HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2009.09.15. 11:17 mdi

NFL Szösszenetek

Bookmark and Share

TOM BRADY IS BACK! A Raiders mégsem annyira salakanyag, mint gondoltam. A Patriots-Bills és Raiders-Chargers mérkőzésekkel lekerekítettük az első játékhetet, lássuk mi történt a második 8 párban. Beszámolónk első része itt érhető el, a meccsek összefoglalóit lásd itt.

New Orleans - Detroit 45:27: Ez nem is annyira foci meccs volt, mint inkább Drew Brees-spread offense higlight show. Brees 6 TD-t passzolt, visszatért Jeremy Shockey, a tavaly 0 TD-s tightend 2-t húzott ezen az estén. A Saints számtalan nehezebb ellenféllel fog szembekerülni idén, de ennél jobb szezonkezdést akkor is nehéz elképzelni támadó oldalról. Ugyanakkor aggasztó lehet számukra, hogy a nem túl acélos Lions 27 pontot vitt rájuk, még úgy is, hogy Matt Stafford 3 interceptionnel kezdte NFL karrierjét. Magán vélemény: szerintem Reggie Bush-t már csak piszok drága szerződése miatt játszatják, ne csodálkozzunk, ha pár éven belül eltűnik az NFL-ből. RB, aki ennyit köhögi fel a lasztit, nem ragad meg a nagyok között.

Tampa Bay - Dallas 34:21 21:34: A Tehenészek belekezdtek az évbe. Három kiváló futóval (Barber, Jones, Choice) puhították a Bucs-szot, majd a behúzódó védelmet Romo révén megdobálták rendesen. Érdekesség, hogy a Cowboys QB mindhárom TD passza 40+ yardos volt. Miles Austin TD-je igazi mester munka volt, elkap-kijön a szerelésből-kicslezi a védőt-ketten átesnek egymáson, tömör gyönyör. Byron Leftwich nem kezdte rosszul Bucs karrierjét, de a másfél perces dobómozdulata nekem vicces, a floridai szurkereknek hajmeresztő. Rondé Barber (TB corner back, Tiki Barber ikertestvére) megszerezte karrierje 24-ik sackjét, ami rekord DB-k között. (Megj.: Ehhez persze kell a Tampa 2 védelem, ahol DB-k mennek blitzre.)

Arizona - San Francisco 16:20: Csak nem működik a Super Bowl vesztes átok? Minden esetre a Cardinals elég csúnyán kezdte az évet, 12 büntetésükkel (82 yard) ellehetetlenítették magukat. A Shaun Hill vezette 49ers úgy nyert Arizonában, hogy (egyik) legnagyobb sztárjuk, Frank Gore minimális 1.4 yardot hozott futókísérletenként. És akkor térjünk rá a meccs szerintem legjobb játékosára. Nem, nem Larry Fitzgeraldról beszélek, pláne nem Kurt Warnerről: PATRICK WILLIS EGY SZÖRNY! A 49ers 52-ese 11 egyéni és 2 csapat szerelést, valamint egy interceptiont hozott össze. A viszonyítás kedvéért, ez statisztikailag annyi, mint a SF második, harmadik és negyedik legjobb védőjének teljesítménye összesen.

NY Giants - Washington 23:17: Ezt a meccset látták itthon a legtöbben, sok szót nem is vesztegetnék rá. Én 17:0-nál elkönyveltem a Giants győzelmet, ehhez képest a Redskins szépen összeszedte magát. A szokásos Campbell-gyalázást most kihagyom, egész tűrhetően játszott volna, ha nem lóbálná még mindig a labdát passz előtt, talán nem nyomna meccsenként két labdavesztést. Fene vigye, mégis gyalázom: Kedves Redskins! Ideje volna összekukázni egy használható QB-t! Mintha bármit is számítana mit írok itt Magyarországon. Hogy Washington-i pozitívumokról is beszél... azannya... 18 tackle! London Fletcher 18 szerelést hozott össze!

Seatle - St. Louis 28:0: A szerintem nem túl acélos Seahawks lenullázta a senki szerint sem túl acélos Rams-szet. Utóbbiak vasárnapi produkciójukkal beneveztek a Detriot Lions 0-16 díjra. Legnagyobb kihívójuk: Detroit Lions. Azért volt egy üde színfolt is a Kosoknál, a litván származású James Laurinaitis (MLB) piszkosul belekezdett NFL karrierjébe (14 tackle), nem véletlenül mondták a draft előtt, hogy a legbiztosabb választás. A srác egy igazi pit bull, aki nem hiszi nézzen utána (Ohio State #33).

Green Bay - Chicago 21:15: Had kezdjem így: HAHAHAHA, Mr. Cutler a karma érdekes dolgokra képes, hogy mást ne mondjak, ha feldobod a szart, a nyakadba esik. Jay Cutler (ex-Broncos QB) kicirkuszolta magát Denverből (második legjobb offense tavaly), ahol a Liga 10 legjobb elkapójából legalább kettő állt a rendelkezésére, mint célpont. Chi-town-ban landolt, ahol, hát, ööö, mint ahogy a Packers elleni meccs is mutatta, még egy rendes route-ot sem tudnak futni a receiverek. No egy meccs nem a világ, de ha így mennek tovább a dolgok ebből nagy pofára esés lesz. Minden esetre, ha a 4 INT nem lett volna elég, a Bears hívott egy nagyon buta fake puntot a meccsen, és úgy tűnik Brian Urlacher-t is elvesztették az egész szezonra. A Green Bay új védelme (3-4) remekül vizsgázott, Aaron Rodgers továbbra is a toppon van, a Packers akár már az idén ott lehet a szezon végi el(le)számolásnál.

New England - Buffalo 25:24: Aki bealudt a negyedik negyedre (jelentkezem!) sajnálhatja, Tom Brady and Co. visszatért, a Patriots 11 pontos hátrányt dolgozott le 3 perc alatt. A Patriots offensive gépezet olajozott működése mellett ehhez azért szükség volt Leodis McKelvin-re is (Bills kick return), aki két perccel a vége előtt.... , várjál, aki egy IDIÓTA, szóval miután a Pats pontot szerzett ahelyett, hogy a kirugással szépen letérdelt volna az endzone-ban (20 yardról jönnek, szépen lefuttatják az órát), kihozta a labdát csak hogy Brandon Meriweather kifejelje a kezéből és Brady-bácsi kezébe adja. A Bills az utolsó másodpercekben bemutatott még egy igazi desperation playt, hook and ladder, 3-4 laterális (rögbis) passzal, ilyet is ritkán lát az ember, de persze elhaltak valahol félpályán. A csapatok amúgy ún. throw back mezekben léptek pályára, a Pats csíkos zokniját leszámítva szerintem nagyon faszán néztek ki. Welker és Moss fejenként tucat-tucat passzot kapot Bradytől. T. Owens nem volt faktor tegnap este (ma hajnalban).

Oakland - San Diego 20:24: A nyugati parti rangadó - na ez mondjuk túlzás - alig pár órája ért véget, meglepően szoros, de mégis papírforma eredménnyel. Jamarcus Russel piszok nagy interceptionnel kezdte az évet, ha megérzéseim helyesek, ez jól előrejelzi majd egész szezonját. Éljen Al Davis, aki minden évben a leghülyébb választásokat nyomja a draft első körében! Philip Rivers megint letette névjegyét, a negyedik negyedben 80+ yardos támadást vezetett a győzelemért. A Chargers vagy pihenteti LaDainian Tomlisont a szezon hátralevő részére, vagy leszálló ágba került a kiváló RB karrierje. A negyedik negyedben, amikor igazán számított, rendszeresen Darren Sproles kezébe adták a labdát good ol' #21 helyett. Richard Seymour, akit az utolsó pillanatban cserélt a Patriots Oaklandbe, és aki napokig nem jelent meg a nyugati partiaknál kezdett a meccsen, és nem is akárhogyan. 5 tackle, 2 sack, a játékán minden esetre nem látszott a csaptváltás miatti elégedetlensége. A meccs legjobbja: A bírók *piros-fehér csíkos rucija.

*UPDATE: Utána néztem, ez az 50 éves AFL megemlékezés része, ott tolták a sporik naráncssárga-fehérben.

1 komment

Címkék: nfl week1


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr531383154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smaug111 2009.09.17. 13:01:34

khmmm
Dallas - Tampa Bay : 34:21
süti beállítások módosítása