HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2009.10.13. 12:24 mdi

Szétszakadóban

Bookmark and Share

Az ötödik játékhét végén kezd három részre szakadni az NFL mezőnye. Úgy tűnik, vannak nagyon jó csapatok, egy raklap közepes, míg négyen egyelőre még első győzelmük után kutatnak. NFL körkép, erősorrend, néhány keresetlen gondolat és a szokásos plágium.

1-8. Az izom

Vannak csapatok, melyeket a szezon előtt is ide vártam (Giants, Colts, Philly, talán a Minnesota) és vannak totál meglepetések, mint mondjuk a Broncos és a Bengals. A krémhez tartozik még a Jets és a Saints is, noha a New Yorkiak - Braylon Edwards nagyszerű bemutatkozása ellenére - éjjel ismét kapituláltak. Kyle Orton egyelőre úgy néz ki, akkora találat Josh McDanielsnek, mint Tom Brady volt anno 2001-ben Bill Belichicknek. A fiú pontosan végrehajtja a gameplant, nem kockáztat és szoros meccseket nyernek komolyabb erőlködés nélkül. Az, hogy Cinciben tudnak védekezni, totál meglepetés, ráadásul Mike Zimmer defensive coordinator úgy vezényelte le a hétvégét, hogy három nappal korábban teljesen váratlanul elhunyt a felesége. A Bengals besöpörte három egymást követő AFC North meccsét, mindegyiket minimális, három pontos különbséggel nyerve. Amúgy másnak is feltűnt, hogy az MVP versenyben jelenleg a két Manning tesó vezet? Hát nem undorító?

Brett Favre 40 éves lett, fájdalom nélkül dob és rettenetesen kihasználja, hogy az ellenfelek 7-8 embert tartanak belül Adrian Petersontól való félelmükben. A vízválasztó December lesz, ha jobban regenerálódik a meccsek után, mint az elmúlt években, Favre bebizonyíthatja, hogy öreg ember is rakéta. De legalábbis a passzai mindenképpen. Videó hajtás után!

A videó még a múlthétről van!

9-23. A váz

Noha pozitív a mérlegük, ide sorolható a Patriots, futójáték nélkül nincs komoly esélyük, az Atlanta, ahol Turner és White elképesztőt játszott a héten, a Bears, akik meglepően jól viselik Brian Urlacher hiányát, a Steelers, akiket keményen megszorongatott a Lions, a Baltimore, akik már a második meccset veszítették el vitatott bírói ítélet nyomán, és a 49ers, ahol mintha két totál különböző arca lenne a csapatnak. Apropó San Fran, aláírt Micheal Crabtree, a Niners első körös választottja az év leghosszabb hold-outja után. Mivel a héten nem játszanak, akár be is építhetik egy-két formációba a tehetséges primadonnát elkapót. Ha már két arcról beszélünk: Seattle. A két meccsen, ahol végig Matt Hasselbeck irányított 41:0 (St. Louis) és 28:0 (Jacksonville), amikor nem volt/megsérült: 17:34, 19:25, 10:23. A Dallas pluszos mérleggel rendelkezik, de valami nagyon nincs rendben annál a csapatnál. Évek óta kiemelkedő játékosállománnyal érnek el közepes eredményeket. Ezen a héten a nem túl acélos Chiefs ellen megmentette őket az elképesztőt játszó Miles Austin. A negyedéves elkapó kezdőcsapatba kerülése alkalmából 10 elkapást, 2 TD-t és elképesztő 250 yardot szorgoskodott össze, amivel mellesleg megdöntötte a legendás (egyetlen ember olimpiai éremmel és Super Bowl gyűrűvel) Bob Hayes 1966-os Cowboys rekordját.

A Jacksonville, a San Diego, az Arizona, a Green Bay, a Houston, a Miami és a Washington szezonjából még bármi lehet, ne lepődjünk meg, ha ezek közül többen is ott lesznek a rájátszásban. No jó, a Redskins és a Texans dolga elég nehéznek tűnik, túl erős a diviziójuk, ahhoz hogy rájátszásba jussanak. A Miami játékát izgalmas nézni, és már nem csak a Ronnie Brown-Ricky Williams wild cat miatt, Chad Henne (20/26, 241, 2 TD) komoly erősítés - a szó szerinti értelemben - dobókar szempontjából. Mi sem támasztja ezt jobban alá, mint Ted Ginn Jr-nak eleresztett hatalmas TD passza.

A hét agyleolvadását a volt denveri, jelenleg Friscóban vitézkedő Dre Bly hozta a 49ers-Falcons meccsen. Nem elég, hogy köze nem volt Roddy White lefedezéséhez egész este (8 elkapás, 210 yard, 2 TD), amikor mégis sikerült, akkor egy forced fumble-lal gyarapította az elkapó statisztikáját. Blynak az 1. találd meg az endzonet, 2. ünnepelj feladatsort nem sikerült helyes sorrendben végrehajtania, melynek eredményeként az Atlanta bebiztosította győzelmét.

24-32. A felesleg

Van itt egy-két csapat, akik jobban járnának, ha most véget érne a szezon és elkezdhetnék az újjáépítést. Persze nem pénzügyileg, azért így is 70 ezres stadionokat töltenek meg, de mondjuk a Kansas, a Tampa Bay és St. Louis nem sokat remélhet az idénytől. Számomra kérdéses, hogy a Rams-nek egyáltalán lesz-e olyan ellenfele, ahol felmerül a győzelem esélye. A Browns egy igazi punt-háborút nyert a hétvégén 6:3-ra a Buffalo ellen. Dave Zatsudil remek rúgásainak és a punt csapat kiváló teljesítményének köszönhetően kilenc punból nettó 7 yardot hordott vissza a Bills, az átlagos kezdő mezőnypozíciójuk a saját 13 yardos vonalukon volt. Clevelandban úgy tűnik lezárult a Brady Quinn-projekt, és noha úgy nyertek, hogy Derek Anderson csak 2/17-et és 23 yardot hozott össze, inkább a veterán lesz a hosszú távú megoldás. Apropó Buffalo, a Billst ismét túlbecsülte mindenki a szezon előtt, Terell Owens ide-vagy oda (igazából sehová, idáig nem tényező), ez a csapat úgy rossz, ahogy van.

Amit igazán nem értek az a Tennessee (nem-)teljesítménye. A tavalyi lehetett Kerry Collins klimax előtti utolsó fellángolása, de a visszaesett QB játék nem magyarázza a 2008-ban a liga egyik legjobb védőegységének teljes és meccsek óta tartó rövidzárlatát. Nem is rövidzárlat, inkább permanens áramkimaradás. A Lions, mint másik véglet, már megszerezte első győzelmét, ezzel túlszárnyalva teljes 2008-as szezonját. Ha értelmesen draftolgatnak és építkeznek 2-3 év múlva akár csapat is lehet az Erie-tó (Igazából Saint-Clair) partján. A Carolina Panthersnél ugyancsak újjáépítés lehet a járandó út, Jake Delhomme-ban már nincs több szezon, idén 14.7 és 82.3 közötti passer ratinget produkált négy meccsen, igazából azon se csodálkoznék, ha az idényt mással fejezné be a csapat. a nemrégiben megkötött 5 éves szerződése egyelőre totális pénzkidobásnaktűnik.

4 komment

Címkék: nfl


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr631447234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BF79 2009.10.13. 17:49:52

"Jake Delhomme-ban már nincs több szezon"

Akkor a Panthers vezetés nagy lúzer, hogy szezon előtt 5 évre aláírt vele 42 miliióért, amiből 20 garantált.

"Amúgy másnak is feltűnt, hogy az MVP versenyben jelenleg a két Manning tesó vezet? Hát nem undorító?"

Miért lenne? Gének és apu. Egyébként Peyton időarányosan dönti Marino rekordját.

"A Dallas pluszos mérleggel rendelkezik, de valami nagyon nincs rendben annál a csapatnál. Évek óta kiemelkedő játékosállománnyal érnek el közepes eredményeket."

Az utóbbi 4 évből 3 9-7, és egy 13-3+konferenciaelsőség, és 3 playoff szereplés azért nem közepes. A háromból kétszer szoros meccsen főleg Romo-n múlt, hogy nem mentek tovább.

A Saints-et egy félmondattal lerendezted, pedig mostmár nemcsak passzban remekelnek, hanem futásban (a meccsenkénti átlagban a teljes ligában az RB-jük vezet, és még csak nem is Reggie Bush), és védekezésben is, a teljes mezőny 6. helyén vannak. Könnyen lehet, hogy beért idénre a csapat és eljutnak a Super Bowl-ig, ahol a legnagyobb eséllyel éppen a Colts lehet az ellenfél.

Visszaolvasva kötözködős lett a komment, de csak kiegészítésnek szántam, szerintem nagyon jól összefoglalót írtál.

mdi 2009.10.13. 17:56:25

@BF79: Az új szerződést nem vettem figyelembe. Akkor tuti még húzzák vele egy darabig, de eddig nagyon gyenge amit mutat. Nem mintha csak rajta múlna, de akkor is.

Dallas: Lehet, hogy csak nekem jön le "közepesnek", mert annyira hypeolják őket.

Saints: Jogos, tényleg nagyon ott vannak, de így is marha hosszú lett a cikk.

matareseklan 2009.10.15. 09:04:01

"...Blynak az 1. találd meg az endzonet, 2. ünnepelj feladatsort nem sikerült helyes sorrendben végrehajtania, melynek eredményeként az Atlanta bebiztosította győzelmét..."
Megnéztem a meccset, amikor eljött ez a rész, nem is akartam hinni a szememnek. Az idióta. Hogy jutott ez eszébe? Kíváncsi vagyok mit kap ezután az edzőtől, a hülyegyerek...

Nekem a Patriots meglepetés, mármint az, hogy nem játszanak túl lehengerlően. Valahogy mintha Brady is túl óvatos lenne, vagy mintha sokat számított volna az 1 év kihagyás, nem tudom.

Fega 2009.10.17. 20:37:19

Volt egy érdekes statisztika egy nfl.com-os videoban amiben a tavalyi sérülés után visszatérő PM és az idei TB statjait hasonlítják össze. Megdöbbentően hasonlítanak a számok (mindössze PM több INT-et dobott) és ők ezt azzal magyarázták hogy egy lábsérülés nagyon-nagyon zavaró tud lenni. Hát nem tudom azért PM nem hagyott ki egy szezont slrülés miatt és ha jól emlékszem még csak nem is műtötték. Szóval ez kicsit sántít, de tény hogy ő tavaly magára talált, reméljük Brady is így tesz. (Én mint bostoni lekületű remélem) A vízválasztó a BYE utáni két meccs lesz. Két csoportrangadó. Ott nagyon sok minden eldől majd.
süti beállítások módosítása