HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.12.03. 08:00 mdi

Focisták bűnöznek

Bookmark and Share

Magyarországon persze csak a labdarúgók, hokisok meg a birkózók vannak olyan laza arcok, hogy fittyet hányva törvényre és társadalmi normára igazán rossz fát tegyenek a tűzre. Meg persze annyira balekok is, hogy ezzel csúnyán megbukjanak. Reméljük a hazai amerikai focisták a jövőben is kollektíve jó állampolgárként vonulnak be a köztudatba. Addig is az NFL játékosok törvényszegéseinek bőségkosarából szemezgethetünk.

Lipcsei Roland és Máté Gábor siófoki/nyíregyházi focisták épp a napokban kerültek (újra) címlapokra, ügyüket vádemelési javaslattal adta át a rendőrség az ügyészségnek. A két jómadár, avagy megbízottaik, 1 kiló speedport fuvaroztak, feltesszük Nyíregyháza-Siófok viszonylatban. El tudjuk képzelni a hatalmas vállalkozás szikrájának kipattanását:

- Te Gabikám, valahogy kockára kéne tenni a karrieremet és a havi félmilliós fizetésem. Nincs valami ötleted?

- Hát nem is tudom. A drog az laza dolog, Roli? Az ukránoknak jó poruk van olcsóért, ott nálatok Diszkóparton meg van kereslet, nem?

Valami hasonló játszódhatott le Farkas Petiéknél is, igaz a sportörvény olimpiai járadékról szóló passzusában nem rendelkezik a jogerősen elítélt bajnokokról. Így lehet, hogy az adófizetők nem csak kosztot és kvártélyt adnak pár évig Éremharapó Péterünknek, de mellette továbbra is állják a cehet a mindenkori átlagkeresetnek megfelelő örökjáradéka után.

Visszakanyarodva az amerikai football háza tájára, volt honnan és miből szemezgetni. A profootballtalk-on még számláló is van a letartóztatás mentes napok nyilvántartására. Jelentjük már két nap is eltelt a legutóbbi őrizetbe vétel óta! Az ittas vezetések, drogbirtoklások és verekedések tengeréből kigyűjtöttük a legnagyobb és legbalekabb bűnöző focisták hatos listáját.

6. Plaxico Burress, elkapó, NY Giants
A Giants 17-esének nem egy alkalommal gyűlt meg a baja csapata vezetésével és a törvénnyel, azonban az i-re a pontot a múlt héten tette fel. Burress pénteken, állítólag saját magát lőtte combon lőfegyverével. Mi más dolga lenne egy meccsre készülő elkapónak, mint pisztollyal hadonászni egy night clubban? Szerencséjére a sebesülés nem komoly, 1-2 héten belül akár játszhatna is. Szerencsétlenségére New Yorkban fegyvertartási nélkül, nem regisztrált lőfegyverrel nem lehet flangálni az utcán, a cselekmény önmagában megér 3,5-15 év elzárást. Bejegyzésünk megjelenése óta a Sportgéza is foglalkozott Plaxicoval.

5. Mark Ingram, elkapó, NY Giants
Ingram 1991-ben volt aktív részese a Giants Super Bowl győzelmének (itt tendenciát vélünk felfedezni). Öt évvel később visszavonult a játéktól, azonban okunk van feltételezni, hogy nem sikerült a megfelelő anyagi hátteret megteremtenie 9 éves karrierje során. 2001-ben elítélték hamis pénz birtoklásáért, majd 2004-ben egy újabb évet töltött rács mögött, miután ellopott egy hitelkártyát. Teljesítményét szabadulása után koronázta meg, mikor is bűnösnek találták 300 ezer dollár értékű hamis csekkek beváltásában, illetve pénzmosás bűntettében 200 ezer dollár mértékéig. Az eredmény? 92 hónap elzárás.

4. Travis Henry, futó, Buffalo Bills
Travis Henryt a Buffalo Bills draftolta 2001-ben. Az északiaknak mintha valami vonzódásuk lenne, a problémás RB-khez, lásd később. Henry 2002-ben közel 1500 yardos teljesítményével bekerült a Pro Bowlba. 2004-ben megsérült és elvesztette kezdő pozícióját. Előbb a Titansba igazolt, ahol első eltiltását kapta nem megengedett szerek használatáért (értsd marihuána), majd a Denver Broncoshoz került, ahol ezt további két ilyen eltiltás követte. Mike Shannahan egy darabig kiált játékosáért, azonban 2008 nyarán megelégelte kiszámíthatatlanságát és elküldte a csapattól. Hogy is lett volna Henry kiszámítható, mikor a jelek szerint inkább kokain báróként képzelte el jövőjét, mint játékosként. Lipcsei és Máté nagypályás kollégáját (5 kg, a drágából) 2008 szeptemberében tartóztatták le bűnszervezetben elkövetett kábítószer kereskedelemért. Amennyiben bűnösnek találják 10 évtől életfogytig tartó börtönre számíthat. Ahonnét fizetheti majd a gyerektartást kilenc asszonynak "gyártott" kilenc porontya után.

3. Michael Vick, irányító, Atlanta Falcons
Az ex-Falcon irányítót talán keveseknek kell bemutatni. 2001-ben atletikusságának és látványos játékának köszönhetően elvarázsolta a futball közönséget világszerte. Ezt a Falcons egy 10 éves 130 millió dollár értékű szerződéssel hálálta meg, és a szponzorok is sorban álltak az ajtó előtt. Azonban Mr. Vick kicsit unalmasnak találta a szokásos NFL életet - tudják edzés, meccs, világhír, drága autók, drága nők - és kitalált magának egy csodás hobbit. Mintegy 3-400 ezer dollárjának a kutyaviadalok világában látta megfelelő helyét. A rövid távú eredmény csak a veszteségesen működő kennel volt, a hosszú távú pedig a 23 hónapos börtönbüntetés és a nemrég bejelentett csőd. A valaha volt legjobban kereső NFL játékos jelenleg 12 milliós vagyonnal és 20 milliót meghaladó adósságállománnyal rendelkezik, mialatt kevesebb, mint napi 1 dollárt keres a börtönben.

2. O.J. Simpson, futó, Buffalo Bills
A magyar közönség jó része OJ Simpson révén láthatott először amerikai focistát a tévében. Előbb Arany Málna díjas színészi alakítása révén a Csupasz Pisztoly trilógiában, majd hírhedt autósüldözése révén a híradókban. Kész csoda, hogy ezek után ilyen nagy népszerűségnek örvend itthon a foci. Simpson, aki az NFL történetében először futott 2000 yardnál többet egy szezonban, 1994 júniusában pedigréjéhez méltóan hosszú autósüldözés után adta meg magát a Los Angeles-i rendőröknek, miután volt feleségét és annak barátját holtan találták. Menekülése ellenére büntetőperében 1995-ben felmentették. A polgári peres eljárás során azonban bűnösnek mondták ki Fred Goldman és Nicole Brown halálában és 33.5 millió dollár kártérítésre kötelezték. Mondhatnánk, hogy OJ olcsón megúszta. Azonban a fenegyerek ezután sem ült a fenekén. 2007 őszén, három társával felfegyverkezve rontott egy Las Vegas-i hotelszobába, ahonnan sportereklyéket tulajdonítottak el. Simpson szerint a tárgyak az ő tulajdonát képezték, ők csak visszavették azokat, azonban ez nem hatotta meg különösebben az esküdtszéket. Bűnösnek találták 12 vádpontban, köztük emberrablásban (életfogytiglan) és fegyveres rablásban (sok év börtön). Jelenleg büntetésének kiszabását várja, ahol akár 60 évre is felszaladhat a számláló. Ja, és hogy növeljük a balek faktort: 2004-ben 33 ezer dollár kartérítés kellett fizetnie, amiért kábel tv-t lopott.

1. Rae Carruth, elkapó, Carolina Panthers
És a győztes: Rae Carruth! A kaliforniai születésű WR az 1997-es drafton a Panthers-hez került, akik négy éves, 3.7 millió dollár értékű szerződést kötöttek vele. Erőteljes első évet produkált, az újonc elkapóknál minden statisztikai kategóriában a topon végzett. 1998-ban lábtörés miatt mindössze egy meccset játszott. 1999-ben gyenge kezdés után (6 meccs, 14 elkapás) erőteljes zuhanásnak indult karrierje. November 16-án egy autóból négy lövést adtak le barátnőjére, aki 8 hónapos terhes volt ikreikkel. Rae szerencsétlenségére a barátnő nem halt meg azonnal. Hívta a 911-et és elmondta, hogy barátja megállt autója előtt, majd jött egy másik kocsi, melynek utasa a lövéseket adta le, majd Carruth beült járművébe és elhajtott. A szerencsétlenül járt Cherica Adams kómába esett, egyik gyermeke túlélte az esetet, azonban súlyos fogyatékossággal jött világra. Carruth jelentkezett a rendőrségen, 3 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett. Mikor barátnője egy hónappal később belehalt sérüléseibe, Carruth nem jelentkezett a rendőrségen, így elveszítette az óvadékot. Végül Tennessee államban fogták el, ahol egy kocsi csomagtartójában bujkált 3900 dollár készpénz, néhány Mars szelet és a vizeletének tárolására szánt üvegek között. Mint később kiderült Carruth leginkább a gyerektartást akarta megúszni, egy korábbi kalandjából kifolyólag már fizetett egy anyának, és ezért bérelte fel a gyilkosokat. Szerencséjére az elsőrendű gyilkosság vádjában nem találták bűnösnek, így megúszta a méreginjekciót, jelenleg 18-24 éves börtönbüntetését tölti.

25 komment

Címkék: nfl labdarugas burress ojsimpson


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr70800217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChGeri 2008.12.03. 13:52:21

Hábbazz! A toplistás hetedik már biztosan fehérember, ugye? Vagy csak a hetvenhetedik? :D :D :D

reparon 2008.12.03. 13:54:32

Farkas peti h kerul ide? Amugy, ha valami JAR, az akkor is jar egy olimpiai bajnoknak, ha az kesobb bunozget. Ilyen alapon vegyuk el a hazat, kocsijat, nyugdijat attol, aki fejbebassza az asszonyt. Raadasul FP eseteben van egy felmento es egy nem jogeros bunosseget megallapito itelt. Csak hat Peterunk nem bizik annyira a magyar jogszolgaltatasban. Ha a magyar birok olyan jok lennenek, mint ahogy o birkozot (beleertem rendorseg+ugyrszseg) akkor lehet nem szelel el, mert nincs miert.
udvozlettel
kaiser ede

Roodie 2008.12.03. 13:54:32

Plaxico Burress, nem Palaxio :-)

mahatma 2008.12.03. 13:59:06

Plaxico Burress a helyes név...

TD223 2008.12.03. 14:06:02

Burress nem játszhatna 1-2 hét múlva. Megvizsgálta a csapat orvosa és 4-6 hétig tartana, míg helyrejön a lőtt sérülése. Így a nemfocisérült listára került + 4 meccs eltiltás.

Meg kell jegyeznem, ott is hülyék a zsaruk. Azért basztatják Antonio Piercet, mert nem a klubból hívták a zsarukat, hanem bementek a kórházba és aztán a rendőrségre.

Vickről pedig annyit, hogy csak 2 akkora marha tulaj van az NFL-ben, aki kiad egy bénán passzoló közepes "RB"-re ennyi pénzt. Szerencséjére az egyikhez odakerült anno.

marcika 2008.12.03. 14:06:11

A fehéreket az Oakland rúgója, Sebastian Janikowski képviseli nagy számú, azonban kevésbé súlyos cselekedeteivel. Ő többnyire részeg randalírozásra és folyományaira szorítkozik.

mdi 2008.12.03. 14:09:23

A 4-6 hetet még nem olvastam, ez mai fejlemény lehet.

Pierce-t azért basztatják, mert feltételezik, hogy el akarta rejteni a fegyvert.

A Palaxio-ért elnézést, nekem is megakadt rajta a szemem, aztán mégsem javítottam.

TD223 2008.12.03. 14:10:22

Burress azt mondta, azért vitt magával pisztolyt, mert rengeteg ékszert vett fel és több ezer dollárt vitt magával.... Minek? És miért mennek 1.5 nappal a meccs előtt, éjjel 23.30kor partyzni? És miért nincs pénzük testőrre?

Idióta gettóbanda.

TD223 2008.12.03. 14:12:36

Burres házából vitte el a rendőrség a fegyvert.

Elvégre kórházba nem vihetnek fegyvert, gondolom. Rendőrségre se lehet besétálni fegyverrel, mert lelövik véletlenül. Kukába nem dobta, se csatornába.

anark1 2008.12.03. 14:16:34

hehe, a rae carrutht szemelyesen ismertem a coloradobol, a QB-je koy detmer volt, meg a lakasaban is jartam, a multkor rajuk kerestem, mi lett vajon veluk, es ugyanerre jutottam ;)

egyszartlehetvelunkszarakodni 2008.12.03. 14:20:05

Ede! Petiket nem kell vedeni, nem a jaradekara hagyatkozott a megelhetesehez. Nem a zold volt az egyetlen alternativ penzforrasa.
Amugy nem ertem ezeket a balhezo profikat. Mi a f*sz bajuk van ezeknek? Mi a lohere kianyzik ennyire az eletukbol? Kinek akarnak bizonyitani, a regi spanoknak, hogy meg mekkora uccak, meg gettok? Meg jo hogy statisztikailag jelentektelen a szamuk a valodi sportolok kozott.

Dr Kangörény 2008.12.03. 14:27:09

reparon, te kevered a szezont a fazonnal, baszki. Az olimpiai bajnokoknak az adófizetők adják a zsugát, a házat, kocsit, nyugdíjat az asszonyt fejbebaszó faszi gürcölte össze.
Tudod egy kitüntetést is vissza lehet vonni, ha valaki méltatlanná válik rá.

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.12.03. 15:01:06

Jó ez a nyíregyi/siófoki beszélget :D
resp.

blogart · http://blogart.blog.hu 2008.12.03. 15:13:25

kangörény
az olimpiai bajnok meg nem gürcöl azért az aranyért, ugye... na mindegy drogot árulni akkor is csúnya dolog.

giantsfan 2008.12.03. 15:13:55

a CBS meg azt mondta, Plax amúgy is sérült volt (pont az a lába, amit meglőtt), már csak azért is butaság ez az 1-2 hét...
az meg, hogy a nevét sem sikerült elsőre leírni, és bevallod, hogy láttad, de úgy hagytad... miért egy ilyen ír az am.fociról blogot??????

ruthmayer 2008.12.03. 15:34:13

Philadelphia Panthers??? van/volt ilyen? lol......

adamM 2008.12.03. 16:08:15

nem ertem...szoval Simpsont 2004ben uldoztek mert megtalaltak a feleseget meg a szeretojet holtan,de mar 1995ben felmentettek erte?vagy elore felmentettek mert nem talaltak a holtesteket es aztan 2004ben meglettek es akkor elkezdtek uldozni? :-O

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2008.12.03. 16:37:13

Szoljon mar valaki Sportgezanak hogy ne irjon fassagokat. En szoltam de nem hallgatott ram.
(Szerinte Sean Taylort gyilkossaggal vadoljak...)

mdi 2008.12.03. 17:01:20

A helyesbítésket köszönöm, ruthmayer írjon jobb cikket, ha tud, majd kitesszük.

mdi 2008.12.03. 17:02:59

Egyébként Plaxico Burress nevét már máskor is ugyan így írtam el, vissza lehet keresni, így rögződött. Nem hinném, hogy ez befolyásolná, hogy mit tudok a fociról és mit nem.

Tightend 2008.12.03. 18:25:30

Ne bántsuk a szerkesztő Urakat, örüljünk, hogy van mit olvasni.

Amúgy Burress-nek nem a pár meccses eltiltástól kell félnie, hanem a pár éves sittől illegális fegyverbirtoklás miatt. Legalább Vick tud majd kinek hajigálni.

Az meg jó poén, hogy meg akarta védeni az ékszereit, meg a pénzét, mert amúgy legalább egy heti melója van a fuxban meg a 10.000 dolcsiban ami nála volt. Hordjon kést, Angliában az is bejön a feketéknek és kevesebbet kaphat érte.

ruthmayer 2008.12.03. 22:25:13

bocs, ha ezt sértésnek vetted, de eagles szurkolóként bántotta a szemem

giantsfan 2008.12.05. 20:41:10

hát pont ez a baj, hogy még Plax nevét sem tudod leírni, pedig ha máskor nem, tavaly a SB alatt alatt rögzülnie kellett volna. és IGEN, ez BEFOLYÁSOLJA, hogy mit tudsz az am.fociról.

TE 2008.12.06. 12:33:19

giantsfan: ha ennyire nem ért a focihoz, akkor talán ne olvasd el... mondjuk írj jobbat, és akkor nyilván mindenki azt fogja olvasni. egyelőre valamilyen oknál fogva ezt olvassa mindenki.. na mind1.

az a helyzet,h tényleg beszarás,h megvan mindenük az égvilágon, és mégis folyamatosan balhéznak. ettől több pénzük nem lesz(mint Vick példáján is látjuk, kifejezetten nem..), sőt az eltiltások miatt szívnak is-pénzügyileg. Plax ezzel a balhéjával sztem pont nem ez a kategória, mert ő vszínűleg nem akart balhét, csak fegyver volt nála. persze a csakot tehetjük akár idézőjelbe is. nem vagyok Giants-fan, de most örülnék, ha megúszná..

grat a cikkhez

dovi 2008.12.06. 20:04:56

Tudnak élni! :)
süti beállítások módosítása