HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2008.09.07. 11:50 -glaurung-

A vasárnapi menü

Bookmark and Share

A koradélutáni sávban (persze kinti idő szerint) 9 meccset rendeznek.


Az Atlanta Falcons és a Detriot Lions csatájában nagyon érdekes lesz Matt Ryan, az újonc irányító bemutatkozása a Sólymoknál, akinél csak Mike Smith, az új vezetőedző fog jobban izgulni. A Lions szintén új edzővel vág neki a szezonnak, Rod Marinelli a csapatépítésnél a régi kedvencekre gondolt először, így jó sok egykori Tampa játékossal töltötte fel a rostert. A defense falban elsősorban a gyorsaságra, sem mint a méretre helyezte a hangsúlyt, a secondarybe Tampa 2-ben edződött játékosokat hozott, az offense-t pedig futásra alkalmasabbá tette. Tavaly szinte nem is volt futójátékuk, idén ez változhat, azonban Kitna eszméletlen hosszú passzai idén sem fognak elmaradni.

 



A Cincinnati Bengals – Baltimore Ravens meccs könnyen szólthatna Mr. Nyolc Ötről, vagyis Ocho Cincoról. Az egykoron Chad Johnsonnak hívott játékos már hivatalosan is OC lett, ez azonban nem tudja elhomályosítani a főbb kérdéseket a Bengalsnél. Elsősorban azt, hogy mi lesz a futójátékkal, hiszen az indulás előtt nem sokkal elküldték Rudi Johnsont, így Chris Perrynek és Kenny Watsonnak kell majd hoznia a yardokat. Linebackerekből idén sincsenek túltöltve, de Keith Rivers érkezése sokat segít majd. A Ravensnél, a Falconshoz hasonlóan, egy újonc irányító kezd majd, Joe Flacco, akinek nem lesz könnyű feladata. Mint ahogy a Baltimore védelmének sem, hiszen a D már kezd igen öreg lenni, és ez meglátszhat rajtuk.

A Seattle Seahawks rendesen feltöltötte Shaun Alexander megüresedett helyét, hiszen TJ Duckettet és Julius Jonest is leigazolták, mégis Maurice Morris lesz majd a kezdő futójuk. Szükség is lesz ennyi RB-re, ugyanis Engram és Branch sérülés miatt kihagyja a szezonnyitót, így a passzjáték akadozhat. A Buffalo Billsnél Trent Edwards idén már kezdőként indítja a szezont, és igen sokat várnak a második évébe lépő irányítótól. Számára jó hír, hogy Jason Peters inkább a játékot választja a pénz helyett, így a vakoldai blitzek ellen egy tapasztalt tackle áll majd fel. Ugyancsak fontos elem lehet Marshawn Lynch is, akinek az egy év tapasztalat sokat adhatott. A védelembe behozták Kawika Mitchellt (LB) és Marcus Stroudot (DL), valamint Paul Posluszny is visszatérhet, ő ugyanis nem sokat játszott tavaly egy törés miatt.

A New York Jets – Miami Dolphins egy igen pikáns párosítás lett, persze elsősorban az irányítók miatt. A Jets ugyanis Brett Favre-ral kezd majd, míg a Miami azt a Chad Penningtont játszatja majd, akit pont Favre érkezése miatt küldtek el a Jetstől. Favre egyébként zsinórban 276. kezdésére készül, melyből ez lesz az első, amikor nem a Green Bay mezében megy fel a gyepre. Favre mellett érkeztek még komolyabb erősítések a New Yorkiakhoz, a falba Alan Faneca és Damien Woody, a védelembe pedig az újonc Vernon Gholston és a tapasztalt Kris Jenkins. Ők igen sok jót tehetnek a tavaly elég gyengén muzsikáló Jetsnél. A Miami megint egy más tészta ilyen téren. Bill Parcells érkezésével szinte tisztogatás kezdődött, és egy teljesen új csapatot építenek, számtalan új emberrel. Pennington mögött ott van a rookie Chad Henne, de rá idén még a tanulás éve vár majd. A falba megszerezték Jake Longot a drafton, Ronnie Brown mellett pedig Ricky Williams is teljes értékű munkára jelentkezett. Bár valószínű, hogy a Miami idén még nem éri el a playoffot, 2-3 éven belül ez már valós cél lesz számukra.

A Kansas City és a New England főleg a Super Bowlt elvesztő fél miatt lesz érdekes, de voltak izgalmas dolgok a nyáron a Chiefsnél is. Például Branden Albert és Glenn Dorsey érkezése, akik sokat segíthetnek a két falon. A védőkre nagyban rá is fér, hiszen végre volt egy igazán jó falemberük, Jared Allen, erre gyorsan el is cserélték őt a Vikingshez. Irányítani Brodie Croyle fog, akitől sokat nem láttunk, de így voltunk a remeklő Huarddal is, úgyhogy ez nem jelent sokat. Elkapókból azonban még mindig nem állnak túl jól, és a futójáték is LJ-re épül majd szinte kizárólag. A Patriotsnál Brady lábsérülés borzolta a kedélyeket, valamint a szinte teljesen újjáépített secondary. Innen elment Samuel és Gay, jött helyettük Deltha O’Neal és Terrence Wheatley. Az öregedő LB sorba bedobták Jarod Mayot, akinek az érkezése kisebb átalakítást eredményez majd. A legfontosabb fegyver, Randy Moss azonban maradt, mint ahogy Wes Welker is, de nem csak őket fogjuk látni, ugyanis a Patriots a futójáték erősítését tervezi, erre utal LaMont Jordan szerződtetése is. Ha győzne a Patriots, akkor zsinórban az lenne nekik a 20. alapszakasz győzelem (3 szezonon át), ez természetesen hatalmas rekord az NFL-ben.

A New Orleans Saintshez idén kegyes volt a sors, a Gustav hurrikán nem rombolta le a várost, így mindennemű gond nélkül tudják otthon végignyomni a szezont. Elsőként a Tampa Bay megy hozzájuk. A Saints Shockey megszerzésével erősített, hiszen sok lyuk nem volt a csapatukban. Brees vezetésével idén is simán meglehet a rájátszás, csak ahhoz Bushnak és McAllisternek is egészségesnek kell maradnia. A Bucs a 38 éves Jeff Garciában bízik, illetve az öregedő védelemben, akiknek azért elég jól ment az elmúlt években, úgyhogy remélik, idén is marad minden a régiben. Garcia gyengélkedése esetén még három másik QB közül választhatnak, a védelmet azonban nem tudják teljesen lecserélni.

A St. Louis Rams a rookie Chris Longtól vár majd sokat a védelem oldalán. Mindenesetre nem lesz könnyű dolguk a Philadelphia Eagles ellen, akiknél Asante Samuel riogatja majd a támadókat. A két csapat offense-e egyébként nagyban hasonlít, hiszen Steven Jackson és Brian Westbrook is nagyon hasonló típusú futó – komoly szerepet vállalnak a passzjátékban is. Az Eagles legnagyobb gondja pont ez (a passzjáték) lesz a szezonnyitón, hiszen két elkapójuk sem játszhat majd sérülés miatt.

A Pittsburgh Steelersnél Roethlisberger bízik a falban, ám ez kevés lesz Mario Williams és Amobi Okoye, a Texans két sackmestere ellen. Ráadásul nem lesz ott a falban Faneca sem, akit pótolni kell majd. Jó hír az offense számára azonban Limas Sweed (WR) és méginkább Rashard Mendenhall (RB) megszerzése, akikkel komoly erőt tudnak majd képviselni. A Houston ezzel szemben bár a fejlődés útján halad, gondjaik lesznek idén, elsősorban a futójátékosok miatt. Chris Brown egyáltalán nem, Ahman Green pedig alig lesz majd játékban sérülés miatt, így a fiataloké lesz majd a főszerep.

A Jacksonville Jaguars és a Tennessee Titans klasszikus rangadója pikáns csatát ígér. A Jaguars játékosainak túl kell tennie magát csapattársuk, Richard Collier meglövésén ahhoz, hogy hatékonyak legyenek a Titans ellen. A Jax offense-e Garrard, Taylor és Jones-Drew kezében jó helyen van, a védelem azonban vesztett 1-2 játékost az offseason során. A Titans ugyancsak offense-re gyúrt a nyáron, főleg Chris Johnsonnal, aki elképesztő sebességével hívhatja majd fel a figyelmet magára. Vince Young számára eljött a felnövés ideje, nem ártana, ha megfordítani a touchdownok és az interceptionök arányát, vagy legalább kozmetikázzon ezen. A védelemmel nem lesz nagy gond, a fallal legalábbis biztos, Haynesworth, Vanden Bosch és Kearse igen komoly akadályt jelentenek majd mindenkinek.

A Dallas és a Cleveland már a délutáni sávban csapnak össze két másik párossal együtt. A Brownsnál Derek Anderson továbbra is marad kezdő, aki viszont új lesz az Joe Thomas a fal szélén. A rookie-nak biztos lesz néha gondja egy-egy „öreggel”. Egyébként sok minden nem változott, mint ahogy a védelemben sem. Oda jött Shaun Rogers, akit jelenleg 350 font súlyra írnak, de ez nála simán lehet több is, a lényeg, hogy hatalmas. A Dallasnál a Romo-Owens páros maradt, Barber mellé pedig jött Felix Jones, egy nagyon gyors RB, aki majd törheti a borsot a többiek orra alá. A védelemben Adam (már nem Pacman) Jones akár már kezdhet is a botrányos eltiltás után, mivel Newman játéka kérdéses.

 



Ugyanebből a sávból a Carolina Panthers – San Diego Chargers meccs itthon is látható lesz. A Panthers az offense-et erősítette főleg, Delhomme-nak megszerezték pluszba Mushin Muhammadot és DJ Hackettet, a futójátékba pedig berakták Jonathan Stewartot segítségnek. Steve Smith jó formája esetén ez elég lehet egy jó szezonhoz, de ahhoz az irányító is kell, már pedig a Carolinanál az elmúlt szezonban voltak gondok e téren. A San Diegonál Merriman borzolja a kedélyeket azzal, hogy bár van két szakadt szalagja, nem megy a műtőbe, hanem inkább kockára teszi a karrierjét és játszik. Kérdés, bejön-e majd neki a hazárdjáték. Rajta kívül a szezonra sok érdekesség nincs a Chargersnél, a játék nagyszerűen megy nekik az alapszakaszban, de a rájátszásban valahogy mindig megtorpannak.

Az Arizona – San Francisco párosnál az irányítók a legizgalmasabbak. A Cardinals Warnerrel vág neki a szezonnak első helyen, és nem Leinarttal, akivel úgy látszik, nincsenek nagyon megelégedve. Azonban a 49ersnél is érdekes a szituáció, hiszen Alex Smith helyett JT O’Sullivan lesz a kezdő. Aztán majd meglátjuk, meddig maradnak a helyükön. A 49ers egyébként igen sokat költött az offseasonben, szereztek elkapókat, új embereket a védelembe, míg a Cardinals főleg a támadó falra koncentrált, hogy idén végre valami futójátékuk is legyen.

A vasárnap esti meccsen egy újabb Super Bowl rematch lesz (a Patriots – Giants preseason után), méghozzá a kettővel ezelőttié: a Bears utazik Indianapolisba. Ahol ráadásul egy gyönyörű, új stadion várja őket. Manningék már felavatták azt az előszezon során, igaz Manning nélkül, aki műtéten esett át a nyár során, de állítása szerint teljesen jól van. Az offense többi fegyvere azonban maradt, Clark, Wayne, Harrison, Addai, sőt, Gonzalez is komolyabb szerephez juthat idén. A fallal viszont lesznek gondok, Saturday a térde miatt hiányzik, Lilja sem 100%-os, úgyhogy az újaknak kell majd beállni és mielőbb összeszokni a többiekkel és egymással, hogy Manning a szokásos védelmet kapja majd. Ami még érdekes az injury reportban, hogy Freeney is rajta van, mint aki nem edzett, ám az nincs feltüntetve, hogy mi a baja. A Bearsnél sokadik éve már az irányítón csámcsog mindenki, idén Kyle Orton lesz a kiszemelt, meglátjuk, hogy a 12-6-os eddigi mérlegét merre mozdítja tovább. Nem lesz könnyű dolga azonban, mivel Berrian már nincs a csapattal, és a futójátékosok sem tobzódnak. A kezdőjük az újonc Matt Forte lesz, aki az első rookie RB Walter Payton óta, aki kezdőszerephez jut. Talán ő lesz a következő Sweetness? 

Szólj hozzá!

Címkék: nfl


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr35652072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása