HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.10.08. 09:37 -glaurung-

A Colts fordítása volt a legnagyobb

Bookmark and Share

A Tennessee – Baltimore meccsen igazából csak a védelmeknek ment, a támadók nem sokat alkottak. A Titans valamivel szerencsésebb volt, illetve a labdákat jobb helyen szerezték, és jobb volt a mezőnypozíciójuk. Na persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy Collins 11 játék alatt vezette végig 80 yardon a csapatát, amivel megszerezték a vezetést a végén. Ehhez azért kellett egy roughing-the-passer büntetés is, ami életben tartotta a támadást. A 13-10-es győzelem a Titansnek 5-0-s kezdést jelent, míg a Ravensnek is van egy szép sorozata – 23 meccse nem engedtek futót 100 yard fölé. Azért az is szép.

 
A Kansas villant egyet a Broncos ellen, a Panthers azonban már nem kegyelmezett. A KC egész meccsen mindössze 127 yardot hozott, eladott három labdát, és az előző meccsen 198 yardot futó Larry Johnson most mindössze 2-ig jutott. Ez azért árulkodó adat. A Panthersnél eddig Stewart volt a fő futó, Williamsnek azonban most jobban ment, méghozzá 50 yardnyival jobban. Ő futott két TD-t (plusz volt egy elkapásból is), Delhomme passzolt kettőt, Steve Smith pedig feldobta a passzjátékot. A Carolina 34-0-ra nyert, és a Chiefs egyetlen öröme az lehet, hogy Tony Gonzalez megdöntötte Shannon Sharpe NFL rekordját.
 
A Chicago nem rontott a Lions ellen, sőt, Kyle Orton parádézott. Ez egyetlen Bears irányítóra sem volt jellemző az elmúlt időkben, úgyhogy nagy szó. 334 yardot és 2 TD-t passzolt, amire szükség is volt, mert a futójáték akadozott. A Chicago addig gyűrte Kitnat, amíg megsérült, úgyhogy jött helyette Orlovsky, de ez egyenlő volt a vereségük aláírásával. Orovsky második passza ráadásul Tillman kezében kötött ki, aki 26 yard után TD-t ért el belőle, ezzel lett 30-0 nekik (és még jött az extra). A vége 34-7 lett a Bearsnek.
 
Rodgers ugyan végigjátszotta a meccset a Packersnél, mégis kikaptak hazai pályán. Matt Ryan nem volt szenzációs, de pont annyit csinált, ami Turner 121 yardja mellé elég volt. Reggie White 132 yardot és egy TD-t kapott el, rá építenek sokat a passzjátékban. A végén a két csapat között 3 pont volt, ami Crosby kihagyott mezőnygóljával el is tűnt volna. Abraham komoly gondot okozott, csinált egy sacket, végig nyomás alatt tartotta a sérült Rodgerst, plusz okozott jó pár holding penaltyt is. A vége 27-24 a Falconsnak, akik először nyertek idegenben Ryannel.
 
A Colts 17 pontos hátrányból jött fel, szinte kizárólag a védelemnek köszönhetően. 8 perccel a vége előtt még minden csodás volt a Texansnak, utána viszont jött a hidegzuhany. Manning csinált egy szép drive-ot, de ez is csak szépítés volt. Aztán Brackett 68 yardról visszavitt egy fumble-t, majd szereztek még egy labdát Shaubról, 20 yardról pedig könnyű volt a Coltsnak a dolog. 2:10 alatt szereztek 21 pontot, vagyis elképesztőt hajráztak. Nyilván ugye minden meccs 60 percig tart (legalább), a Texans kicsit korán bement az öltözőbe. Maguknak rontották el, pedig minden adott volt a győzelemhez. 31-27-re kaptak ki.
 
A Dolphins nem viccelt a Patriots ellen, és a Chargers ellen is folytatták a sorozatot. Pennington mindössze 7 passzt rontott, volt 228 yardja, míg Ronnie Brown 125-öt futott most is. A San Diegonak nem volt futójátéka, és Riverst is alaposan megfékezték. Ronnie Brown már 11 direct snapnél jár, idén ez a módi Miamiban. Ami meglepő, hogy a Dolphins zsinórban hetedszer nyert a Chargers ellen. A Miami 17-10-re nyert.
 
A Giants elképesztő dominanciája most is kijött, ezúttal a Seahawks ellen. 523 yardot szereztek 187 ellenében, és 44-6-ra nyertek. Igazából minden összejött nekik, még úgy is, hogy Burress nem volt a pályán. Volt azonban Hixon, meg Sinorice Moss, ők ketten 3 TD-t kaptak el. Brandon Jacobs 136 yardot és 2 TD-t futott, egyszerűen megállíthatatlan volt. Hasselbeck összeszedett egy kisebb sérülést, ami még visszaüthet a későbbiekben.
 
A Redskins-zel idén számolni kell, ez már világos. Sokan kritizálták Campbellt az év elején, mint ahogy Zornt is az első vereség után, azóta azonban kisütött a nap Washingtonban. Portis 145 yardig jutott, Campbell jól kitömte Cooleyt labdával, ám a passzolt TD mégis Randle El kezéből indult. Westbrook ugyan vállalta a meccset, de végül két törött bordával hagyta el a pályát. Az első két támadásban az Eagles 9 first downt szerzett, utána azonban mindössze 5-re voltak képesek az egész meccsen. A Redskins 23-17-re nyert, és 2-1-re áll a csoportján belül, úgy, hogy csak idegenben játszott ellenük. Vagyis a nehezén túl vannak.
 
A Tampa Bay és a Broncos meccse enyhén szólva unalmas volt. Egyedül Garcia beállítása mentett valamit a helyzeten, aki meg is ragadhat a center mögött a további meccsekre. Cutler és a Broncos offense kicsit enervált volt, de még így is hozták a meccset. Nem volt interception és nem szenvedtek el sacket, ami sokat számított. A vége 16-13 lett.
 
A Buffalo ekkora vereségére nem sokan fogadtak volna. Boldin ugyan nem volt, de nem az ő pótlásán, hanem a 4 szerzett labdán múlt a Cardinals győzelme. Warner 250 yardon és 2 TD-n végzett, és bár remek szezonja van, felröppent a hír, hogy a szezon után visszavonul. A Billsnél Edwards elég korán kivált, Losman pedig bár erőlködött, nem tudta rendesen pótolni. Az Arizona 3 futott TD-je komoly különbséget jelentett. A védelem 5 sacket osztott ki, ebből LaBoy kettőt. Edwards visszatértéig hasonló sors vár a Billsre, mely most 41-17-re kapott ki.
 
A Dallas kicsit elszórakozta a dolgot a Bengals ellen, de szerencséjükre időben ébredtek. Romo 3 TD-t passzolt, de Barber és Jones futójátéka vitte inkább őket előre. Owens hiába sírt sok labdáért, most is csak kettőt kapott. Palmer passzolt ugyan két TD-t (mindkettőt Houshmandzadeh-nak), de ez még mindig kevés volt. A Cowboysnak a futójáték erőltetése meghozta a győzelmet, 31-22-re nyertek.
 
A New England egy nagyon okos dolgot talált ki a pihenőhét alatt – Randy Mossnak kell passzolni. Passzoltak is neki, lett 111 yardja, Welkernek meg 73. Mondjuk a nyitány kicsit ijesztő volt, mert Cassel első 7 passzából 5 jó volt, a másik kettő azonban interception. A második félidőre azonban felszívták magukat, szereztek 3 interceptiont O’Sullivanről, 200 yard alatt tartották a 49erst, és 19 perccel többet birtokolták a labdát. Kevin Faulk először futott 2 TD-t az NFL-ben. A Patriots jól jött ki a bye-weekből, és 30-21-re nyertek.
 
A Steelers jó pár sérülés ellenére tudta hozni a meccset a Jaguars ellen. Big Ben magára vette a terhet, 41-szer passzolt (26-szor jól), volt 309 yardja és 3 TD-je. Parker és Mendenhall futójátékát Moore vette át 99 yarddal. Ez azonban csak úgy ment, hogy a védelem nagyszerűen tette a dolgát. Taylor, Garrard és Jones-Drew 38 yardot futott, és a passzjáték sem ment jól. Roethlisbergeren ugyan nagy volt a nyomás, mégis jól bírta a válla, de volt egy interceptionje, melyből Mathis 72 yardról D-t szerzett. Ha ez nincs, simábban ment volna a dolog, így 26-21-re nyertek.
 
A Saints négy eladott labdája rengeteg volt. Pedig 100 yarddal többet szereztek, Reggie Bush pedig két punt return TD-t is szerzett. Három ponttal azonban így is lemaradtak. A félidőben 20-10-re ment a Vikings, aztán jött a két Bush-touchdown, meg egy mezőnygól, és máris 27-20 volt nekik. Longwell azonban bevágott kettőt, az utolsót 13 másodperccel a vége előtt. A győzelemhez persze kellett Gramatica ezt megelőző hibája, meg Kaesviharn szabálytalansága. Gramatica egyébként összesen kettőt rontott, egyből a blokk után TD is lett. A meccset Peterson és Bush párharcára hozták le, futott yardokban döntetlen lett, Bush elkapásai és két visszahordása azonban sokat jelentett, még ha nem is tudtak nyerni. A vége 30-27 a Vikingsnek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr78704945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása