HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.07.29. 22:53 Valuska

Kizárták a Viperst

Bookmark and Share

Folytatjuk a Vipers körüli események bemutatását, mert értetlenül állunk az események előtt. Vajon, ha a játékosok és a vezető is másik csapatban folytatja, akkor mi történik?

Az MAFSZ Elnöksége a mai nappal tájékoztatja a Szövetség tagságát, hogy az MAFSZ Alapszabályának 6§ 3. pontja értelmében a Viperák Amerikai Futball Egyesület MAFSZ tagsági jogviszonya megszűnt. Tájékoztatjuk továbbá a Tagságot, hogy a Viperák AFE, fennálló tartozása teljes kiegyenlítéséig nem játszhat semmilyen mérkőzést MAFSZ tag egyesülettel, valamint az MAFSZ -től játékvezetőt sem igényelhet.

31 komment

Címkék: hazai mafl north pest vipers


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr53591833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XTaki 2008.07.30. 07:18:40

a Debrecennel is gondok vannak, utanajarhatnatok annak is...erdekelne. Remelem nem esik szet a csapat!

tomi 2008.07.30. 09:34:50

Black Army Debrecen már van az biztos.

KelAki 2008.07.30. 10:12:23

Érdekelt az indoklás ezért megkerestem a paragrafust

"
6.§ 3.
A szövetség tagjai a közgyűlés által havonként meghatározott tagdíjat fizetnek, a tagdíj
mértéke 30 000 Ft. A havi tagdíj megfizetésének határideje számla ellenében a tárgyhó
március 15-e. Amennyiben a tag a tagdíjfizetési határidőt két hónappal elmulasztja, úgy
ezt 50%-os pótlék megfizetésével pótolhatja további 30 napig. Amennyiben a tag a havi
tagdíjfizetési kötelezettségének hat hónapig nem tesz eleget, úgy a késedelembe eső tagot a
szövetség a tagdíj megfizetésére írásban figyelmezteti. A figyelmeztetés eredménytelensége
esetén, annak kézhezvételét követő 30. napon, ha a tagdíjtartozás kiegyenlítésére nem kerül
sor, a tag tagsági jogviszonya törlés útján automatikusan megszűnik."

Nem számoltam pontosan utána, hogy ez mekkora összeg, de nem kicsi az biztos.

Azért megnézném, hogy a "tárgyhó március 15-e." mikor van pontosan és hányszor egy évben. :-)

pete 2008.07.30. 10:18:26

Na ennyit Pierogról...Sok sikert a Titans-nél!!! Én óvakodnék tôle ezek után, nem valami tehetséges vezetô gondolom.

Manning/Kreutz 2008.07.30. 12:33:00

Mesterségesen /tudatosan züllesztették szét a Vipers-t?.... (sokaknak szúrja a szemét a "túl" sok pesti csapat ...

KelAki 2008.07.30. 13:58:47

Manning/Kreutz:
Nagyon szomorú és szánalmas lenne, ha így lenne

Garfield 2008.07.30. 14:19:39

Szomorúak ezek a hírek. Valaki a Viperák közül megírhatná, mi a helyzet a csapattal, együtt indulnak-e jövőre, és milyen néven? Bár sajnos az első osztályt valószínűleg elbukják, ha nem maradnak Viperák :-( És ilyenkor mit csinál a liga, felhoz még valakit a Veritas II-ből?

KelAki 2008.07.30. 14:39:10

Garfield:
Az első osztályt a MAFL tagság megszűnésével szerintem bukják. Nagyon újjá kell alakulni, hogy a megszűnés nélkül folytathassák majd.

Jogos a kérdés.
Mi lesz a Div I-ben?? Nem esik ki a Debrecen? Lehetőséget adnak a Div II. második helyezettnek a feljutásra? Valami egyéb csavaros megoldás??

Érdeklődéssel várom a fejleményeket, már csak a cheer-ek miatt is ;-))

gynemeth78 2008.07.30. 15:00:23

Együtt maradunk az biztos. Széthúzás nincsen.
A név még nincsen megbeszélve.
Új vezetőség szervezésében nemsokára kezdjük az edzéseket.
Hogy melyik bajnokságban indulunk, az még a jövő zenéje.

Egyébként én is valószínűnek tartom hogy vagy a Zala kerül fel, vagy a Gladiators nem esik ki... már ha ők még egyáltalán megvannak.

Németh Gy.
Vipers Def. Coord.

saku 2008.07.30. 15:24:27

csavaros megoldas: foljut a Fradi! :) bocs

viszont ez igy tenyleg gaz, hogy itt van egy csapat es joforman nem engedik oket jatszani! azert felhaborito, mert - masokkal ellentetben - en ugy erzem, hogy jelenleg meg nem allunk ugy itthon, hogy csak hip-hopp szetvagjunk/megszuntetgessunk csapatokat...

nocomment 2008.07.30. 15:34:40

Ha Viperák (játékosok) annyira akarnának játszani, fizettek volna tagdíjat rendesen és nem lenne tartozásuk a szövetség felé. (Igaz, jogilag megtámadható a tartozás, mert a szövetség már megint - láttam már erre példát - értelmetlen jogi szöveget adott ki.) Minden esetre első osztályban idén se kellett volna játszaniuk, az a 2-3 tehetséges játékos elmegy más pesti csapathoz, a többiek meg majd megpróbálhatják a saját zsebre történő hazardírozást a másodosztályban. Ezt a csapatot nem kellett lezülleszteni, elég züllöttek voltak ők maguktól is.

gynemeth78 2008.07.30. 15:39:00

nocomment... lécci az ilyeneket névvel irogassad ahogy szokás. Mert így ez csak egy kis bolha pattogása egy toi-toi wc szarszagában.

Farkas 2008.07.30. 15:53:36

A Viperák nem beszélnek, kénytelen voltam újra érdeklődni :)

A játékosok nem tartoztak az egyesületüknek! Az egyesület tartozik a szövetségnek!

Az egyesület úgy ahogy van beborította saját magát, személyes sértettség okán!

Le merem fogadni, hogy Pierrog fél, maximum egy éven belül szövetségi székben fog üldögélni!

Le volt ez játszva, a forgatókönyv megírva, a játékosok meg csináljanak amit akarnak. Csak azért mert Pierrog megsértődött rájuk.

A kérdés itt az: ha a játékos nem tartozik semmivel, és NEM tudja bizonyítani, akkor mi történik ha az egyesületet kizárják tartozás miatt?

Tightend 2008.07.30. 19:47:17

Egy dolgot ne felejdünk. Az átlagos mo.-i tagdíjakból nem, vagy csak igen nehezen fedezhető a működés a DIVI-ben. Szerintem simán lehet, hogy megfelelő tagdíjfizetés mellett sem tud egy csapat minden költséget kigazdálkodni. Persze az igazat csak a "pénztáros" tudja, de akár vétlen is lehet.

powerLaca 2008.07.30. 22:17:38

Egy csapat költsévetésében az egyik legkissebb tétel a szövetségi tagdíj. Ennek kifizetésének elfelejtése, talán nem véletlen, kikényszerítve a csapat egyesülését a Titans-sal, + elegánsan lehet magyarázkodni. Farkasnak igaza van, le volt vajazva az egész, de már egy évvel ezelött. Pierog sem tagadja egy nyilatkozatában "megpróbáljuk a DIV I-ben külön". Nem véletlen hogy szinte mindig egyhelyen edzett a két csapat. Szoros kapcsolat, barátság, stb.
gynemeth78 tartsd össze a csapatot, mert megérdemlik, csapatként viselkednek.
A névhez tipp, egyszerüen csak Bp Vipers. Vipersként ismerték, szereték, utálták a csapatott.
Jogilag talán lehetséges.
Sok sikert a csapatnak! El akarnak majd tüntetni a köztudatból, és sok akadály lesz. A Cowboys tudna mesélni erről meg a régi Viperák.

G74 2008.07.31. 08:48:39

Szerintem sokan elmehetnének sci-fi, vagy krimi íróknak! :) Pl egy két egyszerű érv, miért edzett egy helyen a két csapat sokáig: Szoborpark: legolcsóbb lehetőség, akinek nincs saját pályája, BK és BpV is élt ezzel anyagi lehetőségeiknek megfelelően. Pasarét: két csapat együtt sokkal kedvezményesebb árat tudott kialkudni. Tagdíjfizetés: én még nem láttam olyan csapatot (igaz, csak 3-4-re volt ilyen téren rálátásom), ahol minden játékos elmaradás nélkül, emelt fővel mondhatná, hogy anyagilag minden kötelezettséget teljesítettek a csapatért. Ha valaki megkérdezi az egyik oldalt, akkor tegye meg a másikkal is, mert az igazság általában a két álláspont között van. Amúgy meg nem utálkozni kellene és a másikra vagy a saját vezetőnkre fújni, ha két csapat együtt megpróbál eredményesebben működni. Akik nem így gondolják, azokat is megértem, sok sikert nekik!

Teddy#99 2008.07.31. 09:51:26

A két csapat marad egyedül a Titans, mi meg folytatjuk együtt...

Adri 2008.07.31. 10:06:42

kedves mindenki!

névvel és név nélkül író kommentezők, Viperák, többiek.

néhány dolog a tisztán látáshoz:

1. fizethettük volna idejében a szövetségi tagdíjat, de ha azt fizettük volna, nem jutott volna a nevezési díj részletekre, amiket muszáj volt időben fizetni, mert az volt a kulcsa a bajnokságban való részvételnek. azt nem tudta senki tologatni, mert fekete-fehéren le volt írva, ha határidőre a részletek nincsenek megfizetve, a következő meccset már nem lehet lejátszani.

2. ha nem nyílt lapokkal játszottunk volna, és magunk borítottuk volna be az egyesületet, nem tájékoztattam volna a csapat "vezetőit" a tartozás mértékéről, és arról, hogy azt meddig kell a szövetségnek befizetni ahhoz, hogy ne szűnjön meg a tagság, és nem kerestük volna a megoldást, hogy jogfolytonossággal első osztályban játszhassanak a játékosok jövőre még akkor is, ha nem ebben az egyesületben. sőt, továbbmegyek a játékosok sem tájékoztatták volna a szövetséget, hogy kifizetik a tartozást, csak a határidő másnapján. jelzem a szövetség vezetése a határidő után kettő napot még várt a kizáró határozat kihirdetésével, ha a játékosok a pénzt valóban összeszedik és befizetik, valószínűleg ez most nem lenne hír, és lenne még miről beszélgetni. ezt nem tették meg.

3. nem keres az egyesület senkin olyan tartozást, amit bárki kifogásolt vagy megreklamált. ötvenegynéhány aktív igazolt játékosból ma 28 játékosnak van kisebb-nagyobb nyilvántartott tartozása. ezeket a tartozásokat bő egy hónappal ezelőtt a játékosok felé elküldtük, és MINDEN olyan tartozást a listából kivettünk, amelyet a játékosok bármelyike indokolatlannak jelzett, függetlenül attól, hogy a kifogás jogosnak vagy bizonyítatlannak valósult.

4. mindkét egyesület részéről legfőképpen anyagi és technikai okai vannak annak, hogy a Vipers és a Titans (korábban BK) egy helyen edzett azon túl, hogy természetesen kölcsönösen tudtuk egymást segíteni ezzel. ugyanakkor nem csak a Titans, hanem a Cowboys és a Wolves vezetőségével ugyanúgy jó viszonyt ápolunk...

tudom és érzem, hogy sokakban sokféle indulat, sértettség, csalódottság, harag dolgozik, és soha nem titkoltam, hogy én is csalódott és sértett vagyok. olyan vádak értek és érnek folyamatosan, amelyek hamissága egyértelműen bizonyítható, de amint egy kérdést-vádat megválaszolok, valaki valahonnan újra előkotor egyet. mert még mindig nem arról szól az élet, hogy hogyan tovább, hogy ki mit hogyan fog csinálni - bár számtalan variációban megegyeztünk, és számtalan módon (a szövetség felé, vagy éppen a szövetség tájékoztatásai alapján) próbáltunk meg közös nevezőre jutni, hanem arról, hogy miben miért vagyok hibás.

egyébiránt pedig nyilván többször hibáztam, de azért szívesen látnám azok névsorát, akik úgy gondolják, hogy nem hibáztak semmiben. és mostanáig vállalom, hogy ha bármiben hibáztam is, szándékosság soha nem volt benne, a mai napig nem akarok rosszat senkinek, akivel együtt dolgoztam az elmúlt években.

biztosíthatom a kedves jóakaró hozzászólókat, hogy (legalábbis a belátható jövőben biztosan) eszem ágában sincs szövetségi pozíciót vállalni. a Titans háttéregyesületében fogok dolgozni, remélem, hogy ez az egyesülethez tartozók javát szolgálja majd, és teszem ezt mindaddig, amíg a munkámra igényt tartanak.

eddig sem és ezután sem fogom gátolni a Viperákat abban, hogy tegyék a dolgukat azon a ponton túl, hogy a vállalt kötelezettségeik teljesítését elvárom.

tisztelettel:

Góguczné Pierog Adrienn
Viperák AFE

Wolverine 2008.07.31. 10:29:39

Köszönjük! A szokásos féligazságok! Idéznék, de félek levéltitkot sértenék. Ezt már nem engedhetem meg magamnak.

Garfield 2008.07.31. 11:32:29

Ha már szóba keveredett a pálya és az edzés: Én nem értek hozzá (a februári Aréna Kupán láttam először amerikai focit) de megnézte már valaki hozzáértő a Kincsem parkot? Hatalmas kihasználatlan területek vannak, kihasználatlan épületekkel.

Lacza 2008.07.31. 14:50:39

Ismét egy nagyon jól fogalmazott írás Adritól.

Egyetlen egy dolgot kell csak látni. Nem a játékosok probálnak mindenáron magyarázkodni! Nem a játékosok adnak ki közleményeket!

Teljes mértékben az egyesület belső ügyének kellene ennek lennie, Adri ezt az egészet csak is TE nyomod ki a nyílvánosság elé!

Kérlek szépen téged ne keress menekülő utat abban, hogy mások akik nem tudják a helyzetet támogassanak téged!

Ez az idő lejárt, mint az az idő is amit adtál a játékosoknak, csak éppen nem reagáltál semmire közben!

Most az az idő jön, amikor a jog alapján kell bebizonyítanod a dolgokat. Inkább koncentrálj arra!

Manning/Kreutz 2008.07.31. 15:38:40



Ez az idő lejárt, mint az az idő is amit adtál a játékosoknak, csak éppen nem reagáltál semmire közben!

Most az az idő jön, amikor a jog alapján kell bebizonyítanod a dolgokat. Inkább koncentrálj arra!

Lacza

Nagyon el lehettek keseredve, ha igy nyilvános fórumon is "tizstába tesziktek" P.A.-t,pláne,hogy jogi útra terelitek az ügyet...
Nem ismerem az ügy hátterét, de minden sportágban időnként megjelennek az ilyen problémák (és szándékosan nem írok le semmi olyat ,amit a BTK x.§-a meg is nevesít, és melléteszi a büntetés -tól-ig határát...)

Vannak akik csak sportolni szeretnének, vannak akik ezt kihasználni, hogy magasabbra törhessen egy vélt vagy valós tökéletes pozícióban, vagy egyszerűen azt szereti, ha káoszt lát maga körül....

Remélem hamar lezárul ez az ügy, mert a sportágra sem vet jó fényt az ilyen balhé, függetlenül attól, h majd mi lesz a végkifejlet....

Tightend 2008.07.31. 16:37:11

Ne haragudjatok, de én nem tudom elképzelni, hogy valaki direkt, hátsó szándékkal felvértezve "ziláljon szét" egy csapatot. Főleg, ha korábban komoly energiákat fektetett bele. Egyszerűen nincs értelme, ez nem biznisz, hanem hobbi, itt nincs hova eljutni (lóvé, hatalom, szövetségi pozíciók, ugyan már, ez nem az UEFA).

Az lehet, hogy már nem működött a dolog, de mindezt 1-2 ember nyakába varrni amikor itt 40-50 ember érintett szerintem irreális. Mindenki hibázhat, meg lehetnek sértődések is, de ez beszólogatás már egy kicsit sok.

dz 2008.08.02. 15:33:51

Talán itt az ideje lezárni ezt az egészet. Természetes, hogy mindenki kíváncsi, hogy mi lesz velünk, de a lényeget már tudjátok, együtt marad a csapat. A részletek nem tartoznak a nyílvánosságra, idővel úgyis megtudja mindenki, hogy kinek mennyire volt igaza.

És talán annak is eljött már az ideje, hogy a különböző fórumok más csapatokkal foglalkozzanak, az igazi amerikai futballal ne pedig a fű alatt érkezett félig igaz-félig téves pletykákkal.

Idővel úgyis minden tiszta lesz és nem valószínű, hogy titokban fog maradni.

88as 2008.08.03. 15:58:31

Jobban tennétek, ha egyesülnétek egy másik pesti csapattal, együtt töbre mennétek (Bulldogs, Grizzlies, Titans)

szemlélődő 2008.08.03. 20:28:40

Adri!
Most hogy is van?
Viperák AFE vagy Budapest Titans? Az aláírásodat annyira nem értem :S
A másik nagyon halk megjegyzésem: emlékszem én még arra az időre (és nagyon jó duma az ellenpólus a Wolvesnak), amikor a férjed nyilvános fórumon leírta, hogy sok az 5000 forintos tagdíj, amit a Wolves tagdíj címén beszedett. Ezek szerint mégsem olyan sok? Vagy miből is lett a tartozás?!
Egy még halkabb megjegyzés: nem kellene először itt rendet raknod, majd átmenned egy másik egyesülethez? Milyen magatartás már ez? Nincs rendezve, mindenki kapja be, nekem úgyis van mit csinálni. Finoman szólva is arcátlan. Dehát...
Egy szemlélődő

kiváncsi ember 2008.08.04. 02:18:02

érdekesnek tartom, hogy ennyire támadják a "viperákat" amiért új csapatot akarnak nem pedig beolvadni, pedig elég régi a gárda, a bulldogokat nem támadták pedig mikor alakultak már 4-5 csapat volt Budapesten ( Giants - Black Knights akkor még külön voltak emlékeim szerint), na meg ott vannak a Grizzliek is... ennyire ellenszenves csapat voltak?! vagy némely játékos kéne más csapatoknak?! nem értem...

aha 2008.08.04. 16:20:36

lehet hogy itt van a kutya elásva? :D

index.hu/politika/bulvar/herpetologus/

Tightend 2008.08.06. 13:35:55

Szerintem nem támadja őket senki, belső gondjaik vannak elsősorban. A Titans nyílván szívesen látná a játékosokat a saját csapatában, de így van ezzel a többi csapat is. Ennyi.

kivűlálló 2008.08.14. 17:09:39

szívesen látná... persze ti jól járnátok a jó játékosokkal a vipersből, akik felerősítnék a ti csapatotokat, de a többiek? 80 ember 1 csapatba? posztonként 4 cserével sok esélye lenne a játékosonak játéklehetőségre...

Flexi · http://www.bpgrizzlies.hu 2008.08.15. 20:49:33

Nekem személy szerint nagyon szimpatikus csapat volt a Vipers és remélem hogy sikerül nekik talpon maradni sok sikert kivánok nekik.Mindenkinek kivánom találja meg a saját számitását mint játékos mint vezető!!!

Üd: Flexi
süti beállítások módosítása