HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.09.15. 17:53 -glaurung-

Őrült csatát nyert a Broncos

Bookmark and Share

Talán a Chargers-Broncos meccs hozta a legnagyobb izgalmakat, de volt például hosszabbítás, vagy 15 pontos hátrányból való fordítás is. Week 2.

A Chicagonak nem sikerült a duplázás, ellenben a Panthersnek igen. A két csapat főleg a futásokkal operált, sem Ortonnak, sem pedig Delhomme-nak nem ment jól a játék, utóbbi még egy interceptiont is dobott. Matt Forte és Jonathan Sewart, a két újonc fut azonban rendesen vitte a hátán csapatát (persze ki-ki a magáét), a Carolina futója két touchdownnal is hozzájárult a győzelemhez. A korábbi Bears, most már Panthers elkapó, Muhammad 59 elkapott yardjával átlépte a 10000 yardos határt, huszonkilencedikként az NFL történelme során. A Panthers 20-17-re nyert.

A Titans kénytelen volt Collinst játszatni Young sérülése miatt, és egyúttal szinte teljesen áthelyezte a hangsúlyt a futójátékra, 21 passzkísérlettel szemben 41-szer futottak. A legeredményesebb Chris Johnson volt 109 yarddal, mégis LanDale White futott TD-t. A Bengalsnél Palmernek ismételten nem ment, mindössze 134 yardot passzolt és dobott két interceptiont, miközben a futójáték sem találta meg az utat a védelmen át, Perry 21 futásból csak 64 yardot és egy interceptiont hozott. Plusz hogy még nehezebb legyen a Bengalsnek, Bulluck a negyedik negyedben blokkolt egy puntot és TD-t csinált belőle a célterületen belül, 24-7-re módosítva az állást, ami a végeredmény is lett.

A Packers tovább szárnyal Favre nélkül, Rodgers 328 yardot (167-et Jenningsnek) és 3 TD-t passzolt, így Grant gyengébb formája sem okozott nekik gondot. Már csak azért sem mert Brandon Jackson belépett a helyére a futójátékban. Kitna próbálta hozni magát, szokásosan rengeteget passzolt, de hiába volt 276 yardja és 2 TD-je, ha dobott 3 interceptiont. Az lassan már mondani sem kell, hogy a Lionsnak nem volt futójátéka, lehet erre már csak akkor térek majd ki, ha netán egyszer lesz. Kiemelendő a Packers védelme is, hiszen öt sacket osztottak ki (Hawk 2-t, Kampman pedig 1,5-et vállalt ebből), a három interceptionből pedig 2-t Charles Woodson szerzett, akinek a meccs előtt kérdéses volt a játéka. A Sajtfejűek 48-25-re gyalulták le az Oroszlánokat.

 

A Buffalo a Jaguars kárára ugrott 2-0-ra. A gyenge támadófal továbbra is probléma Jacksonville-ben, bár Garrard most már csak 2 sacket kapott, nem pedig hetet. Trent Edwards viszont jól játszott, 25-ből 20 passza jó volt, amiből 239 yardot szereztek, no meg egy TD-t. Lynch 59 yardot hozott és egy touchdownt ő is, és ez ha nem is bőven, de elég volt a Jax ellen idegenben a győzelemhez. A vége 20-16.

Az Oaklandban végre megvillant McFadden, aki 164 yardot és egy TD-t hozott, míg Michael Bush 90 yardot és ugyancsak egy touchdownt. Minderre szükségük is volt, mert Russell nevetséges 55 yardot passzolt (a futójáték kerek 300-at hozott). A Kansas City Huardot és Thigpent is kipróbálta, mindketten dobtak egy-egy interceptiont, utóbbi azonban egy TD-vel javított. Larry Johnsont nagyszerűen fogta meg a Raiders védelme, ez is kellett a győzelemhez. A krónikához hozzá tartozik, hogy Croyle után most éppen Huard sérült meg, ez tipikusan a szegény embert az ág is húzza szituáció a Chiefsnél. Nekik idén simán meglehet a 0-16… A vége 28-8 a vendégeknek.

A Colts kis híján 0-2-vel nyitotta a szezont. A Vikings három negyed alatt 5 mezőnygólt rúgott, és 15-0-ra is vezetett, utána azonban a Colts kisebb csodát művelt. Az addig két interceptiont dobó Manning rákapcsolt, és előbb felhozta a csapatot egy 1 yardos Addai TD-ig, majd ő passzolt egyet (utána kétpontos), három másodperccel a vége előtt pedig Vinatieri mentette meg őket 15-15-ös állásról. Manning 137 yardot passzolt Gonzaleznek, Harrison mindössze egy labdát kapott, a Minnesotánál pedig Peterson volt a meccs embere 160 futott yarddal. Ha nem a Colts nyer, akkor Longwell lehetett volna a hős 5 mezőnygóllal, így azonban senki nem felejti el neki, hogy egy kimaradt, mert akkor minden más lett volna. Az elképesztő hajrá után a Colts nyert 18-15-re.

A St. Louis Ramst egy újabb NFC-East csapat verte tönkre, ezúttal a NY Giants. A címvédőnek minden ment, Eli Manning 260 yardot és 3 TD-t passzolt, Jacobs, Ward és Bradshaw 203 yardot futott, a védelem pedig mindössze 13 pontot engedett, úgy, hogy közben 6-szor sackelték Bulgert. A hazaiaknál Chris Long is megszerezte első sackjét. A címvédő 41-13-mal húzta be a meccset, úgy, hogy 21 pontot az utolsó negyedben hoztak

A Saints – Redskins meccs pontosan azt hozta, amit vártam, igazi küzdős, hajtós találkozó lett belőle, és ez nem Breeséknek kedvezett. A New Orleans irányítója nem találta nagyon magát, 216 yard, egy TD és két INT lett a vége ennek, ráadásul a futójáték sem hozott túl sokat. Jason Campbell viszont jól játszott, ismét 300 yard fölé ment, Portis pedig 96 yarddal és két touchdownnal segítette csapatát. A Skins mindkét interceptionjét Horton szállította. Jim Zorn első győzelme 29-24-es végeredménnyel született meg.

Voltak azonban még ennél is izgalmasabb meccsek, többek között a 49ers és a Seahawks csatája, mely hosszabbítással ért véget. A 49ersnél JT O’Sullivan 321 yardig jutott és passzolt egy TD-t, míg Frank Gore 61 yardot futott és ugyancsak egy TD-t ért el. A Seattle-nél Hasselbeck 189 yardig és 2 INT-ig jutott, a Julius Jones azonban 127 yardot futott, ő és TJ Duckett pedig 1-1 TD-t ért el. Ez 2-2 touchdown az offense részéről, honnan a többi pont? Nedney négy, Mare pedig három mezőnygólt rúgott (köztük a győzelmet érőt), és volt egy-egy defense TD is. Terrill egy 10 yardos fumble visszahordással, Patrick Willis pedig egy 86 yardos interceptionnel volt eredményes. Az elképesztő izgalmakat hozó meccset a 49ers nyerte 33-30-ra.

Matt Ryan nagyszerű bemutatkozása után kapitulált a Tampa Bay ellen. Az első félidőben mindössze egy sikeres passza volt, a végén 13/33-mal zárt és két interceptionnel. Turner sem tudta megismételni az első hetet, most mindössze 42 yardig jutott. Griese sem tett csodát a Buccaneersnél, de Graham és Dunn (165 yard és 2 touchdown együtt), valamint a védelem (4 sack, két interception) segítségével mégis megszerezte a győzelmet 24-9-re a Falcons ellen.

A Miamiban bemutatkozott az újonc Chad Henne, de nem azért, mert már annyival verték a Cardinalst, és már mindegy volt. Pont fordítva… Kurt Warner remekelt, 361 yardot és 3 TD-t passzolt, így Leinartnak is jutott némi játék. A futójáték nem ment annyira, de ez nem is számított. A passzjáték főleg Fitzgerald és Boldin révén ment, előbbi 153, utóbbi 140 yardért és 3 TD-ért volt felelős. Pennington és Henne nem találta a ritmust, mint ahogy Williams és Brown sem a futásban, az Arizona védelme kiválóan fogta meg a Dolphinst. A Cardinals 31-10-re nyert.

A Chargers és a Broncos meccse elképesztő izgalmakat, eseteket és teljesítményeket hozott. Cutler 50 passzt próbált meg, összesen 350 yardot csinált, passzolt 4 TD-t és dobott egy interceptiont. Rivers mindössze 33 kísérletből hozott 377 yardot, 3 TD-t és egy interceptiont. A csapatok félretették a futókat, a Chargers mindössze 18-szor, a Broncos pedig 22-szer kérte a segítségüket, mégis hoztak 79, illetve 139 yardot. Sproles csinált egy 103 yardos kick return TD-t és egy 66 yardot TD elkapást, Brandon Marshall 166 yardot kapott el (18 elkapás), Scheffler pedig 2 TD-t szerzett a második negyedben. Jammer és Gregory 18 tackle-t csinált a Chargers védelmében, és mindösszesen csak egy sack volt a találkozón. A legvégén a Broncos kiegyenlíthetett volna 38-38-ra, de Royal TD elkapása után kockáztattak, és Cutler újra megtalálta Royalt két pontért, amivel egy pontos előnyük lett, így megnyerték a meccset 39-38-ra. A találkozón volt egy igen kétes eset is, mely Norv Turner szerint a meccsbe kerül. Erről a Kickoff.hu-n olvashatnak bővebben.

Az itthoni TV-s meccsen Matt Cassel és a Patriots legyőzte a nagy rivális Jetset. Cassel semmi extrát nem tett, hozott egy átlag teljesítményt, amit a futók (elsősorban Jordan a második félidőben) és a védelem kiegészített annyira, hogy meglegyen a győzelem. Favre nem tudta a mély zónában megverni a New Englandet, mindössze egy igazán jó hosszú passza volt. Nagy különbséget jelentett Favre interceptionje, mint ahogy Feeley kihagyott mezőnygólja is. Továbbá Cassel agyonblitzelése sem jött be maradéktalanul, 3 sacket ugyan összehoztak, de az elsőként kezdő irányítónak általában megvolt az ideje a passzokhoz. A Patriots első győzelmét aratta a Cassel-érában, 19-10-re nyertek a fiúk.

A Steelers és a Browns meccse nem hozott túl sok pontot, 10-6 lett a vége a Pittsburghnek. Willie Parker 105 yardja sokat jelentett győzelemben, de a legnagyobb különbség abban volt, hogy a Pittsburgh tudott TD-t csinálni, illetve hogy szereztek két interceptiont. Jamal Lewis most sem alkotott nagyot, tőle sokkal több kell majd. Roethlisberger a 12 passzt csupán 3 elkapó között osztotta el. A passzjáték gyengélkedésére a nagy szél a magyarázat,  Lewis betlijére pedig a Steelers védelme.

 

3 komment

Címkék: nfl


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr65664798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tattooed loki 2008.09.15. 20:01:07

a maygar vonatkozású történésekről is írhatnál mán'...eee

-glaurung- 2008.09.15. 20:07:08

hát én elvben csak az nfl-ért meg a Wolves junior osztrák meneteléséért felelek, úgyhogy tőlem majd csak arról olvasol. az meg nemskára kész lesz

TD223 2008.09.15. 22:53:57

"Ha nem a Colts nyer, akkor Longwell lehetett volna a hős 5 mezőnygóllal, így azonban senki nem felejti el neki, hogy egy kimaradt, mert akkor minden más lett volna."

Vinatieri is kihagyott egyet, nem lehet Longwellt hibáztatni a vereségért. Közel 50 yardról, fáradt lábbal 10-15 km/h-s szélben hagyta ki.
süti beállítások módosítása