HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.10.05. 07:15 -glaurung-

Mire megy a hat pihent csapat?

Bookmark and Share

A Titans nem véletlenül áll 4-0-val, idén elképesztően jók. Az sem okoz nekik gondot, hogy Young megsérült, Collins rutinja borzasztóan sokat jelent. A Ravens és a Titans védelme egyaránt nagyon erős, majdhogynem ugyanannyira, a két másik csapatrész azonban a Tennessee javára billenti a mérleg nyelvét. Heintrich nagyszerűen puntol, a returnjeik pedig ha lehet még jobbak. Offense-ben sokoldalúbbak, Flacco még csak szokja az NFL-t, míg Collins már régóta érzi. Johnson és White pedig nagyszerű párost alkotnak, ketten eddig 7 TD-t futottak. Útban az ötödik a Titansnek.

 
A KC hatalmas fellángolása nem tart ki a Carolina elleni meccs végéig. Larry Johnsont kell levenni a pályáról, onnantól minden meg van oldva nekik. Huard kezd várhatóan most is, bár Croyle szépen gyógyulgat. Steve Smith visszatérése megdobta a Panthers offense-ét, akik hazai pályán ledarálják a Chiefset. Ez azonban nem akadályozza majd meg Tony Gonzalezt abban, hogy a legtöbb yardot elérő TE legyen a liga történetében, ugyanis mindössze 3 kell neki ahhoz, hogy megelőzze Shannon Sharpe-ot. Az egyetlen bánata, hogy nem hazai pályán tehette meg ezt. Egyébként a két csapat eddig mindössze 3-szor találkozott, jelenleg a Chiefs vezet 2-1-re, de a Panthers most kiegyenlít majd,
 
A Bears számára egy feladat van – ne rontsák el. Ha különösebben nagy hibát nem vétenek, nem nagyon tudják odaadni a meccset a Lionsnak. Kitna megint passzolgat jobbra-balra-előre, de futójáték megint nem lesz mögötte. Kevin Smith és Rudi Johnson helyet cserélnek és a veterán kezd majd, de Urlacherék ellen egyiküknek sem lesz esélye. Smith legalább kapott el passzokat is. Kitnának jót tett a pihenőhét, hogy helyrehozza a térdét, azonban a zsinórban harmadik győzelem a Chicago ellen most kicsit merész álomnak tűnik.
 
Rodgers válla nincsen rendben, de feltehetőleg vele kezd majd a Green Bay. Aztán ha kap majd egy nagyobbat, akkor jöhet Flynn, akivel nem mennek majd sokra. A Falcons nagyon bízik Turnerben, bár szerintem Norwood kaphatna egy kicsivel több labdát. Ryan rettenetesen kiszámíthatatlan, hol szuper, hol azt sem tudja, merre van. Ennek ellenére mindkét csapat 2-2-vel áll. A Falcons gondjai idén idegenben voltak, de a Packers védelme kezd lyukas lenni a sérülések miatt, és ezt ki lehet majd használni. Al Harris nincs a jobb oldalon, a fal közepe pedig gyenge, ezekre kell fókuszálnia a Falconsnak, és lehetőleg elkerülnie Woodsont. Persze ez még nem garancia a győzelemre, majd meglátjuk, mi lesz.
 
A Colts pihenőről jön vissza, a Texans pedig végre hazatérhet. Bob Sanders hiányában a baloldali futások lesznek az előtérben Slatonnél, aki nagyszerű irányváltásaival sok gondot okozhat majd a Coltsnak. Elég csak arra gondolni, hogy a Jaguars mit tett ellenük a földön. A meggyengült Colts támadófal tesztelve lesz, ilyen alkalmakat nem lehet kihagyni. Ám volt idejük pihenni, kérdés, két hét mire volt elég. Nagy szükség lenne a futójátékra, mert amit eddig mutattak, az nem lesz elég a folytatásban. A Houstonnak nem nagyon lesz ennél nagyobb esélye az Indianapolis ellen, meg kéne ragadniuk.
 
Nagy meglepetést okozott a Dolphins a Patriots ellen, sőt, ha lehet mondani, akkor óriásit, ugyanazokat a dolgokat azonban kétszer nem tudják elsütni. Szép odavágás volt a csoportriválisnak, a Chargers ellen azonban szépen visszasüllyednek. Ronnie Brownt árgus szemekkel figyelik majd. Akivel viszont komolyan foglalkozniuk kell, az Joey Porter. Rivers nyakán fog lihegni, ennek ellenére az irányító jól meglesz. Tomlinson igazából nem rossz, de nem is jó. Inkább szürke. Tavaly ilyenkor jött Turner, idén ilyenkor jöhetne Sproles. Vagy LT, de a passzjátékban. Nyilván ha nem lenne sérült a lábujja, jobban menne, de ebből kell főzniük. A védelem tartsa nyomás alatt Penningtont, akinek eddig sem ment nagyon, és ezután sem fog.
 
A Seahawks és a Giants is pihizett egyet a múlt hétvégén. Vagyis egyik sem fáradtabb, mint a másik. A Seattle-nél a futójátékot kell figyelni, Jones szuper idén, Duckett pedig a rövid yardokat nyomja át eszement erőkkel. Hasselbeck viszont nincs sehol. Manning és a Jacobs-Ward duó szépen megy, Burress hiányát azonban megérzik majd. Ugye az az egy meccset is érintő eltiltás. A túloldalon viszont nemhogy hiány, de majdhogynem túltöltés lesz az elkapóknál, ugyanis Branch és Engram is visszatér. Ez kell Hasselbecknek, hogy visszataláljon régi magához. Meglátjuk, hogy az elkapó-mozgások mennyit jelentenek majd.
 
Elképesztő, ami az NFC East csoportjában van. Négy ennyire erős csapat egymás hegyén-hátán szinte már sok a jóból. A Redskins kikapott a Giantstől, a Cowboyst viszont megverte. Most az Eagles jön a soron, akik Westbrook hiányában nagyot koppantak a Chicago ellen. Westbrook nagy fegyver, mióta ő sérült, hat red zone túrából csak egyet fejeztek be pontokkal. Most azonban megint jöhet, és főleg az elkapásokkal. Screenekkel megpróbálják szétnyitni a linebackereket, ám McNabbnek figyelnie kell olyan trükkös zónázásokra, amiket Romo ellen bevetettek. Campbell úgy tűnik, beért, de lehet, hogy ez csak egy mozzanat volt. Azonban 17 sack a Philly oldaláról komoly tény, nagy nyomás lesz rajta. Mint idén minden NFC East csata, ez is pokolian kemény és izgalmas lesz. NFC East for president.
 
Este jön a tévén a Bucs a Broncos ellen. A Tampa Bay szépen kihasználta Rodgers sérülését, Cutler azonban nem lesz ilyen kegyes hozzájuk. Igazából borzasztóan mérgesek, amiért így elbánt velük a KC, és ez most a Tampán fog csattani. Cutler küld ellenük 300 yardot, a védelem felszívja magát a futás ellen, és nem nagyon lesz miről beszélni. Young kicsit nagyobb szerepet kap majd, mint eddig, olyan 15 futása lehet, de csak hogy Cutlerről tereljen és jobban menjen a passz. A Bucs jó a futás ellen, a passzok viszont gondot okoznak, ezt használják majd ki Denverben.
 
Izgalmas lesz a veretlen Buffalo meccse idegenben a Cardinals ellen. Boldin egy helmet-to-helmet ütközés miatt kihagyja ezt a meccset, vagyis Warnernek egyedül Fitzgerald marad meg a kedves játszótársai közül. Rajta double coverage lesz, a futójáték ellen meg amúgy is jó a Bills. Boldin hiányával elég sokat gyengült a Cardinals offense-e, őt nehéz lesz pótolni, ha nem lehetetlen. Védekezésben és special teamben erősebbnek érzem a Billst, így övék lehet a meccs.
 
Palmer nagyon szeretne játszani, de igazából a Cowboys ellen annyira fölösleges az erőlködésük, hogy elmondhatatlan. Ahol idén a Bengals áll, ahhoz képest a Cowboys egy másik liga. Palmer nem találja a ritmust, futójátékuk nincs. Dallasban nagyon csúnya vereséget fognak elszenvedni, és még örülhetnek majd, ha nem shutout lesz. Owens a Skins elleni vereség után több labdát akar magának, hát a Bengals ellen kitömhetik őt is. Palmeren nagy nyomás lesz, és ha még kezd is, lehet, hogy nem bírja majd sokáig. A Cincinnatit semmiben nem látom még csak közel sem a Dallashoz, sima ügy lesz a meccs.
 
A Patriotsnak jót tett a pihenő (kinek nem tesz jót?) a Dolphins elleni csúnya-csúnya betli után. Két hetük volt összerakni a futás elleni védelmet és Matt Casselt kicsit megemberelni. Persze a 49ers ellen valamivel könnyebb lesz, a Saints is 363 yardot vitt nekik passzolva. Ennyit Cassel nem fog, de a biztos passzaival hozhat 200 fölött bőven. A San Francisconál leginkább Gore lehet az, aki a hátán viheti a csapatot, rá kell majd nagyon figyelni. JT O’Sullivan 19 sacket kapott idén, és a 3-4-ből rendesen lehet variálni a blitzeket. Nem lennék a helyében vasárnap este.
 
A Steelers olyan RB-ket fog pályára küldeni, akiket még nem is láttunk. Na jó, Davenport neve ismerős, ráadásul ő otthon van a Steelers offense-ében is valamennyire. De se Parker, se Mendenhall nem lesz. A védőfalban is vannak hiányok, mint ahogy a támadóban is, úgyhogy nem lesz ez egy egyszerű menet. Big Ben válla nincs rendben, ellene lehet majd csinálni a nyomást. A Jaguars számára ez hasonló meccsnek néz ki, mint a Colts ellen. Adott egy csapat, ami a futás ellen legyengült (sérülések miatt), és a támadó fala sincs rendben. Persze azért a linebackerekkel vigyázni kell, de ha már ott vannak, akkor az egy 3-4 yardos futás. Mojo és Taylor megöli az órát, és viszik a meccset a Jaxnek.

Szólj hozzá!

Címkék: nfl


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr46696759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása