HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.08.11. 09:59 -glaurung-

A hírességek árnyékában

Bookmark and Share

 

A Hall of Fame játékosok beiktatásának hete a Hall of Fame meccsel végződik, mely egyben a preseason megnyitója is. A kiemelt jelentőségű felkészülési meccs plusz egy lehetőséget biztosít a két csapat számára az alapszakasz kezdete előtt.

 

Pro Football Hall of Fame meccs 1962 óta van, 1971 óta pedig mindig egy AFC és egy NFC csapat játssza. A helyszín az ohioi Canton, azon belül is a Fawcett Stadium, mely közvetlen szomszédságban van a Hírességek Csarnokával, vagyis igen előkelő helyen rendezik ezt a találkozót évről évre.

A CFL-lel ellentétben az NFL nem vesz egy-egy preseason meccset a csapatoktól, így ők 5 mérkőzést játszhatnak a rendes szezon kezdetét megelőzően. 1995-től kezdve minden új NFL csapat részt vett (Jacksonville Jaguars, Carolina Panthers 1995; Cleveland Browns 1999, Houston Texans 2002), hogy ez legyen az első hivatalos NFL találkozójuk, ugyanakkor a Baltimore Ravens azonban kimaradt ebből, őket ugyanis helyváltoztató, és nem új csapatnak tekintette a liga. 2005 után a találkozót hétfőről vasárnapra tették át, természetesen a mérkőzést közvetítő televíziós társaság változása miatt, 1999-től az ABC, míg 2006-tól már az NBC adja.

Ami az idei meccset illeti, augusztus 3-án az Indianapolis Colts és a Washington Redskins csapott össze. A Colts számára ez mindössze egy edzőmeccs volt, míg a Redskinsnél ekkor mutatkozott be az új vezetőedző, Jim Zorn. A debütálás pedig nagyszerűre sikerült, nagyban az újonc irányító, Colt Brennannek köszönhetően.

A találkozót azért természetesen a várható kezdő, Jason Campbell kezdte irányító pozícióban, de ötből öt és egy touchdown után átadta a terepet két kollégájának, Todd Collinsnak és Brennannak.

Közülük egyértelműen Brennan mutatott jobb formát, 123 passzolt yardot és két TD-t hozott össze, egyértelműen ő volt a motorja csapatának.

Brennan mellett Marcus Mason játéka adhat okot bizakodásra a Redskinsnél, de a futó feltehetőleg csak epizódszerephez juthat majd a bajnokságban Clinton Portis és Ladell Betts mögött, már ha egyáltalán felkerül a végső rosterre.

 

Persze az előszezon meccsein a legnagyobb sztárok nem nagyon mutatják meg magukat, így a tartalékok között nem nehéz királynak lenni, de azért az első NFL meccsen ilyen magabiztosan kevesen játszottak. Minden bizonnyal nagyot dobott az újonc önbizalmán, hogy a rengeteg Redskins szurkolónak köszönhetően majdhogynem hazai pályán játszott, legalábbis a hangulat a FedEx Field légkörét idézte.

A hiányzó nevek tudatában pedig valóban kijelenthető, hogy tartalékos meccsről beszélünk. A Colts 7 kezdőt nélkülözött, többek között Payton Manninget (kétszeres MVP), Bob Sanderst (2007-es év védőjátékosa), Dwight Freeneyt (korábbi sackkirály), valamint a több rekordot is tartó Marvin Harrisont. Ráadásul a második play alatt Joseph Addai is megsérült. A Manninget helyettesítő Sorgi-Lorenzen-Gray trió nem volt túl meggyőző, közülük még leginkább Quinn Gray játszott a legjobban, de egyikük sem tudná éles körülmények között hatékonyan pótolni Manninget.

A Redskinsből is volt bőven hiányzó sztár, főleg a védelemből, ahol a teljes fal, két linebacker, egy corner és egy safety nem játszott, de ugyancsak nem lépett pályára a már említett Portis-Betts páros sem.

 

A 30-16-os Redskins győzelem mindössze a statisztika szempontjából fontos, ugyanis ezeken a meccseken a végeredmény számít a legkevésbé, sokkal inkább szintfelmérők ezek, hogy az edzőtáborba bekerült új igazolások és újoncok hogy épültek be a rendszerbe és hol tartanak a felkészülésben. Éppen ezért nem is játszanak a sztárok, no meg azért sem, hogy nehogy megsérüljenek, mint ahogy azt Joseph Addai tette.

Ami a statisztikát illeti, a Washington Redskins mind az öt Hall of Fame meccsét megnyerte, míg a Colts 2004 óta minden nyitó preseason meccsét elbukta. Ettől még az alapszakaszban ugyanúgy ők voltak az egyik legerősebb csapat az elmúlt három évben, úgyhogy most sem fognak összetörni.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hall of fame nfl washington redskins indianapolis colts


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr10610334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása