HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.07.19. 08:00 mdi

A döntő volt az utolsó meccse

Bookmark and Share

A Budapest Cowboys irányítója, Michaletzky Bálint pályafutását kosárlabdázóként kezdte, noha az egyesületi keretek között folytatott játék nem tartozott erősségei közé (18 évesen igazolták először), NBI B-ig vitte ebben a sportban, majd előbb a Budapest Black Knights csapatában tűnt fel mint irányító, majd a Wolvesban játszott receivert másfél szezonon át, végül a Cowboys irányítója lett.

Milyen volt a volt csapattársaid ellen játszani? Volt zrikálás?

Egyáltalán nem volt zrikálás. Persze voltak-vannak a Wolves-ból, akik szerint jobb WR vagyok, mint QB, de "sajnos" nem élvezem annyira a WR posztot, így nem vettem a szívemre. Lehet azért nem volt zrikálás, mert nem hitték, hogy ennyire meg kell majd izzadniuk a győzelemért.

Az első negyedet nagyon odatettétek, tervben volt az erős kezdés?

Nem volt negyedekre lebontva a stratégiánk. Stratégiánk fő vonala a hit volt, mindkét értelmében. Először is, hogy a csapat higgye el, amit rajtunk kívül csak a legvérmesebb szurkolóink: képesek vagyunk megnyerni a meccset (én 1 pontos győzelmet jósoltam, nem voltunk messze ettől). Másodsorban mutassuk meg, hogy mi is tudunk legalább akkorát ütni, mint ők, védelemben-támadásban egyaránt.

Félidőben elhittétek, hogy megnyerhetitek ezt a meccset? Mik hangzottak el az öltözőben?

Már a kérdés is bántó. Sokkal régebb óta hisszük, hogy nyerhetünk. Minden meccset ezzel a hittel kezdünk, s ha veszítünk is, hisszük, hogy legközelebb mi nyerünk. A Vukovi ellen is úgy mentünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk, egyből visszahordó TD-t szeretünk. Utána átment rajtunk az úthenger, de éreztem a csapaton, hogy senkit se a pontos végeredmény érdekel, hanem mindenki jobban akar teljesíteni, mint tette azt az előző play-ben. Kevin Jackson mondta még anno a Black Knights-ban, hogy nem az a baj, ha hibázol, hanem ha utána nem mutatod meg, hogy tudod jobban csinálni, azóta is ez a mottóm: I will do better next time! Visszatérve a bántó kérdésedre, az öltözőben feszült volt a légkör, mert sajnos nem sikerült még 1 TD-t szerezni és a mezőnygól is kimaradt. Mindenki tudta, hogy a neheze most jön.

A második félidőre visszaesett a támadójátékotok hatákonysága. Mik voltan ennek a főbb okai?

Először kis kitérő: a második félidőben a védelmünk továbbra is tette a dolgát, labdákat szerzett, megállította a Wolves támadásait, senki se gondolta, hogy a Wolves-ot nullán tartjuk egész meccsen, de még egy félidőn keresztül se. Ezúton is gratula és köszönet a védelmünknek, hatalmasat játszottak!

Sajnos nekünk támadóknak az első félidő végén "elszórakozott" pontszerzés nagyon hiányzott, a második félidőben a támadóegység elszürkült, élükön velem. Személy szerint fizikailag nagyon elfáradtam az első félidő alatt, így a második félidőben már nem tudtam rendesen beleállni a dobásokba, így azok rendre elszálltak a WR felett, mellett. Ha a dobások jobban mennek, akkor a második félidőben is viszünk pontot.

Nehéz volt a vereséget feldolgozni? Közvetlenül a lefújás után nagyon csalódott voltál.

Persze, hogy csalódott voltam. Nagyon sok ha ez..., ha az..., ha amaz... tolult fel bennem, hisz az utolsó percben végre összejött egy passzjáték, amivel mélyen bent voltunk a Wolves területén és mégse sikerült megcsinálni. Bár 4. és 9-re a QB bootleg-gel (oldalsó irányító futás) úgy tűnt meglesz az első kísérlet, de Balunak (Ágota Balázs) sikerült lecsúsznia a blokkolójáról és megakasztania engem, így még kb 1,5 yard hiányzott az izgalmak fokozásához. A vereség is elég lett volna a csalódottságomhoz, de erre rátett pár lapáttal, hogy a térdem miatt a döntő volt az utolsó meccsem.

Az ulosó meccsed?

Térdem sajnos tropa, eddig csak recsegett, ropogott, de most már kattog. Több orvos is is látta tél végén és csak hüledeztek, hogy ezzel a térddel én még sportolok. Egybehangzó jóslataik alapján, ha folytatom, akkor max 10 év múlva térdprotézis, aminek a vége az, hogy 60 évesen már tolókocsi. Ezt kihagynám...

Szedtél össze valami komolyabb sérülést a meccsen?

Semmi komolyat, kemények voltak, de sportszerűek. Viszont én kérek elnézést Göge (#50) nevében, amiért elkövette azt a csúnya "spearing" aka sisak-a-sisaknak szabálytalanságot.

Te játszottál már receivert, free safetyt és irányítót is, utóbbi gondolom (tudom) a legközelebb áll hozzád. Mik a tanácsaid egy fiatalnak, aki ezen a poszton szeretne játszani?

Azt nem tanácsolhatom, hogy ő érkezzen elsőnek edzésre, mert én mindig elkéstem edzésről (itt nevet), de ő maradjon legtovább, dobáljon az elkapókkal. S ekkor is mindig csinálja meg a route-nak megfelelő drop-ot (a lépések, amikkel hátralép az irányító), mint ahogy edzésen is. Minden pillanatban, minden idegszálával azon legyen, hogy jobb legyen.

Sokan úgy gondolják, hogy az irányítónak nem kell tudnia ütközni. Azzal, hogy megtanul ütközni, megtanulja elviselni az ütéseket, hogy a legdurvább sack után is felálljon, leporolja magát, majd magabiztosan, tiszta tekintettel oda tudjon állni a huddle-ba. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor az egész támadóegység széthullhat. De nem csak emiatt kell tudnia ütközni. Ha véletlen interception-t dob, akkor jó esély van arra, hogy szerelnie kell vagy akár előfordulhat, hogy csak ő tudja megakadályozni a TD-t, s mindezt anélkül kell kiviteleznie, hogy megsérülne. Ha nem tud ütközni, akkor nagy az esély rá, hogy saját magát töri össze nagy igyekezetében. És legfontosabb: az irányító poszt nem kiváltság, nem mentesít semmi alól, sem edzésen, sem meccsen.

Mikor láthatja a közönség a Cowboyst legközelebb játszani?

Szeptember 6-án Novi Sadban kezdi az őszi idényt a csapat, itthon 13-án lépünk hivatalos meccsen pályára először. Felkészülséi meccsen elképzelhető, hogy már augusztusban láthatják a csapatot, Budapesten de erről még nincs biztos információm.

8 komment

Címkék: hazai hungarian mafl bowl budapest cowboys michaletzky balint


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr37574566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

92 2008.07.19. 15:08:17

Szeretünk Vale!:)

48 2008.07.19. 18:35:28

IMÁDLAK TE MAJOM!

Maximilien 2008.07.19. 19:07:44

én tudod h utállak:-))

CYBER · http://index.hu 2008.07.19. 19:33:48

Gratulálok a pályafutásodhoz Val!

Jó pihenést ;)

CYBER

69 2008.07.19. 23:18:01

Professzor úr!

Örülök, hogy náluk töltötted az utolsó szezonodat! Gratulálok!

Dodó :)

Bálint #15 BPC 2008.07.20. 15:55:54

Kedves Tőletek, enyimé volt a megtiszteltetés!

Jövőre aranyérmet várok tőletek!

1-2-3 Cowboys!

M.Robert 2008.07.20. 20:37:39

Favre-tól is hallottunk már ilyeneket.
Úgysem fogod bírni nélkülünk! Nincs az az isten. egykétházhatsz drágaságom.
Úgyhogy én még nem köszöngetek neked semmit genyókapitány. Még nem! Még nem!
Egyébként én is imádlak, de az nem ide tartozik. :)

tak 2008.07.21. 23:37:03

jerry még mindig nem fogta fel igazán, hogy a wannabe QB nélkül megy tovább a show...de ezt majd szóban. 'MAX' respekt mindenért, bárki bármit mondjon! yo!
süti beállítások módosítása