HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.10.12. 11:03 -glaurung-

Hogy kezd Haslett a Ramsnél?

Bookmark and Share

Matt Ryan dolga nem lesz egyszerű, mert lehet, hogy az eddigi kedvence, Reggie White nélkül kell majd kiállniuk. Turner hiába volt eddig megbízható, a Bears ellen nehéz remekül futni. Orton úgy tűnik, feljövőben van, ám ha nem játszik olyan jól, mint legutóbb, akkor is elég lehet a formája egy győzelemre. Turner egyedül kevés, ráadásul csak a páratlan heteken megy neki jól, ez pedig most a hatodik hét. Ha olyan formával jön elő a Falcons, mint a Packers ellen, akkor szoros lehet, de Bears védelme ellen miatt inkább rájuk fogadnék.

 
Nagy kérdés, hogy Ronnie Brown meddig tudja még játszani a Wildcat játékot. Idegenbe mennek a nyeretlen Houston ellen, akik az utolsó négy percben vesztették el a biztosnak tűnő meccsüket a Colts ellen. A Dolphins nagy nyomást tud majd rakni Shaubra, úgyhogy Slaton futójátéka felértékelődhet rendesen. Mario Williamsra Jake Long vigyáz majd, aki eddig mindenkivel jól elvolt, úgyhogy most sem lesz gond. Mivel Shaubnak rémálom lesz a meccs Porter és társai miatt, a Dolphins átugorhat pozitívba.
 
A Colts megmutatta, hogy bizony a hajrá megy nekik. Peyton egyelőre csak árnyéka önmagának, de még így is jobb lesz, mint Flacco. Persze azért a Ravens védelme ellen gondjai lesznek, folyamatos nyomás lesz rajta. A futás ellen már évek óta rosszak Indianapolisban, a Ravens pedig Lorenzo Neal megszerzésével tovább erősödött. A FB szépen takarít majd McClain és McGahee előtt. Bob Sanders megint csak nem lesz, ez garancia a 100 fölötti futáshoz a Ravensnél, akik nem engedtek futót 100 fölé 23 meccse. Addai sem töri meg ezt a sorozatot, a Colts pedig hazai pályán kikaphat.
 
Kitna esélyes, hogy nem játszik, ha nem lesz pályán, borítékolható a Vikings sima győzelme, ha pályán lesz, akkor csak 80%. Frerotte-nak nem kell majd nagy teljesítmény, hiszen az erőtlen Lions ellen simán szereznek több pontot, mint a vendégek. Peterson a Saints ellen szenvedés után megint nyargalhat jobbra-balra. Persze Frerotte számára jó hír, hogy a Detroit pocsék a passz ellen. Sima meccs lehet a Vikingsnak, de azért észnél kell lenniük.
 
A Saints megmutatta Peterson ellen, hogy felkészültek a futókra, még ha ez a Vikings elleni meccsig nem is volt így. Szóval nagy kérdés, hogy melyik arcukat mutatják vasárnap. Hiszen a Raiders csak a felépülő RB-kben bízhat, McFadden és Fargas is sérült ugyanis. Russell nem lesz képes annyira felhozni a csapatot egyedül, hogy Brees ellen eséllyel induljanak. A New Orleansnak elég lesz a futás ellen figyelni, offense-ben meg hozni a megszokott dolgokat, és akkor nem lehet gond.
 
Palmer biztosan nem játszik, úgyhogy a Jetsnek még könnyebb dolga lesz. Carson már kezdett rátalálni a ritmusra az elkapókkal, Fitzpatrick viszont kezdheti az elejéről a dolgokat. Favre-nak még különösen nagy nyomásra sem kell számítania, ráadásul ugye pihenőjük volt, ami plusz egy hét gyakorlást jelentett nekik. A Cincinnati Perry gyengélkedése miatt gyorsan leigazolta Cedric Bensont, akire már most nagy szerep hárulhat. Összességében azonban kevésnek tűnik a Bengals minden erőfeszítése, a Jets ha nem csinál hatalmas hibákat, nehezen veszthet.
 
A Panthers és a Buccaneers csatája végre izgalmas lehet. Illetve nem végre, hanem a fordulóból ez az első olyan meccs, amit különösen várok. A Bucs Garcia mellett marad, ami jó hír a passzjátéknak, Graham és Dunn pedig elég jól játszott idén. A Panthers is erős offense-ben, hol Williams, hol Stewart fut jobban, Delhomme pedig Smith visszatérésével még jobb lett, pedig eddig sem panaszkodhattak. Nehéz jósolni, mivel a Tampának sokat adhat a hazai közönség.
 
A Redskins elég nagy hajrában volt az elmúlt hetekben, Dallas, Philly, kezdésnek meg Giants. A Rams könnyű falatnak ígérkezik hazai pályán, csak nehogy elkönnyelműsködjék. A Ramsnek ez lesz az első meccse Haslett-tel, aki visszatette kezdőbe Bulgert. Új edzőről lévén szó külön jót tett a bye week, azonban a Skins annyira együtt van most, hogy nem nagyon tudja őket megfogni egy 0-4-es csapat. Campbell egyre jobb, Portis pedig régi önmagát idézi, szerencséjére nincs sérülése. A Washington győzelme biztosnak tűnik.
 
Jacksonville – Denver, újabb izgalmas párosítás. A Broncos Scheffler és Young nélkül lesz, közülük inkább Young hiányzik majd. Cutlernek is a komoly nyomásra, hanem az interceptionökre kell majd figyelnie. Royal is hiányozhat, akit nem ártana rendesen pótolni a Jaguars ellen. A Denver 25. a futás ellen, ez a Jax remek párosának jót jelent, a Steelers ugyanis rendesen megfogta őket legutóbb. A Broncos lesz otthon, úgyhogy talán ők vannak előrébb, de ha beindul a Taylor-Mojo páros, akkor könnyen lehet az, mint a Colts ellen.
 
Hiába lesz idegenben a Dallas, annyira kiegyensúlyozottnak tűnnek (még a Redskins elleni vereséggel is), hogy a Cardinalsnak nem sok esélye lesz. Persze ezt az esélyt növeli Newman és Williams hiánya, hiszen az Arizona idén főleg a passzjátékban erős. A Bengals ellen szépen fordult a futás felé a Cowboys, most ugyanez várható, hiszen Barber és Jones képességeit ki kell használni. Mindkét csapat nagyon erős, a Dallas azonban valamivel előrébb van.
 
Westbrook ismételten nem lesz, úgyhogy jöhet Buckhalter megint, ez azonban nem igazán jó hír a Philly számára. A védelmüket elsősorban Frank Gore teszteli majd, O’Sullivanről a Patriotshoz hasonlóan ők is jó pár labdát szerezhetnek, valamint odateszik magukat a blitzeknél is. A 49ers idén alig birtokolja a labdát, elsősorban a harmadik kísérletek miatt, vagyis ha az Eagles hosszan tartja a labdát, nem lesz gond. Persze itt megint bejön Westbrook problémája, aki nélkül nehéz sokáig pályán maradni 60 percen át. Ezt a csatát élőben is követhetjük majd a TV-ben.
 
Rodgers válla még mindig nincs rendben, Kerneyt pedig nehéz lesz megfogni. A Seahawks futójátéka gyönyörű, már csak a passzoknak kéne feljönni, Branch azonban ahogy jött, úgy ment is egy sérüléssel. Hasselbeck és Wallace is sérült a Seattle-nél, ha valamelyikük nagyot kap, jöhet a csere, és egyben a vereség is. A kulcs tehát az irányítók megvédése lesz.
 
A New England maradt nyugaton, nem vesztegetett időt az átállásokkal. Casselre most vár a legkomolyabb meccse, hiszen a Chargers talán a legerősebb csapat eddig nekik az idén. Ami kell náluk, az a jobb védelem. Brady rutinból megoldotta azokat a helyzeteket, amikben Casselt most földre viszik, vagyis a falnak is alkalmazkodnia kell. Moss ismét előtérben, és a futójátékban is van kit váltogatni, persze csak módjával, mert Maroney és Jordan is sérült. A Chargersnél Chambers hiánya lehet a gond (öt TD-t ő hozott), illetve Tomlinson sérülése, és az abból adódó formahanyatlás. Chambers helyét részben Gates veheti majd át. A Chargers tűnik esélyesebbnek, de Belichick mindig ki tud találni valami újat.

2 komment

Címkék: nfl


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr24709579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizsama 2008.10.13. 13:21:13

"A Washington győzelme biztosnak tűnik." :D

zom 2008.10.13. 15:42:54

Roddy White, nem Reggie.
Nem mintha számítana, de igen.
süti beállítások módosítása