HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.07.13. 18:41 mdi

IV. Hungarian Bowl mozgóképekben

Bookmark and Share

Miután mindenki ünnepel és pihen, a statisztikák meglehetősen lassan érkeznek, így rendes elemzést sem tudunk írni a meccsről egyelőre. Viszont a videók folyamatosan kerülnek feltöltésre, alább látható jónéhány. Az ünneplésről és a kupa átadásáról pedig ebben a posztban lehet mozgóképet nézegetni.


szólj hozzá: Bp Wolves - Papp Krisztián

Papp Krisztián mintegy 80 yardos visszahordását amúgy visszafújták egy szabálytalan blokk miatt. A videón 10mp-nél látszik valami a szabálytalanságból, az elkövető 83-as Miakichcsal nem lehettek túl boldogok a Farkasok, teljesen feleslegesnek tűnt.


szólj hozzá: Bp Wolves - Piros Krisztián

Piros Krisztián nagyot kapott a Cowboys védőktől szép elkapása után. Egy korábbi posztban bemutattunk egy videót, ahol pont egy ilyenből született egy hosszú TD. A Cowboys jól felkészült PK82-ből.


szólj hozzá: Bp Wolves - IV. Veritas Gold

Király Csanád ugyan ebből a játékból vagy 5 labdát kapott. Ezeket a rövid passzokat a Cowboys nem tudta/akarta levédekezni, Király pedig termelte belőlük a yardokat.

12 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr96566351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E 2008.07.13. 19:29:12

Az első videón látszik egy holding 14 másodpercnél, nem lehet, hogy amiatt fújták vissza?

r ! d 3 r · http://rider.blogozz.com 2008.07.13. 19:35:55

valszeg nem akarták levédekezni.... végülis én is veszíteni akarok, jogos.... pff :D

mdi 2008.07.13. 19:45:01

r ! d 3 r: Nem tudom feltűnt-e, de a foci egy taktikai játék. Mindent nem tudsz kivédekezni, van, amit fel kell adnod. A Cowboys Piros Krisztiánra rááldozott két ember általában, azt se akarták, hogy a Wolves belül fusson, így Király Csanád a rövideken üresen maradhatott. Magyarán feladták a rövid passz védekezést. Kicsit tanuld még ezt a játékot, mielőtt ironikusnak szánt kommenteket írkálsz.

mdi 2008.07.13. 19:48:15

Nem, "block in the back"-et fújtak a 83-as Miakich Gáborra. Én nem tudtam felfedezni.

Amúgy pont holdingot elég keveset fújtak, pl. a 36-os Krausz Bélán kétszer is tackle-t csinált a Cowboys runningback, amikor az az irányítót kergette (blitzre ment). De rendszeresen lehetett látni a DE-ket átólelő támadó falembereket is mindkét oldalon, ami ugyancsak holding.

DiamondsHead44 2008.07.13. 20:48:10

a return-ös video 10-11. másodperce között látható, hogy egy Farkas játékos hátulról löki az oldalvonal felé az egyik Cowboys játékost. ehhez a legjobb léptetni a video-t, és nagyszerűen fog látszódni, hogy az összeálló Farkas védőfal előtt történik a szabálytalan takarítás. szvsz korrekt bírói ítélet.

#48 2008.07.13. 21:03:59

Rider, akkora egy gyökér vagy, pedig ha jól tudom, te a mi juniorunk vagy.A blog írója hozzáértéséről tett tanubizonyságot a /-jeles megoldással.Az hogy nem akartuk vagy nem tudtuk, az pedig maradjon a mi titkunk. ;)

mdi-nek pedig egy pacsi a jutalma

PK82 2008.07.14. 18:18:52

Üdv Mindenkinek!

Annyit olvastam különböző véleményeket (jókat, rosszakat), hogy gondoltam nagy ritkán én is hozzászólok a dolgokhoz. Végülis ha egy játékos elmondja mit lát a pályán belül, akkor az sokakat segíthet megérteni ami történik.

A döntőről annyit, hogy a Cowboyok nagyon nagyot alkottak. A legközelebbi meccsre (CEFL) sokkal többet kell fejben készülnie az embereknek nálunk.

A védekezés egy kényes téma. Rövid, közép hosszú és mély játékokat egyaránt meg kell tudnia fogni. Egy offense akkor jó, ha a pályán egyszerre van lehetőség mindegyikre és lehetőleg mind a két oldalon. A Cowboys szépen variálta a felállásait de a figuráik eredménye igen kiszámítható lett egy idő után. Van két zseniálisan jó WR-jük, de mind a ketten hasonló stílust képviselnek a pályán. Ők inkább a középhosszú és mély passzoknál érvényesülnek. Ilyen az én stílusom is. A TE nagyon jól blokkolt és futott szép routokat de csak 10+ yardokat futtattak vele. A futások pedig nagyban függenek a fal teljesítményétől. Vagyis a játék egy eleme hiányzott náluk és ez azért könnyíti a védők dolgát. Mi másként épülünk fel. Vannak embereink akik a hosszú passzot el tudják kapni, és mint a fenti példa is mutatja képesek rövid távolságokra is. Azt hogy ezt hogyan használják ki, az edző döntése. De a játékokat variálni kell, hogy optimalizáljuk a csapat lehetőségeit.

A bírói döntésekkel pedig meccs után már nem szabad foglalkozni. Ez tipikus magyar mentalitás, hogy a saját hibáink javítása helyett mindig másra fogjuk a dolgokat, mert akkor ugye nem a mi gondunk, nem kell dolgozni az eredményekért. Amint láttam a fórumokról, a Cowboys ezt helyesen kezeli és inkább a jövőre néz, sem mint hogy vádaskodjon. Mi sem tettük tavaly, pedig szerbek (!!!!!!) vezették a Belgrád elleni döntőnket és mi is pont így kaptunk ki. Az a MI hibánk volt, nem a bíróké. Meg kellett volna nyernünk, mindegy hogy fújnak, mert jobbak voltunk.

Üdv,
Piros Krisztián

Tightend 2008.07.15. 11:10:24

Építő kritika, ráadásul játékostól szakmai szemmel, felüdülés a sok hülyeség után.

Bálint#15 BPC 2008.07.15. 13:47:14

Egyetértek PR#82, nem a bírók miatt kaptunk ki, hanem magunkat vertük meg, máshogy fogalmazva elfáradtunk fejben, majd fizikailag. Nagy meccs, szomorú vagyok, de nincs bennem keserűség, csak magam miatt, mert legalább 3 sorsdöntő play forog a fejemben, amit elszúrtam. jó lett volna a 21-0 a félidőben...

Sok sikert a CEFL rájátszásban!

Bálint

Kalo #85 BPC 2008.07.16. 23:45:57

No akkor Krisz és José bejegyzésére reagálva még egy belső vélemény egy játékostól. Tudnám miért van az, hogy mindig azok keltik a feszültséget a fórumokon, akik nem voltak ott a pályán, amikor küzdeni, ütközni, futni, elkapni kellett?! Két nagyon erős csapat végletekig kiélezett küzdelme volt a szombati meccs. Az első félidőben minden összejött nekünk, és rendesen megleptük a Farkasokat (ez látszott az arcokon is a pályán), aztán alkalmazkodtak a helyzethez, mi pedig elkezdtünk hibázni. Hibáztak a birók is, mindkét csapat terhére, ez is benne van minden sportban. Nem tudom nem elfogultan nézni ezeket a hibákat, de alapvetően teljesen mindegy több okból is: egyrészt a meccsnek vége, másrészt még ha szándékosan el akarták volna csalni a meccset (amit nem feltételezek) akkor is mi kellettünk ahhoz (nem a birók, vagy a labda, a szél, a fűszálak) hogy felzárkózzon, és lehagyjon minket az ellenfél. Ha a kinálkozó lehetőségeink közül csak egyet is megfogunk, akkor biztosan máshogy alakul a vége. De nem tettük, és ez a bajnoki cimbe került. Krisznek teljesen igaza van abban, hogy egy idő után kissé sematikus lett a játékunk, és ezt egy ilyen erős védelem és edző ellen nem engedhettük volna meg magunknak. Mostanra múlt már annyira a vereség miatti keserűség bennem, hogy értékelni tudjam utólag a meccset, a szezont, ami mögöttünk van. Belülről nézve rengeteget fejlődött a sportág, és nagyon bizom abban, hogy ez a fejlődés folytatódni fog. Az elődöntőnk a Sharks ellen, és a döntő két olyan emlékezetes, sportszerű és kemény meccs volt, melyeket -egyébként nem rövid- sportpályafutásom meghatározó élményei között tartok számon, és örülök, hogy ilyen ellenfelek ellen küzdhetünk. Ennél már csak az nagyobb öröm, hogy mindezt Cowboys mezben tehetem.

kalo
süti beállítások módosítása