HTML

Még 1 Yard!

Amerikai foci: nincs döntetlen, nincs színészkedés, nincs rinyálás, ütközés van. Írd meg nekünk, mi történt a falban, milyen a punter magányossága vagy miért jó 4 WR-rel felállni.

Facebook

még1yard on Facebook

Utolsó kommentek

Kickoff

Nincs megjeleníthető elem

2009.10.27. 23:59 mdi

Törlés

Bookmark and Share

A blogon 2009.10.01-én megjelent "Tippek brainstorminghoz", illetve 2009.10.08-án megjelent "Szövetségi agyvihar" című bejegyzései bizalmas információkat tartalmaztak. Már a megbeszélés ténye sem volt nyilvános, illetve az ott elhangzottakból idézésre került, így mivel a Szövetség nem döntött úgy, hogy a közvéleményt tájékoztatni kívánja, Iványi Márton (MDI) "információ jogosulatlan személynek való átadását" követte el szerkesztői minőségében.

A kérdéses bejegyzésket 2009.10.27-én, miután a Szövetséggel messzemenőkig együtt kívánunk működni az amerikai futball népszerűsítésének érdekében, eltávolítottuk. A Szövetség álláspontját tudomásul vettük, azt bírálni, megtámadni nem kívánjuk és erre kérjük minden olvasónkat is.

11 komment

Címkék: hazai mafl helyreigazitas tippek brainstorminghoz szövetségi agyvihar


A bejegyzés trackback címe:

https://meg1yard.blog.hu/api/trackback/id/tr41480505

PK82 2009.10.28. 10:00:46

Kedves olvasók!

Előre is mindenkitől elnézést kérek, de ez most kiverte a biztosítékot nálam!!! Ennek a szövetségnek nem lehetnek titkai! Nem a csapatok vannak a szövetségért, hanem a szövetség van a csapatokért és a sportért. Abban a pillanatban, hogy elkezd valaki titkolózni, azonnal megindulnak a mendemondák és a hülye magyar mentalitás veszi át az irányítást. Ez a sport az egyenességre és a tisztességes küzdelemre épül. Abban a pillanatban, hogy valami ezzel nem kompatibilis, legyen az döntés, tényező vagy személy, az nem való ebbe a sportba.

Mi lenne, ha végre a szövetség minden mozdulata, költése valamint döntése nyílt lenne? Mi lenne, ha az elnökségi üléseken az elnökök és a szövetség leülne és elbeszélgetnének arról, hogy évek óta semmit sem változott a helyzet, de sok csapat kellemetlen helyzetbe került, mert a szövetség nem kontrollálta a növekedést? Egyre kevesebben nézik a helyszíneken a mérkőzéseket és ennek sok oka van:
- mert nincs a csapatoknak elég pénzük a marketingre
- mert mindenki, aki nem kapott játéklehetőséget valahol alapíthatott csapatot
- a szétmorzsolódott tehetségek miatt nincs rendes edzés és a bajnokság nem tud erősödni
- a vidéki csapatokat nem támogatjuk szakmailag, pedig ott adottak a lehetőségek
- a sportág marketingje gyakorlatilag a nullával egyenlő

Kérek mindenkit, hogy ne hajazzunk az NFL közvetítésekre, mert az a jó amerikai munkát bizonyítja, nem a hazait. Komolyan egy BK tálca alátét a legjobb, amit tudunk csinálni? És ha már ez van, miért nem kap az illető kedvezményt a jegyből, ha magával hozza a mérkőzésre? És el kell mondanom, keresem a hirdetéseket, nézem a fórumokat, nyitott szemmel járok az utcán, olvasom az újságokat, de nem lelem az eredményt.

Lát valaki közép és hosszú távú stratégiát az itthoni amerikai futball életében megvalósulni? Ha igen mik ezek? Tudom, hogy kibicként beszélek, mert egyelőre nem vagyok ott a gyűléseken, de remélem ez változni fog. Nem sokáig fogom csinálni ezt a játékot, de tenni akarok valamit érte. Jelenleg mint játékos, a pályán lévő teljesítményemmel próbálok meg segíteni, de úgy érzem ez nem elég. A hatvanas években már okos emberek rájöttek, hogy az egy esélyes bajnokságok nem jó dolgok. Nem érdekli a nézőket és a játékosok számára is unalmas valamint frusztráló. A csapatokat támogatni kellene és edzőkkel ellátni. Nem csak a magyar edzők képzésére gondolok, hanem import edzőket hozni, hogy tényleges oktatásban részesüljenek a játékosok mindenhol ÁLLANDÓAN! Nem elég egy ember az országban, mert bár sokat tesz a fociért, de néha süket fülekre talál.

Az pedig igen negatív PR, hogy valaki egy a témának szánt fórumon be mert számolni az ott elhangzottakról és azt letiltják. Nem jobb a nyílt kommunikáció? Szerintem ezt az utat kéne járni, ami ugyan rögös út de az egyetlen, ami járható.

Próbálok konstruktív kérdéseket feltenni megoldásokkal fűszerezve, mert a sárdobálást nem szeretem. Ha a szövetség úgy érzi, segítségre lenne szüksége, szívesen felajánlom a focira szánt szabadidőmet a részükre.

Üdv,
Piros Krisztián

Footballfever 2009.10.28. 10:08:09

Jogos, amit írsz Krisztián. Ráadásul ez a dolog (bár lehet hogy csak bennem) a '90-es évek előtti időket idézi, hogy azért, mert valaki le meri írni a véleményét, jön a dorgálás, még az a szerencse, hogy a rendőrt nem lehet kihívni már.

Hallgatni kéne az itt blogolók véleményére, mert itt azok az emberek járnak, akik szeretik az amerikai focit.

mdi 2009.10.28. 10:17:28

@PK82: 2 megjegyzés:
- A Burger Kinges alátéttel 1-et fizet 2-t kap kedvezményt lehet kapni.
- A szövetségben meglehetősen sok közép, hosszú és egyéb távú koncepciót dolgoztak már ki. Viszont meglehetősen nehéz úgy dolgozni, hogy a csapatok 50%-a csak áprilistól júliusig működik.

PK82 2009.10.28. 11:41:51

@mdi: Akkor ezen változtatni kell. Nem vagyok egy figyelmetlen ember, de az akció nem látszott olyan nagyon a papíron. Így azt jobban ki kellene emelni. De most már mondjuk mindegy...

Ha a csapatok ilyen része ennyire rövid távon működik, hogy akarnak fejlődni? Nem csoda, ha az állandóan edző csapatok folyamatosan nyernek.

Amúgy mik ezek a koncepciók? Lehet tudni róluk, mert ha nem, akkor az olyan mint ha nem is lennének. Mindenkinek (beleértve a csapatokat is) a foci élet építésén kellene gondolkodnia és nem máson. De a játékosok és a szurkolók nem látnak semmit így nincs változás sem. Nem részeredményeket kell isteníteni, hanem bemutatni a célokat, mérföldköveket meghatározni és beszámolni a folyamatos fejlődésről. Különben nincs eredmény. Tévedek?

predoc 2009.10.28. 12:04:22

@PK82: Nem. Nem tévedsz szerintem.
Per pillanat ami látszik, az szövetség=gittegylet. Bár ahhoz képest némileg többe kerül a fenntartása.

Valóban úgy tűnik, mintha valami régről itt maradt reflex irányítana.....majd mi megmondjuk a "tuttit" (nem is kell hozzá 15 perc :-) amúgy meg mindenkinek kuss, örüljön, hogy saját pénzén összetöretheti magát hétvégenként, és eltarthatja a szövetséget. De van koncepció, csak senkinek semmi köze hozzá. (csak semmi kiszivárogtatás....az ellenség figyel).

DPO 2009.10.28. 12:11:14

@predoc: Közel van az igazsághoz...

DPO 2009.10.28. 12:29:53

"Az információ jogosulatlan személynek való átadását ..."

Nincs itt egy ügyvédjelölt, hogy ez mit is jelent? Mert jól hangzik, és nagyon hivatalosnak is, de a valóságban mit is?

Volt egy megbeszélés, és arról volt pár dolog megírva. A megbeszélésen titokká lettek minősítve az elhangzott ötletek? Ki az a "személy" akinek a sérelmére lett elkövetve az információ átadása?

Miért sérti az amerikaifutball szövetség érdekeit, hogy az amerikaifutballról szóló blog leír pár dolgot, egy amerikaifutballról szóló ötletelésről?

És ha jól emlékszem, még pár használható ötlet is volt a hozzászólásokban, majd utánna átment az egész valami borokat boncolgató dologgá :D

Tightend 2009.10.28. 12:36:20

Pénz nélkül sok mindenben elég kicsi a mozgástér.

A csapatokat edzőkkel "ellátni" kérdéskör szerintem nem feltétlenül a szövetség dolga, legfeljebb kapcsolatokat tudnak létrehozni amit használhat akinek van rá módja (pénze), de ha nincs pénz ezekre az edzőkre (márpedig szerintem általában nincs), nem nagyon lehet mit tenni, max. néhány közös továbbképzésszerűséget tartani, mint ahogy az nemrég történt. Na meg persze elsősorban az önképzés, edzőképzés jelenthet fejlődést.

A marketinggel hasonló a szitu, szinte minden formája komoly pénzeket igényel. Magát a sportágat szinte lehetetlen reklámozni, inkább az egyes mérkőzésekre lehet felhívni a figyelmet. Persze vidéken ez is könnyebb, mivel jobban működhet a plakátozás, meg a helyi médiumokban is könnyebben meg lehet jelenni, ami elegendő lehet pár száz nézőhöz. Ez ügyben meg elég megnézni a rögbisek kontra amifocisok ügyet, ami tényleg jó lehetőség lenne egy minden korábbinál komolyabb megjelenésre a SPORTÁG számára, de 10-ből 9-en mégis fanyalognak. Pedig "pusztán" attól, hogy jó egy adott meccs színvonala, még nem fog érdeklődni a média iránta.

A csapatok létszámának mesterséges korlátozása nem működhet szerintem, más sportban sem tudok erre példát.

A koncepció meg nehéz ügy, alapvetően két irány lehetne a változásra:

1. még komolyabb feltételeket támasztani (mindenhova kötelező junior csapatot, csak ilyen-olyan edzőkkel lehetne indulni, stb.) a tagoknak (ez csökkentené a csapat alapítási lázat), ami még nehezebb anyagi helyzetbe hozná a klubokat.
2. könnyíteni a feltételeken, így némileg több pénze lenne a csapatoknak, amiből talán jobban futná a meccsek hirdetésére/edzőre/stb.-re, viszont szövetségi szinten már annyi pénz se lenne a promócióra mint eddig

lelkesz g 2009.10.28. 12:41:50

Elárulok egy sztorit amit első kézből tudok:
Egy cég megkereste a szövetséget, hogy megcsinálnák a foci vs rögbi meccset, erre azt a választ kapták, hogy nem támogatja a szövetség ezt a megmozdulást és a rögbi szövetség sem!
Pontosan egy hét múlva került ki az MAFL oldalára, hogy az MAFSZ és a rögbi szövetség karöltve megcsinálják a mérkőzést....

Tightend 2009.10.28. 13:03:38

@lelkesz g: Így lassan meg lesz a törlés kommentjeinek a törlése is :)

mdi 2009.10.28. 13:09:01

Urak! Jelen bejegyzés nem a két korábbi cikk promóciójaként készült, direkt 23:59-kor került ki, csak a hiteles tájékoztatás érdekében hoztuk nyilvánosságra a törlés tényét.

A kommenteket ezennel lezárom!
süti beállítások módosítása