HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.09.23. 17:19 -glaurung-

Volt néhány pofáraesés

Bookmark and Share

Például azonnal a Kansas Citynél, már ha lehet a földön hasalva még jobban pofára esni. A KC 0-2-vel nyitott a szezont, két meccs alatt két irányítót vesztett el, így jöhetett az újonc Thigpen a Falcons ellen. Thigpen pedig inkább kettőt lépett hátra, mint egyet előre, egy TD, három interception. Larry Johnson hiába hozott 121 yardot, ez bőven kevés volt az Atlanta ellen. Nekik elég volt a három megszerzett labda (egyből return TD Houston révén) ahhoz, hogy simán nyerjenek, Ryan nem erőlködött, Turner pedig kacagva futott három touchdownt. Abraham két újabb sackjéről ne is beszéljünk, három meccs alatt már hatnál jár. Egyelőre nem látom okát, hogy a Chiefs miért ne végezzen 0-16-tal, bár szurkolok nekik, hogy ez ne így legyen. A vége 38-14.

 
A Buffalo az előzetes várakozásokhoz képest igencsak nyögvenyelősen hozta a Raiders elleni meccset, Lindell mezőnygóljával ugyanis csak az utolsó pillanatban nyertek. Pedig az Oaklandnek nem ment túl jól. Russell mindössze egy érdemleges passzt mutathat fel, Higgins 84 yardos TD elkapását. Inkább a Bills szórakozta el a dolgot, pedig három TD-t is vittek. A vendégek Janikowski három mezőnygóljával tartották magukat életben, a végére mégis alulmaradtak 1 ponttal – 23-24.
 
A Tampa Bay Brian Griese-vel felállva hosszabbításban nyert. A Bucs mindössze 17-szer futott, Griese elképesztő 67-szer indított passzt. Lett is 407 yardja, no meg 2 TD-je és egy interceptionje. A Bearsnél Orton mindegyikből kettőt dobott (yardból többet). A hosszabbításban Bryantnek mindössze 21 yardról kellett jól rúgnia, ez pedig gyerekjáték volt nekik. A Tampa 28 first downból 22-t passzal ért el, ez elég sokat elmond a vasárnapi játékukról. A Bucs 27-24-re nyert.
 
A Vikingsnél bejött Frerotte becserélése, de inkább a védelmen múlt a győzelem, mint rajta. Williams és Stewart ugyanis mindössze 42 yardig jutott, Delhomme-ot pedig ötször sackelték. Frerotte egy-egy touchdownnal és interceptionnel végzett, Peterson pedig 77 yardot hozott, a defense-ből pedig Winfield tett hozzá egy fumble return TD-t a pontokhoz, így a vége 20-10 a Minnesotának.
 
A forduló egyik óriási meglepetését a Dolphins szállította. Kétszer annyi yardot szereztek, mint a Patriots, és lényegében azt csináltak velük, amit akartak. Megfogták a futójátékot, csináltak négy sacket (hármat Porter), a támadás pedig lehet még jobban ment. Pennington ugyan nem adott TD passzt, de Ronnie Brown egy trükkös játékkal igen, emellett pedig futott négy touchdownt. Ő és Williams összesen 211 yardot futottak össze, ami bőven elég volt a 38-13-as sikerhez. Ráadásul ezzel véget vetettek a Patriots 21 meccses győzelmi szériájának.
 
A Giants gyengélkedése is meglepetés a Bengals ellen, a végére azonban mégis ők maradtak felül, igaz, ehhez hosszabbítás kellett. Palmer végre megdobta első idei touchdownját, és az sem zavarta, hogy összesen hatszor sackelték. Illetve dehogynem, ezért is nem nyertek. A csapatok hatszor váltották egymást a vezető pozícióban. Ami nagy különbséget jelentett, az a futójáték volt, Ward és Jacobs ugyanis 6 yardos átlagot hozott, őket lehetett volna kicsit jobban erőltetni, de a végeredmény szempontjából mindegy volt. A Giants 26-23-at szenvedett ki magából.
 
A Titans Shaubnak sokat köszönhet a Texans elleni győzelemből, a houstoni irányító ugyanis három interceptiont is dobott, ez pedig eggyel több, mint ahány labdát a hazaiak eladtak. Pedig Slaton futójátéka nagyszerűen ment, 116 yardot szerzett. Mindez azonban kevés volt most, hiszen ebből csak 12-t hozott a második félidőben, vagyis a végére rendesen megfogták. Finnegan idén már a negyedik interceptionjét csinálta, ezt éppen 99 yardról vitte vissza hat pontért. A támadóknál White volt a legerdményesebb két TD-vel, a vége 31-12 lett.
 
Az eddig remeklő Kurt Warnert nagyszerűen tartotta meg a Redskins, így sikerült nyerniük. Boldint kivették a játékból, és bár Fitzgerald 109 yardot gyűjtött, mellette más nem nagyon rúgott labdába. James 93 futott yardja segített még, de a két eladott labdát nem tudták feledtetni. Campbell két touchdownja most egy kicsit elhallgattatja a Brennant követelőket, a folytatást meg majd meglátjuk. A Skins 24-17-re nyert.
 
A Broncos nem szívbajos, a múlt héten egy, most pedig két ponttal nyertek. Ráadásul úgy, hogy eggyel több labdát adtak el. Nem sikerült megfogniuk Drew Breest és a többi támadót, az irányító 421 yardot passzolt, Bush pedig összesen 148 yardot hozott futásból és elkapásból. A hazaiaknál Marshall megint kitett magáért 155 elkapott yarddal, de Webster 34 yardos fumble return TD-je és Prater két mezőnygólja is sokat segített. A Siantsnek volt egy safetyje is, de egy elszalasztott goal line szituáció és a végén kihagyott kétpontos – amivel döntetlen lett volna – megpecsételte a sorsukat. A Broncos az újabb idegölő csatát 34-32-re hozta.
 
JT O’Sullivan megmutatta volt csapatának, hogyan kell nyerni. Passzolt két TD-t, míg Gore 130 yardot futott össze. A Lionsnál Kitna azonban még 150 yardig sem jutott, és Rudi Johnson 83 futott yardja sem segített. A Lions két dobott interceptionje sem segített a helyzetükön, a 49ers végig kézben tartva a meccset 31-13-ra nyert.
 
A Seattle-nek pont egy Rams szintű csapat kellett a magára találáshoz. Julius Jones és TJ Duckett végre szépen dolgoztak, így Hasselbeck megengedhetett magának némi pihenőt. Három TD-t hoztott a két futó, az irányító meg egyet. Bulger egy TD-egy interception mérleggel zárt, de az offense-ük kezd tényleg csak Steven Jacksonból állni, most is csak ő teljesített értékelhetően. Ő pedig kevés. A Seahawks 37-13-es győzelme semmilyen szempontból nem meglepő, innen már talán felfelé mennek a seattle-i legények.
 
A Browns 0-3-mal már feltehetőleg búcsút mondhat a jó szezonnak, Romeo Crennel éppen ezért változásokról is beszél. Anderson helyett Quinn talán egy jó változtatás lenne, de a futójátékon is javítani kéne. A Ravens pont a futójáték miatt nyert, Flacco most betlizett egy nagyot két interceptionnel (még mindig jobb, mint Anderson hárma), McClain és McGahee azonban szépen kisegítették 130 yarddal és 3 TD-vel. A 15 perces különbség a labdabirtoklásban is meglátszik az eredményen, ami 28-10 lett a Baltimore javára.
 
A Colts és a Jaguars nagyszerű csatát vívott, a gyengélkedő támadófalak meccsén a Jacksonville-é vizsgázott jobban. Fred Taylor és Maurice Jones-Drew 228 yardot szerzett, ami viszont a legszebb az egészben, hogy mindössze egy TD-t vitt az offense. 41 és fél percet volt náluk a labda (a második félidőben a Coltsnál mindössze négyet), szétfutották a pályát, de a vége nem ment, Scobee lábára háromszor is szükség volt, egyszer 4 másodperccel a vége előtt – ezzel nyertek. Persze Mathis interception return TD-je sem jött rosszul 61 yardról. És még így is ment. Akinek tehát van két jó futója, tudja, mit kell csinálni a Colts ellen. A vége 23-21 a Jaxnek.
 
A Pittsburgh és a Philadelphia csatáját a Philly védelme nyerte meg. Egyik oldalnak sem ment jól a támadás, mindkettőnél bejött a csereirányító (Roethlisbergernek a karja sérült meg), az Eagles pedig elvesztette Westbrookot. És akkor a Philly-D. Kilenc sacket osztottak ki, szereztek három labdát és mindössze 180 yardon tartották a Steelerst. Roethlisberger pedig még egy safetyt is összehozott a negyedik negyedben, csak hogy minden bajuk legyen, így a vége 15-6 lett az Eaglesnek.
 
A Dallas világossá tette mindenki számára az Eagles és a Green Bay legyőzése után, hogy idén nem szórakoznak. Persze a Philly ellen még lesz egy meccsük, a Giants ellen meg még kettő, úgyhogy nem egyszerű a Cowboys élete, de a start impresszív. Aaron Rodgers hiába passzolt 290 yardot, nem volt TD-je a levegőben, sőt, a Packersnek mindössze 1 touchdownja volt, Rodgers futásából. Grant futójátékát megfogták, a levegőben pedig bár Jennings 115 yardig jutott, sok eredménye nem volt. Romo 260 yardja már hozott egy TD-t, de inkább Barber 142 és Jones 76 yardja az, ami fontosabb volt. Mindketten futottak egyébként touchdownt. Romo egyébként kétszer találta meg Austint, aki ebből 115 yardot hozott, nem rossz arány. A Cowboys a 27-16-os győzelemmel továbbra is veretlen.
 
Hétfő este általában Brett Favre ideje, de a Chargers esélyt sem hagyott neki. Rivers és Tomlinson 5 touchdownt hozott össze. A Jets 4 labdát adott el, Favre helyett a végére behozták Clemenst, Thomas Jonest pedig lényegében megsemmisítették a Chargers védői. Volt egy-egy interception TD is Barrett és Cromartie révén a defense-ekből. A 48-29-es győzelem igen meggyőző, de illett volna nem 0-2-vel kezdeni a szezont San Diegoban.

1 komment

Címkék: nfl


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr96677870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TD223 2008.09.24. 21:06:29

Érdemes megemlíteni a Colts meccsen az irtózatos bírói csalássorozatot.

Vége a meccsnek, erre Del Rio kiabálására bedobnak egy sárgát, abszolút semmire befújnak egy PI-t és 5 yarddal arréb teszik még azt is. Nem mindegy, hogy aztán Scobee 51 yardról rúghat, vagy 56-ról.

Freeneyt állandóan a torkánál húzzák vissza, és egyetlen holdingot sem fújnak be.

Harrison elleni sokadik PI-t fújták csak be. Az első INT-nél is az volt.

Stb.
süti beállítások módosítása