HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2009.09.21. 09:25 Valuska

Szép és csúnya arcú csapatok

Bookmark and Share


A második fordulóban olyan csapatok új arcát ismerhettük meg, akiktől meglepetésre ritkán számíthatunk. Persze, nem mindegy, melyik csapat melyik arcát mutatta, mert a Patriots kifejezetten a csúnyábbikat, míg a New Orleans vagy a Chicago a szebbiket. NFL 2. hét: új arcélek.

Az egyik legjobb meccset a Dallas új stadionjában játszotta a hazai Cowboysszal a New York Giants, és mivel George W. Bush is megjelent a coin tossnál, így nagy reményeik voltak. Lehet, hogy a hazai pálya új hangulatát nem szokta még meg Tony Romo, vagy az elkapóival nincs még meg az összhang, de 3 interceptiont dobott (13/29, 127 yd), így megint a futásukat kellett elővenni. Marioan Barber és Felix Jones remekül váltogatva egymást, összehoztak 200 yardot és 2 TD-t. Ezzel szemben az offseason egyik legcsendesebb csapata, a remek védelmét is megerősítő Giants a passzjátékra helyezte a hangsúlyt, főleg Manninghamre (150 yd) és Steve Smithre (134 yd). A forduló legviccesebb és egyben legfontosabb momentuma is a Giants éber védőinek nevéhez fűződik, akik Witten elejtett és sarkán megpattanó labdáját hordták vissza TD-re. A vége 33:31. Ide vonatkozó kérdésünk: Nagyon erősnek tűnik ez a Giants vagy a Cowboys ilyen gyenge?

Tom Bradyvel még nem állt össze rendesen a New England Patriots támadójátéka, hiába hitette el az első forduló utolsó két percében mutatott játékával, mert az újjáalakuló New York Jets ellen kifejezetten gyámoltalanok voltak, ki is kaptak 16:9-re. Nulla TD, három FG, ráadásul kifejezetten rossz volt nézni a játékukat, bár lehet, hogy Wes Welker hiányzása jelent ennyit. Galloway Mossról nem tud eddig olyan sokat levenni. A Jets viszont remek volt Sanchez vezetésével, mert nem csináltak annyi hibát (sőt kifejezetten okosan támadtak), hogy a védelem ne tudja megnyerni a meccset. Nálam az első két forduló után kialakult power rankingemben eléggé hátracsúsztak.

Kicsit hasonlít hozzájuk a Pittsburgh Steelers: első forduló rutinból behúzva, másodikban szenvedés Chicagóban (14:17). Ebben az idényben lehet, hogy jó lesz megint Bears-szurkolónak lenni, mert bár Cutler az első forulóban hajigált, most passzolt 236-ot, vele 2 TD-t, és hát a híresen erős védelem mellé kell egy irányító is, aki 4000 yardnál többet dob egy idényben, mert ilyen nem volt még a Bears történetében, árulta el a két szakkomentátor a Sport2-n, őrület.

Tartok tőle, hogy a Philadelphia Eagles bármilyen felállásban ki kapott volna, nem a McNabb helyére beugró Kevin Kolb tehetett róla, hogy elpicsázta őket a Drew Brees vezette New Orleans Saints 48:22-re. Kolbnak 51 passzkísérletből 31 volt jó, összejött 391 yard, 2 TD és 3 INT, ami nagyon sok hiba. Brees: 34 kísérletből 25 jó passz, 311 yard, 3TD, 1INT, de a lényeg: megállíthatatlan volt a támadásuk, pedig ott nem játszik McNabb. Vick szorgalmasan jegyzetelt meccs közben, érik a visszatérése, ha nem gyógyul meg az első irányító.

Öt kérdés:

1. Hogy áll a személyes power rankingetek a 2. forduló után?

2. Mi a baj a New Englanddel?

3. A New Orleans szuper támadójátékkal bejut a playoffba, majd elvérzik?

4. Kezdetnétek Michael Vicket a következő fordulóban?

5. A Giants erős vagy a Cowboys gyenge?

További eredmények nem meglepő módon az nfl oldalán.

4 komment

Címkék: nfl


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr461396208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BF79 2009.09.21. 10:25:23

1. Korai.
2. Semmi komoly, a Jets védelme lett nagyon jó, pl. múlt héten a Texans-t tudták semlegesíteni, miközben Schaub ezen a héten a legeredményesebb QB lett. Brady pedig múlt héten hozott össze nagyon sok yard-ot.
3. Bejut 90%, és eljut a Super Bowl-ba 50%.
4. Persze. Azért is, mertr ez lenne a hét sztorija.
5. A Giants védelme nagyon erős.

istvankovacs 2009.09.21. 13:01:43

1. felborult, bár még korai bármit is mondani
2. még nem a vész, de bele kell rázódniuk a srácoknak. Brady szerintem nem rossz, a jets védelme nagyon jól tartotta nyomás alatt
3. bejut, aztán elvérzik, a defensek nyrik a bajnokságot
4. nem
5. a giants erős, a cowboys gyenge

lelkesz g 2009.09.21. 13:26:56

egy playoff megint ráfér a Saintsre... legalább egy playoff.

bzsozsi 2009.09.21. 23:30:02

1. Giants van elöl, sajnos.
2. nem tudom.. Néztem a jets ellen, és az volt az érzésem, hogy brady mintha inkább 1-2 tizeddel hamarabb dobna. Tán óvatos még a sérülése miatt. De most biztos hiányzott a welker is.
3. Bejutnak, ilyen offense-zel sztem ciki is lenne nem bejutni. Ott meg aztán bármi.
4. 1 hete azt mondtam volna, hogy igen, most már nem tudom. A 3INT sok a Kolb fiútól, de azért csak összehajígált 400 yardot meg 2 TD-t.
5. Lásd első pont.
süti beállítások módosítása