HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.12.04. 17:06 -meg1yard-

Vörös alga támadás!

Bookmark and Share

Noha a még1yardon indokolatlanul keveset foglalkozunk egyetemi focival (értsd szinte semmit), most mégis egy szombat esti meccset ajánlunk. Az NCAA első és második helyén rangsorolt alakulata fog egymásnak feszülni magyar idő szerint szombat este 10-től az atlantai Georgia Dome-ban. A két csapat a Southeastern Conference bajnoki címét dönti el egymás között, de a győztes a BCS nemzeti bajnoki címért is harcba szállhat majd január 8-án.

A meccset itthon TV-n azok élvezhetik, akiknek kábelszolgáltatójuk révén elérhető az NASN (North American Sports Network), illetve valamilyen égi csoda folytán fogni tudják a CBS, vagy az ESPN adását. Akik kevésbé jól felszereltek ilyen szempontból, azoknak ajánlani tudjuk a myp2p szombati programját.

A csapatokról röviden annyit, hogy az idei Florida Gatorst sokan a valaha volt leggyorsabb csapatnak tartják, támadójátékuk, a mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendő spread option offense pedig zsákszámra termeli a pontokat. Idei egyetlen vereségüket (11-1) a szezon elején szenvedték el az Ole Miss ellenében (30:31). Kulcsjátékosuk a tavalyi Heisman díj – legjobb egyetemi játékos - győztes irányító, a nagy fehér reménység, Tim Tebow, aki mind passzolva, mind futva halálos (az ellen számára).

A veretlen (12-0) és elsőnek rangsorolt Alabama Crimson Tide ezzel szemben régi vágású, erőfutásokra alapozott támadójátékot játszik, így a két csapat összecsapása egy igazi filozófiai harcnak is ígérkezik. Idei 40 TD-jükből 30-at a földön szereztek, és meccsenként átlagosan több mint 200 yardot futnak. Két RB-jük, Glenn Coffee, aki 1235 yardot szorgoskodott idáig össze, illetve Mark Ingram, aki 11 TD-t szerzett, félelmetes párost alkotnak. Utóbbi név ismerősen csenghet, apjáról épp a héten emlékeztünk meg a bűnöző focisták 6-os listáján. Kíváló futójátékuk mellett az alabamaiak kegyetlen védekezésükre hagyatkoznak. Ellenfeleik átlagosan csupán 11.5 pontot és kevesebb mint 250 yardot hoznak meccsenként.

Érdekesség, hogy az Alabama csapatnevét (Crimson Tide) a Mexikói-öbölben előforduló, mindent elpusztító vörös alga „támadásról” kapta. Azonos címen került bemutatásra Denzel Washington és Gene Hackman főszereplésével az "Az Utolsó esély" című film. A dráma - nem véletlenül - a USS Alabama atomtengeralatjárón játszódik.

6 komment · 1 trackback

Címkék: ncaa florida gators alabama crimson tide


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr78804355

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: i was reading this 2019.06.05. 19:13:11

Http: lix.in forum bbs guestbook - Phentermine and left arm numb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovács zsolt 2008.12.05. 14:45:19

a floridai pontgyártásról még annyit, h abból keményen kivette a részét a D és a Spec Team is

a meccs a florida O-Line vs bama D-Line-ról fog szólni.
Florida: adott egy undersize O-line ami hihetetlenül gyors.
Bama: NFL size D-line. Cody 365 font. összehasonlításképpen Albert Haynesworth 320 font...

Saban vs. Meyer, Power vs. Speed

ez a meccs nagyobb mint bármilyen super bowl

kérdezném 2008.12.09. 21:19:12

Mi az alapvető különbség egy NFL és egy NCAA off. között? Gondolok ilyenekre például, hogy ezt a ,,hybrid spread option shotgun off"-ot nem játszák az NFL-ben, de sok mást sem, pl option playt elvétve láttam az elmúlt pár évben. Nincsenek meg a megfelelő emberek, mint mondjuk Tebow vagy már túl jól olvasnak a defensek vagy más oka van?

Zaho 2008.12.10. 08:39:17

Úgy tudom, QB optiont többek között az irányítók sérülésveszélye miatt sem igazán kedvelik az NFLben.

mdi 2008.12.10. 09:57:34

Egyrészt jobban olvasnak a D-k, másrészt csapatonként nem csak 1-2 szuperatléta van, hanem lényegében az összes az. Ez a "trükkös" játékok mozgásterét bekorlátozza.

Spread offenset ettől függetlenül játszanak, de QB option-t tényleg nem látsz. Ez a play akkor sikeres, ha a QB pont akkor adja le a labdát, mielőtt lezúzzák. Egy első számú irányító 3-10 millió dollár egy csapatnak fizetési sapkában évente. Nem érdemes kockáztatniuk.

Viszont jó példa idén a "wild cat", amit előbb a Miami alkalmazott az NFL-ben, majd sok más csapatnál is megjelent. 2007-ben ez a felállás sokat segített a Boise State-nek a Fiesta Bowl-on:
www.youtube.com/watch?v=FWFbGw-jZvc
(második play)

kérdezném 2008.12.11. 20:59:26

köszönöm

pc_x 2008.12.12. 00:27:23

Azért pölö a Denver is szokot játszani QB option playt... Mondjuk Cutler elég masszív ahhoz, hogy lehessen is vele...
süti beállítások módosítása