1-2szer lejárogatsz focizgatsz.
Ott kell lenned az összes edzésen, mellette el kell járnod gyúrni és esténként a playekkel kell lefeküdnöd.
Valóban lehet bármilyen alkatod és súlyod, de komolyabb szintű csapőatban (és már Magyarországon is pedig a színvonalnak van még hova fejlődnie) csak akkor leszel jó játékos, ha felszedsz vagy leadsz pár kilót és a maradékot meg átdolgozod izommá. Vagy legalábbis mindent megteszel ennek érdekében. Nem nyugszol bele abba, hogy focizni bármilyen alkattal lehet. Mert - csatlakozva mélyen tisztelt csapattársamhoz és barátomhoz(48) szerintem is ez inkább negatívum mintsem előnye a sportnak.
Ha ezt nem így csinálod (ami egyébként érthető és talán még el is fogadható egy szintig) akkor megragadsz egy szinten és nem fogsz tovább lépni.
Végül mégegyszer szeretném hangsúlyozni, hogy fontos a pályán kívüli mentalitás. Nem lehet lejátszanio úgy egy 16 meccses szezont, hogy ne a foci körül forogjon minden. Meccsed van minden hétvégén ami azt jelenti, hogy nincs szabad hétvégéd amikor elmehetnél valahova 2 napra akár barátokkal akár a családdal.
Na ezért fontos a mentalitás.

PK82 2008.07.29. 14:15:56

Üdv!

A mentalitás mindennek az alapja. Most el lehetne kezdeni a kályhától a dolgot de a lényeg, hogy kis országunkban a teljesítés helyett inkább a kapcsolatokat honorálják az előrejutásnál. Ezt egyetemen oktatják mint tananyag de szerintem józan paraszti ész elég ennek a felismerésére. Mondanom se kell, hogy hol ismerik el legjobban az egyéni teljesítményt (USA).

Sajnos ez a játék onnan jön emiatt viszont a kialakítása, a lényege és a szabályrendszere is olyan, hogy a csapatként kell benne dolgozni, de egyéni munka nélkül mitsem ér az egész. Ha te mindent megteszel és edzel, gyúrsz, futsz, tanulsz és nyerni akarsz, de a többiek közül ezt (nem kell sokan) páran nem teszik, garantáltan veszteni fogsz egy gyengébb csapattal szemben, akik egy emberként hisznek és mindent beleadva küzdenek. A probléma más sportágak ellenében, hogy ez itt nem csak mentálisan fog fájni hanem van egy igen komoly fizikai oldala is a vereségnek. A boxban csak téged vernek a ringben, de itt a fal mellett mennek el és pofozzák az irányítót. Itt komolyan fügsz a csapattársaidtól. És ez el fog gondolkodtatni téged a dolog folytatásáról, vagyis egy idő után megindul a természetes lemorzsolódás. Vagy abbahagyod vagy elmész olyan helyre ahol úgy gondolkodnak mint te. Más út nem lesz.

Röviden az amerikai mentalitásról: ha valamit a fejükbe vesznek, elhiszik hogy ők lehetnek kellő munkával a legjobbak. És mi az eredmény? 2004-ben az olimpán egy amerikai lány nyerte a vívás egyik számát. VÍVÁST!!!! Az európai és távolkeleti vívókultúra ellenében egy popkorn zabáló, hamburgerbébi nyert (ez most természetesen sarkítás - kéretik nem komolyan venni) mert elhitte, hogy ő lehet a legjobb. Mindenkit tisztelnek, de senkitől sem félnek és ezt minden sportban így teszik. Tulajdonképp jó, hogy ide is eljut ez a sportág mert a fiataloknak jó dolgokat taníthat.

Amúgy minden csapat indítását támogatom, ahol a megfelelő szakmai és anyagi helyzetet hosszú távon biztosítani tudják. Az valóban kell a sport itthoni fejlődéséhez.

Sok sikert!
Piros Krisztián

Zahó 2008.07.29. 17:47:34

Nem hiszem hogy egymás ellen beszélnénk, azonos véleményen vagyunk, de ahogy Te is írod: "megragadsz egy szinten és nem fogsz tovább lépni." Kérdés hogy elég e az egyénnek ez a szint. Van akinek elég, másnak (neked, nekem, nekünk) nem.

48 2008.07.29. 21:27:40


Nem akartam senkinek a lelkébe gázolni.;)

Én is támogatom, hogy mindenki nyomja a focit, mert bár milliókat nem kereshetünk vele de nagyon fontos dolgokat tanulhatunk belőle és csodálatos élményekkel gazdagodhatunk.
DE (!!!!) aki nyerni akar, az fejlődni is akar.Mindannyiunknak van hová.
Aki a pályára lép annak a feltétel nélküli győzni akarás kell, hogy tetteit vezesse. Ilyen mentalitásod pedig csak akkor lesz, ha a pályán kívül is footballistaként élsz/eszel/alszol/álmodsz.

Derrick Demyanick játékos/edzőnk mondta volt:

"Aki azt hiszi, hogy a football egy hobbi, őrült kell, hogy legyen! Az ember hobbiból nem kínoztatja, nem ütteti kékre zöldre magát. Hobbiból nem járod meg a fizikai poklot hétről hétre. A főzés, az hobbi. A football nem."

Bájdövéj, mindenki azt csinál amit akar és olyan mentalitással és testalkattal amilyennel csak akar. Tényleg csak buzdítani tudok mindenkit, mert kevés jobb dolog van a focinál(most valahogy egy sem jut eszembe/na jó igen, de azt nem tűri a "nyomdafesték"/)
Csakhogy akinek a foci hobbi és nem életforma az mindig is egy alsóbb szintet fog képviselni mint sportoló és higgyétek el,hogy ez kiütközik a pályán is. Ráadásul fájdalmas tud lenni a felismerés, hogy "auuu ez mégsem az én sportom" .


"Kérdés hogy elég-e az egyénnek ez a szint. Van akinek elég, másnak (neked, nekem, nekünk) nem." --> egy szónak is száz a vége, egyetértünk :D

92 2008.07.30. 02:00:04

Tévedsz 48, a foci még annál is jobb;)

48 2008.07.30. 09:04:35

Jó de a barátnőm itt ült a hátam mögött. :D:D:D:D

69 2008.07.30. 09:33:14

Szerintem az evés a legjobb, aztán jön az alvás és 3. a foci! :)

(húú mit fogok ezért kapni)

Tightend 2008.07.30. 19:20:52

"Sajnos" ez a sport tényleg nem olyan mint a foci-kosár-röpi, stb. amit pusztán szórakozásként is lehet játszani.

De nekem pont ez benne a vonzó, sokkal többet kell belerakni bármilyen más sporthoz képest és még akkor sem biztos, hogy a pályán nem fogsz simán kikapni. Kosárban ha van 2 kiemelkedő és 2-3 elfogadható játékosod nyerhetsz, de biztosan szoros meccset játszol. Itt háromszor ennyivel sem lesz sok esélyed. Ettől igazi csapatjáték.

Flexi · http://www.bpgrizzlies.hu 2008.07.31. 07:40:38

Sziasztok

Nagyon jol érezték magukat a Grizzlik az elsö mérközésen meglepödve mindenki a mérközést követöen odajött hozzánk megköszöni hogy összehoztuk nekik a mecset az eredmény mellékes volt annak örülök hogy nem lett 70-100 a vége.
Ami nagyon jol eset nekünk hogy mindenki az utolso pillanatig küzdöt minta egy ponton mulna a vége.
Vesztetünk bár mindenki gyöztesként ment le a pályárol mindenki bizonyitot magának és a csapatnak hogy összetartozunk és kezdünk egy igazi csapat lenni.Sok munka áll elöttünk és még keményebben edzünk hogy a következö mérközésre már jobbak legyünk.A Birok nagyon sok jó tanácsal elátak minket a mérközés végén,amit megis fogunk fogadni.
Elöre láthatoan a következö mérközésünk Oktober végén lesz a Fehérváriakal.Köszönjük a tapasztaltabb játékosok jó tanácsait és biztatásait nagyon örülünk a jó kritikáknak van miböl épitkeznünk.
Kellemes sérülésektöl mentes edzést kivánunk mindenkinek.

Üdv: Flexi Grizzlies Team

88as 2008.08.03. 16:15:21

Visszatérve a súlykérdésre.
Az osztrák bajnokság Európában (talán) a legjobb. Nem látsz kövér, megmozdulni alig tudó 150-160 kilós embereket, akik 13-14 mp alatt futják a 40 yardot, mint itthon...
Rendkívül atletikusak, gyorsak, elszántak és agresszívak. Talán ezért ilyen náluk a foci és nálunk.
A falban 110 kilogramm feletti emberek alig vannak.

És méééégis. Ne is beszéljünk az AFL-es csapatokról, teljesen más világ.
A másod, harmadosztályú vagy junior csapataikkal, kishazánkban csak 2 csapat tudná felvenni a versenyt.

játékos 2008.08.03. 21:21:11

Szintén a súlykérdéshez, ha kevésnek találod a súlyodat, könnyen segíthetsz rajta: menj le a kondiba és szedj fel néhány kiló izmot!

Tightend 2008.08.04. 10:14:28

"Rendkívül atletikusak, gyorsak, elszántak és agresszívak. Talán ezért ilyen náluk a foci és nálunk."

Esetleg az is lehet, hogy ők nem 1-2 éve csinálják? Megeshet talán, hogy 12 éves koruktól csak ezt sportot játszák VERSENYSZERŰEN, heti 5-10 edzéssel?

Komolyan csodálkozol a versenysport és a tömegsport közötti különbségeken? Nem kéne.

Adee 2008.08.04. 12:07:01

"Esetleg az is lehet, hogy ők nem 1-2 éve csinálják? Megeshet talán, hogy 12 éves koruktól csak ezt sportot játszák VERSENYSZERŰEN, heti 5-10 edzéssel? "

Pont ez a lényeg!!! Ők már akkor is régóta játszottak mikor itt még csak 2 csapat volt!!
Hány csapatos a bajnokságuk??, Hány meccset nyomnak évente?? Heti mennyit edzenek?
Milyen feltételekkel???
Sajnos nem jött össze a Stalions elleni meccs tavasszal de akkor lenne viszonyítási alap, és most lenne válasz arra a kérdésre vajon mennyire jók. De a ZP honlapján van szavazás arról hogy a Div I, és Div II-es bajnok játszon e meccset az Osztrák csapatok (bajnokok) al. Lehet szavazni!!!
Üdv

Go Predators
Go Go Go Grizzlies

Adee 2008.08.04. 12:19:08

Hát megnéztem!! :D
www.afboe.at ott pedig a Tackle Footbal.
Éremes bal szélen figyelni fentről lefelé LIga-Div1-Div2-Div3-Női-Ifi-tanuló(gondolom KÖzépiskola)-Mini.
Majd ha itt is ilyen lesz az utánpótlás akkor talán....
De ez az én véleményem!

88as 2008.08.04. 14:04:54

Teljesen igaza van Addee-nak!
Aki ráér, érdekességképpen:
www.dodgevikings.com/
A football részleget ajánlom!

Adee 2008.08.04. 15:49:07

Az talán a legnagyobb baj hogy a lemaradás nagy.
Sajnos nálunk még nem indult be a foci sem igazán, nem hogy az utánpótlás hozzá. Aztán ott az anyagi hogy egy mini csapat 2 év alatt kinövi a szerelését, a csukákat 3 havonta! Ezt szülőként támogatni nem könnyű, az szakosztálynak meg megvenni a 4 korosztálynak csapatonként 50 teljes cuccok....darabját 50 000-ért....ahhoz kemény szponzorok kellenek. A városok sem támogatják ezt a sportot...az önkormányzat nem tartja huzósportnak sem vendégcsalogatónak így nem tesz bele....még pályabérletre sem ad....így kitermelni a pénzt az utánpótláshoz azoknak a dolga akik most játszanak meg az elkövetkezendő 5-10 évben játszanak majd hogy népszerűbb legyen a sport, ezeknek az embereknek nagy része meg dolgzó ember akinek a vasárnapi derbi után mennie kell, a munkahelyén meg nem szívesen hallanák hogy ütköztem meccsen eltört valami és 6 hét táppénz. Így nem teszik bele magukat úgy! A fiatalok meg azért nem mert tudják ebből nem tudnak megélni mert nem fizetett sport.
Szal ördögi a kör, az iram, meg a LB-ek arcán a mosoly sack előtt!
Okosak nem lehetünk max ábrándozhatunk, meg edzhetünk keményen aztán az okosok kitalálják hogy van e erre a sportra kereslet, meg pénz.
Mindenesetre abbahagyni nem fogom!
:D
Az Osztrákokat meg majd lenyomjuk pár év múlva...mint a sí-n, meg a Bob-on kívűl minden sportban!! :) A gömbölyű fociban sem de az nem is foci igazán!!!!
:D:D:D:D:D:D

88as 2008.08.04. 17:16:12

+ még egy információ.

Az osztrák junior (16 és 19 éves korosztály) válogatottnak 4-5 edzőtábora volt 2008-ban!!! Ezekközül a legdrágább 3 millió forintba került.
- ennek ellenére a JuniorEB-n csak ötödikek lettek -

Bárcsak mi is kijutottunk volna...

wolves 52# 2008.08.04. 18:16:28

88-as nyugi kifogunk jutni de uj sport kell neki 10 év hogy kinőlye magát mind játékos,biró ,edző stb. révén mert azokból lesznek ezek akik abba hadják mint ahogy amcsiban is pl. öreg diákok a szponzorok az egyetemen
egyébként még adat az osztrákokhoz nekika 34 nekünk a 4-ik nemzeti bajnokság volt és tavaj a legjobbakat megvartük ithon(persze "csak"div1-be)aztán meg két pontal kikaptunk az elő döntőben
mindegy egy a lényeg edzeni ,tanulni,edzeni és minden sikerül
süti beállítások módosítása