HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2009.03.17. 08:30 mdi

Eljött az év

Bookmark and Share

Eljött az év, amikor megtörhet a Budapest Wolves hegemóniája a hazai amerikai football életben. Eleged volt már abból, hogy a hazai amerikai foci – a köztudatban - Árpa Attilával kezdődik és Budapest Wovlesszal végződik? Hát idén megtörhet a Farkas dominancia.  Arról azért nem beszélhetünk, hogy tolonganának a trónkövetelők, de a Budapest Cowboysnál végzet kemény munka 2009-ben talán beérhet egy szoros Wolves-verés formájában.

Állítólag Napóleon mondta, hogy háromféle képen lehet hazudni: nem az igazat mondani, az igazat nem mondani, és statisztikát készíteni. Ennek jegyében nézzük először is a számokat. A Farkasok a Tehenészekkel ez idáig három alkalommal találkoztak felnőtt meccsen. Az összecsapások eredményei:

2006 ősz: Budapest Wolves – Budapest Cowboys 75:0
2008 tavasz: Budapest Cowboys – Budapest Wolves 14:20
2008 ősz: Budapest Cowboys – Budapest Wolves 22:61

Mellesleg érdekes, hogy a két legerősebb klub csak háromszor találkozott idáig, de tekintve, hogy a Cowboys jóval később alakult és 2007-ben másodosztályban vitézkedtek, nem meglepő. Minden esetre a számokból lehetetlen trendet kiolvasni. A Cowboys alakulása után nem sokkal kapott egy csúnya verést, majd bő másfél évvel később félidei hátrányból fordítva, nagyon szorosan, de nyert a Wolves. Ugyanakkor fél évre erre ismét meglehetősen egyoldalú mérkőzésen győzték le a Cowboyst.

Idén többre lehetnek képesek a "laza" bevonulásnál, és egy szoros vereségnél a Wolves ellen.

Idén mindkét csapat hasonló játékosállományból gazdálkodik (170-200 fő). Tapasztalat szintjén a Farkasok előrébb járnak, hiszen egyrészt játékosaik egy jelentős része már 5 éve, esetleg még régebben játszik, másrészt példaértékű utánpótlás programjuknak köszönhetően nem ritka, hogy a 19 év körüliek is már több tucat nemzetközi bajnoki meccsen vannak túl. A kék-fehéreknél valamivel kevesebb a „régi motoros”, utánpótlás programjuk is csak most kezdi bontogatni szárnyait, azonban az ő felzárkózásuknak nem titkolt sarokköve az amerikai kontinensről érkező játékosoktól és edzőktől való tanulás. Derrick Damyanick és Andre Bynoe immáron harmadik szezonját kezdi meg csillagos sisakban, ez alatt az idő alatt terjesztve az igét egy igen fogékony közegben. Ugyan a Wolves is rendelkezik négy amerikai játékossal, ezek közül azonban egyedül a DE Eric Peterson az, aki komoly egyetemi múltra tekinthet vissza.

A két vezetőedző

Idén megadatott a Cowboysnak az, amivel idáig csak a Farkasok gazdálkodhattak. Tudni illik korábban egyedül a Farkasoknak volt valódi vezető edzőjük, aki egész életében hivatásaként végezte ezt a sportot és nem csak korlátozott akár hazai, akár külföldi játékos tapasztalatából gazdálkodott. Noha Wally English és Lee Hlavka eltérő háttérből érkezik, előbbi profi és egyetemi szinten, utóbbi inkább középiskolai és másodsorban egyetemi szinten dolgozott, de mindketten vérbeli headcoach-ok. Azon lehet vitatkozni, hogy egy olyan országban, ahol még mindig inkább tanulgatjuk ezt a sportot, melyik háttér az előnyösebb, azonban azt nem lehet vitatni, hogy a Tehenészek hatalmas lelkesedéssel vetették magukat a munkába új edzőjük irányítása alatt.

A lélektani előny épen ezért talán a Cowboysnál lehet, nekik van mit bizonyítaniuk, őket motiválja, hogy végre megverjék a Farkasokat. Ráadásul van közel 8 hónapjuk, hogy rákészüljenek egy Wolves elleni derbire. Ha a Wolves idén nem vigyáz, ha az edzői stábnak nem sikerül rendesen motiválnia a játékosokat, megeshet, hogy 2009 a Tehenészek éve lesz.

4 komment

Címkék: hazai mafl budapest wolves cefl budapest cowboys


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr501005205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wolves 52 2009.03.17. 20:27:31

elég motiváltak leszünk ezért ez nem fog megtörténni

Jemi 2009.05.26. 23:24:55

te cowboy-s vagy?

mdi 2009.09.14. 15:18:58

@DBSL: Tudom, hogy régen volt, de a pontosság kedvért: Nem OLB, name ILB.
süti beállítások módosítása