HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2009.09.21. 09:49 Valuska

Őrjítő kérdés: miért a szurkolóknak háttal pompomozott a Wild Roses?

Bookmark and Share

A vasárnap esti rangadó legtöbbeket foglalkoztató kérdése, hogy mi okból, milyen edzői utasítás miatt szurkoltak háttal a Wolves cheerleaderei?

Megjegyzés: Kedves szurkolótársaim, régen nem menő a cheerleadereknek kurjongatni és füttyögni, akármennyire is megőrjítenek titeket. Szedjétek össze magatokat. 

10 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr971396275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maximilien 2009.09.21. 12:52:26

rég rossz,ha ez foglalkoztatta a legtöbbeket.. :-D
amúgy jó kérdés :-)

Kicknick 2009.09.21. 14:34:30

És hátulról jól néztek ki?

KelAki 2009.09.21. 15:19:49

Biztos azért mert Őket a meccs érdekelte és nem a szúrkolók :-)
Hiszen nem a szúrkolóknak kell drukkolni, hogy szurkoljanak, hanem a csatapnak, hogy nyerjenek. :-)

Vicces félretéve. Szerintem Mo-n ez még nem alakult ki, hogy miként is vannak a cheer-ek.

A Cowboys lányok a pálya, lelátó nélküli oldalán voltak ez első félidőben és őket a Cowboys szurkolók hiányolhatnák hasonló okból. Pedig szépen táncoltak is, de a közönségnek nem tudtak sokat segíteni.

Ps: bár az meccs elején 4-5 elmentek mellőlem, mert megafonnal érkeztem, mégis pár kedves Cowboys szurkolóval nagyon kellemesen szórakoztunk és beszélgettünk is a mérkőzés alatt. Respect nekik és csak így továb!!

cheer W.R. 2009.09.25. 15:49:14

Először is:
1.) Nekünk az a feladatunk, hogy a fiúknak szurkoljunk, és nem a közönségnek….a közönséget csak félidőkben „szórakoztatjuk”, de persze nem minden esetben!!
2.) A csapat létszám folyamatosan változik, mivel állandó a tagfelvétel…és nem minden meccsre tudunk kimenni, mivel nekünk nem csak a szurkolás a feladatunk, hanem folyamatosan versenyekre, és különböző felkéréseknek teszünk eleget! (Múltkor is csak azért voltak „3”-an, mivel fellépésünk volt!!!)
3.) Azért, mert nem a pályán, hanem a pálya szélén vagyunk, nem kell lenézni minket (még is hova álljunk szerintetek??) A Wild Roses az ország egyik legjobb pompon csapata….és csak, hogy tudjátok, minket a fiúk kértek fel, h buzdítsuk őket…ha minket lenéztek, akkor egyben a fiúkat is!! Ennyiii!
U.i.:Wild Roses 2 tagja

mdi 2009.09.25. 20:44:38

Kedves cheer W.R.! Szerepzavarban vagytok, a cheer leadereknek az a dolguk, hogy a szurkolókat irányítsák, segítsék a szurkolásban, és csak áttételesen az, hogy a "fiúknak" szurkoljanak. A cheer leaderség lényege a közönség szórakoztatása, és a mérkőzés szüneteiben végbemenő dolog ennek csak 1 kis része.

Ch. 2009.09.26. 22:42:04

Kedves szurkolók !

Magyarországon a cheerleader sport még gyermek cipőben jár. A szurkolói szokásokat egyenlőre még a nézők sem ismerik. Sajnos elég sok mérkőzésen a nézök még a berögzült labdarugó mérkőzéseken megszokott "ki tudja jobban szidni a másikat" c. szurkolást adja elő. De visszatérve a cheerleaderekre, mdi-nek igaza van, valóban a szurkolókat kellene irányítani és a játékosoknak szurkolni, áttátel nélkül !!! De kérdem én, ki tudja mit jelent, ha a cheerleaderek hátatfordítanak a nézőknek ???? Ez csak egyetlen esetben fordulhat elő. Csak is abban az esetben ha a nézőtérről olyan megjegyzéseket, bekiabálásokat (ajánlatokat) kapnak amik CSAK a labdarugó mérközéseken megszokott. A cheer W.R. kommentezőnek üzenem, hogy csak akív tagoknak megengedett, hogy használják a Wild Roses röviditését kommentezés esetén.
A cheerleaderek elhelyezkedése a pályán. Alapesetben a csapat oldalán a játékos zóna melett van a cheer-ek helye. Abban az esetben, ha a mérközésen csak 1 cheer csapat van jelen, lehetőség van az ellentétes oldal választására is.
Bizom benne, hogy kis hazánkban sokan fognak olyan cheer csapatokat követni mint az emlitett W.R. vagy az Ujpest, Miskolc, Fehérvár, Györ,Zalaegerszeg,Kaposvár-i cheerleaderek. Ök mind ingyen mindenféle javadalmazás nélkül táncolnak, szurkolnak végig mérközéseket és ezt csak azért teszik, hogy nektek nézőknek próbáljanak egy kis pluszt adni. De cserébe sok esetben csak ittas férfiak megjegyzéseit és ajánlatait kapják cserébe. Ez is lehetne egy örjitő kérdés, MIÉRT ????

farkaspárti 2009.09.28. 09:32:51

Kedves előttem szólók.

wild roses tag
a közönséget csak félidőkben „szórakoztatjuk”, de persze nem minden esetben!!

Eddig minden meccsen kint voltam és idén még egyszer nem szórakoztattátok a közönséget félidőben.

Az hogy a lányok ajánlatokat kapnak szerintem nem véletlen.Viszont a meccs elejétől kezdve a nézőknek háttal voltak a lányok pedig akkor senki nem füttyögött nekik.Együtt mozogni táncolni még mindig nem tudnak és szerintem az is abszurd hogy nagyjából 5-en túlkiabálták őket
Ebből következőleg pedig,le senki nem néz titeket viszont szerintem azon kellene elgondolkodni hogy milyen minőségben csináljátok ezt az egészet mert nem hiába van meg pár embernek a véleménye rólatok.

Ez pedig csak egy mellékes dolog, hogy szerintem eléggé nevetséges hogy ezek szerint a wild roses tagjai azt sem tudják mit jelent cheerleadernek lenni minthogy a nevében is benne van cheer(éljenzés,tapsolás) leader(vezető).

gastro vazze 2009.10.02. 15:09:11

1993-ban egy évig kint jártam középiskolába, de ez a cheerleaderkedés, meg az amerikai fajta szurkolás akkor sem jött már be, pedig a csapat (am. foot. és kosár) nem volt rossz, a kosarasok méfg állami döntőbe is jutottak, de ott sem volt izgalmasabb sajnos. Túl mű (mint az amerikai műmosoly) az egész és unalmas (DE-FENCE-DE-FENCE). Az egész kinti szurkolásban semmi változatosság nincs.

Hol jönnek ezek a dolgok egy igazi ultracsoport szurkolásához (ld.: The KOP, Boca Juniors, Feyenoord, Galatasaray, stb.)?! Igenis a szurkolóknak az is feladatuk, hogy megfogják az ellenfél csapatát, kifütyüléssel, gúnyversekkel, agresszióval. Ezért léteznek hazai meccsek és azok visszavágói idegenben, különben elég lenne egy, vagy 3 forduló , ha ezek a dolgok indifferensek lennének.
szerintem:)

mdi 2009.10.02. 15:21:57

@gastro vazze: Azért a több 100 fős big bandek (NCAA), vagy 60.000 steelers szurkoló "terrible towel"-ekkel nem semmi egy meccsen.

Az viszont tény, hogy Amerikában sokkal inkább egy szórakoztató szolgáltatásért mennek ki egy-egy meccsre az emberek (ahol a meccs a szórakoztatás egy eleme), mint megőrülve szurkolni. Erről már egy ideje tervezek egy cikket.

gastro vazze 2009.10.03. 00:08:43

@mdi: ami persze ugyanúgy kapcsolatban van szerintem magával az amerikai gyökértelenséggel, a múlt hiányával. Bemész az országba lakni és máris amerikai vagy:)
Ugyanez az európai ultráknál már csak azért sem lehetséges, mert:
1. csak úgy be sem fogadnak a kemény magba
2. a csapatoknak múltjuk van (ld. 1888-ban alapitott Újpest, Fradi 1899, angol csapatok többsége az 1860-1870-es évekből, stb.
3. lényeges, hogy nincs franchise, így franchise vándorlás sem lehetséges (először Oakland Raiders, majd L.A. Raiders, ezt hogy?!?!, vagy az NBA-t, ha megnézzük..), így az embereknek a +1.-ik családtagja a csapat Európában, amiért ölni is hajlandóak
stb, stb, stb...
szóval nekem mindig olyan műnek tünt az egész sajnos, ettől függetlenül nézem az NFL-t, mert magát a sportot szeretem :)

--a cheerleaderekre visszatérve: kint is minden férfi nézőnek az a gondolata folyamatosan, hogy húdemegtolná, max. nem mondja ki, mert kivezetik a stadionból ..
túlszabályozott ott minden:) ( piroslámpánál kerékkipörgetésnél 50 dolláros ticket?! WTF?!):))
süti beállítások módosítása